Is onze kater zwanger?

Er doen wilde geruchten de ronde bij ons thuis over onze kat.

Met name mijn jongste dochter denkt dat de kater zwanger is.

Is onze kater eigenlijk een poes?!

Nou weet ik natuurlijk wel dat een kater niet zwanger kan worden. En dus zijn er twijfels gerezen over het geslacht van onze kater. Want wat als het een meisje blijkt te zijn? Hij werd ons gegeven als zijnde ‘een mannetje’. Onze vorige vier katten liet ik keurig castreren. Maar omdat ze alle vier vrij snel daarna spoorloos verdwenen, had ik bedacht om bij deze kat even te wachten of hij de winter zou overleven.

En dat heeft hij.

Met als mogelijk gevolg dat er nieuw leven bij komt…

34 Responses to Is onze kater zwanger?

 1. Rode poezen zijn wel zeldzaam, heb ik begrepen. Iets met recessieve genen.

  Tien punten voor je kop, trouwens. Hahaha.

  Maar ik heb al eerder iemand, die twee vrouwtjes had, kittens zien krijgen…. één van de twee was toch stiekum een kater.

  Ik ben benieuwd hoe het zich ontwikkelt!

 2. Ha, ha, vroeger dacht ik dat rode katten per definitie mannelijk waren, maar sinds kort weet ik dat er ook rode poezen zijn. Het komt niet vaak voor, maar het bestaat wel. Bij een rode kitten is de vergissing gauw gemaakt.
  Je kinderen vinden het vast niet erg, een nest jonkies 😉

 3. Hij/zij is oud genoeg om te zien of er een scrotum aanwezig is. Als het een kater is dan zou dat zeker zichtbaar zijn.
  Bij kittens is het heel moeilijk te zien.
  Benieuwd of er kittens gaan komen.

 4. Iedereen kan zich vergissen. Bij ons had de dierenarts in het kattenpaspoort gezet dat het een mannetje was, ook een rooie trouwens. Bleek het toch een vrouwtje te zijn…en ze kreeg vijf kittens!!

 5. Oh wat leuk! Men zegt dat rode poezen zeldzaam zijn, ik heb zelf toch ooit een rode kater gehad die zowel een rode poes-oma als -dochter had. Later heb ik nog een aantal rode poezen meegemaakt dus echt zeldzaam? Kan toevallig zijn hoor! In ieder geval ben ik stiekem een beetje jaloers dat er misschien een nestje bij jullie komt…

 6. Mijn jongste dochter had vroeger 2 vrouwtjeshamsters, de dierenarts wist het zeker.
  We denken nog steeds dat het een werelwonder was, dat nestje met 12 jongen!
  Trouwens, mijn oudste dochter heeft 2 rode katers en een rode poes!
  Gecastreerd en gesteriliseerd, dat wel!

 7. Aiai, dat vereist ook een wederdoop! Hoe heet hij?
  Mijn ‘Jody’ werd ook ‘Joris’ toen ie, 8 maanden oud, op mijn bed met zijn pootje in de lucht zijn piemelke zat te wassen 🙂

 8. Om te wachten met castreren of steriliseren is eigenlijk geen optie, ze zijn zo vroeg vruchtbaar en ook jouw kater kan voor nakomelingen zorgen. En rode poezen zijn tegenwoordig niet zo zeldzaam meer dus het zou best kunnen.

  Als je katten snel ‘verdwijnen’ moet je je afvragen of het daar wel veilig voor ze is. Steeds maar weer een nieuwe nemen, die dan ook weer snel dood gaat, getuigt niet van echte dierenliefde vind ik persoonlijk.

 9. Dat wordt nog even spannend dus ;-). Rode katten zijn wel meestal katers, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als een kater geholpen is blijven ze over het algemeen in de buurt om niet op zoek te gaan naar een vrouwtje…Ben benieuwd of er een nestje komt!

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.