Wat te doen met Pasen?

pasen

Kerstmis staat bekend om haar tradities en gewoontes. De meeste mensen hebben dan ook een duidelijk idee van wat ze met Kerstmis gaan doen.

Maar hoe zit dat eigenlijk met Pasen?

Paas perikelen

Links en rechts zie ik blogposts voorbij komen van prachtig versierde paastakken. En dan denk ik: ‘Oh ja. Dat zou ik ook moeten doen!’ Maar ik kom tot niets. En ik heb weinig plannen voor de Paasdagen. Wel zijn we op Eerste Paasdag bij mijn ouders uitgenodigd voor een brunch net als mijn twee jongere zusjes. Dus het is leuk om iedereen weer te zien.

Onze Paasgewoontes

Als ik in mijn geheugen graaf, dan hebben wij als gezin weinig gewoontes of tradities rondom Pasen. En dat is wel opvallend eigenlijk, want ik ben dol op tradities en dergelijke. Maar we hebben er wel een paar. Eén daarvan is chocolade eitjes verstoppen, die de kinderen dan mogen zoeken. Verder eieren koken, en dat de kinderen die dan versieren. Maar voor beide activiteiten zijn de kinderen nu eigenlijk te oud. Wat we nog wel hebben is pasteitjes met champignon ragout als lunch. Dat vindt vooral mijn jongste zoon erg lekker : )

Daarnaast herinner ik me een Paasdag dat ik met drie kinderen naar een roofvogelshow ging, terwijl mijn man zijn ouders bezocht met de twee overige kinderen. Ook ga ik op Tweede Paasdag nog wel eens naar de kerk. In het plaatsje Varsseveld is namelijk een kerk die op Tweede Paasdag een dienst heeft. En soms trekt me dat wel.

Wat te doen met Pasen?

Op z’n minst betekent Pasen voor mensen twee dagen vrij. Wat doen mensen nou met Pasen? Ik maakte een overzicht van mogelijke activiteiten die je kunt doen met Pasen!

  1. Speciaal paasonbijt eten als gezin.
  2. Op bezoek bij familie.
  3. Naar de kerk.
  4. Paasvuur bezoeken en kijken.
  5. Naar een pretpark gaan.
  6. Thuis luieren en lekker niks doen.
  7. Weekendje naar een camping, huisje of hotel.
  8. Naar een meubelboulevard gaan.
  9. Paasfestival bezoeken zoals Paaspop.
  10. Een paasmarkt bezoeken

Wat ga jij doen met Pasen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: