Vandaag eten we… karnemelksaus met spek en bruine bonen

Sinds neef Henk een paar weken geleden zijn varken slachtte, heb ik weer spek in huis.

En dat smaakt het beste bij karnemelksaus, aardappels en bruine bonen vind ik.

Dus eten we vandaag: Karnemelksaus met spek en bruine bonen.

karnemelksaus

Wat staat er vandaag bij jou op het menu?

45 Responses to Vandaag eten we… karnemelksaus met spek en bruine bonen

 1. Hallo, ik vind dat niet zo lekker klinken, maar wie weet is het wel heerlijk.
  Bij mij staat vandaag op het menu stamppot bloemkool met andijvie en gerookte kipfilet erbovenop. Koolhydraatarm iig geval..
  Fijne dag en eet smakelijk!

 2. Dat aten we vroeger thuis regelmatig! Heerlijk vond ik dat. Later maakte ik het zelf ook wel eens maar niemand lustte het…Nu al jaren niet meer gegeten…Mijn moeder deed de gebakken spekjes door de saus. En we aten er sla bij… Wij hebben vandaag macaroni..

 3. Casselerrib uit Duitsland meegenomen en dat is gemaakt van schoudercarbonade ipv de droge rib die je hier kan kopen.
  Erbij gebakken zoete aardappel en andere groente weer ik nog niet.

 4. Wat grappig, ik moet gelijk aan mijn jeugd denken, bij mijn vriendinnetje aten ze regelmatig bruine bonen met karnemelksaus, dat leek me zo vies ik wilde dan nooit bij haar eten, maar misschien is het best lekker, ik deed van de week nog crème fraiche door een saus dat is ook wat zurig. Vanavond eet ik een vispotje met garnalen, kabeljauw, tomaten en aardappelen uit een kookboek van Joanne Harris.
  Groet Adriana

 5. Wij eten vandaag macaroni. Woensdag is bij ons pastadag. Maar ik vind bruine bonen met karnemelksaus verrukkelijk. Ik eet er wel altijd sla bij en een gekookt ei. En spek. Ik eet het niet zo vaak omdat de kinderen er niet allemaal van houden. Dan doe ik er ook ‘gewone’ jus bij voor de liefhebbers. Eet smakelijk!

 6. Wij eten kip korma met heel veel groente. We eten er geen rijst oid bij dus vandaar de mega portie groente. Voor de frisheid nog komkommer met yoghurt dressing (gewoon wat yoghurt met wat lekkere olijfolie en wat kruiden).
  Ik ken je gerecht alleen uit de verhalen van mijn oma. Haar familie kwam uit de Hoekse Waard en haar ooms aten dit bijna dagelijks. Ook alleen aardappels, karnemelksaus en spek. Zijn allemaal ver in de 90 geworden, oma ook maar die at het nooit.

 7. Ik heb nog nooit karnemelksaus gegeten. Wij eten vanavond rijstmie (lijkt op bami maar dan van rijst) met zelfgesneden groente en een omelet. Daarbij nog wat zoetzure Chinese saus (zoiets als chilisaus maar zonder het pepertje,, deze smaakt naar babi pangangsaus).

 8. Ik ken de karnemelksaus voor bij tuinbonen maar deze combi heb ik niet eerder gehoord. Twijfel of ik het durf te maken, ben namelijk geen fan van bruine bonen maar dit is dan weer zo anders…
  Wij aten kliekjes, andijvie stampot, koolschotel en ovenschotel met prei/spekjes/champignons/paprika.
  Mama Tinus recently posted…Samen slapenMy Profile

 9. Ik eet geen vlees (dus ook geen spek) en, hoewel ik verder bijna alles lust, griezel ik van karnemelk, karnemelksaus en karnemelkse pap! Dus dit gerecht zal ik niet maken! Maar ik neem aan dat jullie lekker gegeten hebben en streekgerechten moet je in ere houden!

 10. Nou ja zeg! Toevallig stond gisteravond bij ons ook karnemelksaus op het menu. We eten het niet vaak maar ik vind het heerlijk. Wij aten er capucijners en een hamburger bij (met uien). In de saus natuurlijk spekjes dus eigenlijk as het een beetje dubbelop. Vandaag weer vegetarisch om de balans weer gelijk te trekken.
  4

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.