Ons kippenhok. Tsja…

kippenhok

‘Zo, en binnenkort ga ik het kippenhok aanpakken,’ verkondigde mijn man gewichtig.

Ons kippenhok

Ons kippenhok is een soort combinatie van een hok en een ren. We namen zowel de 3 kippen als het kippenhok over van mijn ouders. Mijn man heeft de heleboel naar onze kant gesleept en daar weer ‘opgebouwd’.

Maar een luxe is het niet. En veilig ook niet. Want afgelopen jaar kwamen twee kippen aan een dramatisch einde. Waarschijnlijk door een vos. Hoewel ik persoonlijk onze kat ook niet uitsluit als verdachte!

Eerst vond ik de enige overgebleven kip heel zielig. Ik dacht dat ze eenzaam was. Maar vervolgens zag ik haar helemaal opbloeien! De andere twee dames pikten haar graag in de billen, en het was daar helemaal rood en kaal. Nu zit ze aan de achterkant weer helemaal goed in de veren.

Nieuw kippenhok

Maar ik vind een nieuw kippenhok zeker een goed idee. Vooral vanwege de veiligheid van de overgebleven kip.

Maar mijn man wil eigenlijk graag nieuwe kippen kopen in combinatie met een nieuw kippenverblijf.

Hij denkt alleen dat die nieuwe kippen niet zullen samen gaan met de overgebleven kip. Hij vreest dat ze dan ruzie krijgen. Hij heeft daarom zelfs geopperd om de overgebleven kip in de soep te doen. Maar toen kreeg hij ruzie met mij en de kinderen.

Ik vind het zielig dat die ene overgebleven kip weg zou moeten vanwege de expansiedrift van mijn man. En waarom zou zij niet een mooi nieuw kippenhok mogen!

Mooie kippenhokken

Ik besloot eens op internet te kijken wat er zoal te koop is op het gebied van kippenhokken. En ik ben helemaal aangenaam verrast. Er zijn echt superleuke kippenhokken te koop! Moet je deze zien bijvoorbeeld:

kippenhok

Deze kwam ik tegen op grootplezier.nl voor 195,-

Schattig toch?! Ik zou er zo zelf in willen wonen. En als er dan een eng beest komt, kunnen de kippen snel naar boven vluchten. Bovenstaande kippenwoning heet ‘Sunshine’. Daar word je toch helemaal blij van : )

En ik kwam ook nog deze tegen, die ‘de kathedraal’ heet:

kippenhok

Ook leuk, maar te duur voor 439,-

Daar steekt ons kippenhok wel heel schamel bij af!

Ik ga ze aan mijn man laten zien!

Heb jij dieren? En hebben die een hok/mand? Waar verblijven ze?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: