Ons kippenhok. Tsja…

kippenhok

‘Zo, en binnenkort ga ik het kippenhok aanpakken,’ verkondigde mijn man gewichtig.

Ons kippenhok

Ons kippenhok is een soort combinatie van een hok en een ren. We namen zowel de 3 kippen als het kippenhok over van mijn ouders. Mijn man heeft de heleboel naar onze kant gesleept en daar weer ‘opgebouwd’.

Maar een luxe is het niet. En veilig ook niet. Want afgelopen jaar kwamen twee kippen aan een dramatisch einde. Waarschijnlijk door een vos. Hoewel ik persoonlijk onze kat ook niet uitsluit als verdachte!

Eerst vond ik de enige overgebleven kip heel zielig. Ik dacht dat ze eenzaam was. Maar vervolgens zag ik haar helemaal opbloeien! De andere twee dames pikten haar graag in de billen, en het was daar helemaal rood en kaal. Nu zit ze aan de achterkant weer helemaal goed in de veren.

Nieuw kippenhok

Maar ik vind een nieuw kippenhok zeker een goed idee. Vooral vanwege de veiligheid van de overgebleven kip.

Maar mijn man wil eigenlijk graag nieuwe kippen kopen in combinatie met een nieuw kippenverblijf.

Hij denkt alleen dat die nieuwe kippen niet zullen samen gaan met de overgebleven kip. Hij vreest dat ze dan ruzie krijgen. Hij heeft daarom zelfs geopperd om de overgebleven kip in de soep te doen. Maar toen kreeg hij ruzie met mij en de kinderen.

Ik vind het zielig dat die ene overgebleven kip weg zou moeten vanwege de expansiedrift van mijn man. En waarom zou zij niet een mooi nieuw kippenhok mogen!

Mooie kippenhokken

Ik besloot eens op internet te kijken wat er zoal te koop is op het gebied van kippenhokken. En ik ben helemaal aangenaam verrast. Er zijn echt superleuke kippenhokken te koop! Moet je deze zien bijvoorbeeld:

kippenhok
Deze kwam ik tegen op grootplezier.nl voor 195,-

Schattig toch?! Ik zou er zo zelf in willen wonen. En als er dan een eng beest komt, kunnen de kippen snel naar boven vluchten. Bovenstaande kippenwoning heet ‘Sunshine’. Daar word je toch helemaal blij van : )

En ik kwam ook nog deze tegen, die ‘de kathedraal’ heet:

kippenhok
Ook leuk, maar te duur voor 439,-

Daar steekt ons kippenhok wel heel schamel bij af!

Ik ga ze aan mijn man laten zien!

Heb jij dieren? En hebben die een hok/mand? Waar verblijven ze?

31 Responses to Ons kippenhok. Tsja…

 1. Leuk dat je kippen hebt, wij hebben ook jaren kippen gehad. Onze kippen hadden een hele grote ren, waar ik rechtop in kon lopen en ook een groot hok.

  Je kunt nieuwe kippen wel bij je andere kippen indoen, maar doe dat s’avonds als het donker is.
  Zeker de eerste dagen zal het vaak ruzie zijn, maar daarna gaat het wel goed.
  Thea recently posted…Gratis tekenpatroon welkom lenteMy Profile

 2. Jouw kip heeft lekker meer ruimte. Dat is belangrijker dan een mooi hok. Ik zou zeker weer een grote ren maken als je gaat veranderen. Kunnen ze lekker scharrelen.

  • Ja de kip heeft lekker plek. Dat vinden we ook belangrijk. Maar soms kom ik tijdens het hardlopen kippen tegen die echt helemaal los lopen. Die zijn dan lekker aan de wandel. Dat lijkt me nog fijner voor kippen. Alleen vraag ik me dan af hoe je ze veilig houdt en hoe je de eieren terug vindt.

 3. Wat een paleisjes!! Wij hebben ook kippen gehad, en voor te wennen idd in het donker erbij, en we deden ook wat azijn op de nieuwe kip ivm de geur. Ik weet niet meer precies hoe.
  Wij hebben een cavia en die woont in een cavilla 🙂

 4. Wij hebben 6 kippen en een haan. De vorige eigenaar van ons huis heeft jaren geleden al een groot hok (2x2m) voor ze gebouwd met een forse buitenren erbij. Wij/zij maken daar dankbaar gebruik van. ‘s Middags mogen ze de ren uit. Ik realiseer mij nu pas hoe verwend zij (en wij) zijn 😉 Ik ben hier nog nooit vossen tegengekomen maar soms valt er wel een ten prooi aan een buizerd. Tegen vechtende kippen willen 2 druppels Bach Centaury goed helpen.

 5. Wij hebben ook kippen Vijf parmantige Wyandotte’s en twee krielkipjes ras onbekend.ze lopen vrij in den afgeschermd hok van vier bij zes meter en aan de bovenkant hebben we een net zodat ze er niet uitgepakt kunnen worden. Paar jaar terug heeft bij ons waarschijnlijk een rat een kip doodgebeten. We dachten zelf dat t een steenmarter was maar kennis gaf aan dan was het hele hok in een keer weggeweest want die houden niet op voordat alles dood is. Momenteel hebben we een broedse kip helaas vind manlief t niet goed als ik er weer eitjes onder leg. Zo leuk om mee te maken met de kids dat kleine spul, maar ja als er hanen uitkomen moeten we daar we mee leuren omdat we vinden dat dat niet kan met onze buren

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.