Fietsers in het voetgangersgebied

fietsen voetgangersgebied
Deze zijn nu overal geverfd in het voetgangersgebied in Doetinchem

Een paar weken geleden schreef ik over een nieuwe poging om winkelcentra levendig te houden die ook Doetinchem had bereikt. Namelijk fietsen in het winkelcentrum.

Sinds 1 maart is het zover, en mogen fietsers hier door het voetgangersgebied karren.

Voor de fietsers lijkt het me fijn, maar voor de voetgangers twijfel ik nog.

Ik ben benieuwd morgenochtend : )

16 Responses to Fietsers in het voetgangersgebied

 1. Gewoon slim mee omgaan. Dwz te drukke winkelstraten voor fietsers verbieden om het veilig te houden. Dichtbij en soms door het centrum straten aanwijzen waar de fietser te gast is. Simpelweg omdat fietsers vooral in de eigen omgeving inkopen en daar de fiets voor gebruiken als boodschappenwagentje. Bij verbieden / teveel omfietsen gaan ze met de auto naar een grotere stad of een bedrijventerrein met goedkopere winkels. Hier in Alkmaar doen ze het al wat jaren zo en het gaat behoorlijk goed. Het enige dat fietsers niet snappen is dat ze niet tijdens bevoorrading met de vrachtwagens mee door het voetgangersgebied mogen. De politie en stadswachten snappen dit en controleren niet op die tijden.
  Ximaar recently posted…Mrt-14: QR-MozaiekMy Profile

 2. Bebording is overigens vaak een drama. Dwz hier zijn snorfietsen verboden, maar voor snorfietsen zijn geen officiele borden. De bus is hier ook te gast en die wil 30km/h wat eigenlijk onverantwoord is en doorgaans ook niet lukt. Bij veel gemengd verkeer is 15km/h een veel betere snelheid. Eigenlijk zou er een zogenaamd winkelerfbord moeten komen zoals er nu woonerfborden zijn.
  Ximaar recently posted…Mrt-13: Ari’s AlkmaarMy Profile

 3. Niks voor mij, gebieden met totale verkeersanarchie. Net als Vita Mientje mag ik graag om me heen kijken en me verliezen in gedachten als ik wandel. Dat kan ik niet als ik voortdurend moet opletten waar ik mijn voeten neerzet, wegens fietsers/brommers/bussen en weet ik wat. (Ooit eens in Amsterdam geweest, waar ik als zenuwwrak weer uitkwam, omdat ik me rot schrok van al die tingelende trams!)
  Ook als fietser vermijd ik die pleinen, want ik mag graag stevig doortrappen en dat kan daar net niet, en dan erger ik me, redeloos als ik dan ben, aan voetgangers die niet aan de kant gaan 😉
  Laat mij maar lekker binnen de lijntjes verkeren 😀

 4. Mijn ervaring in Doetinchem is nog niet groot, ook omdat ik pas vaak s’middags er doorheen loop, met de fiets aan de hand. Maar zelfs dan word je door racende jongelui gepasseerd. Dat brengt me op het volgende: ik word altijd door fietsers ingehaald, men heeft vreselijk veel haast tegenwoordig. Ik ben natuurlijk niet de jongste, maar het tempo ligt erg hoog van de fietsers. Zou men daar wel goed over nagedacht hebben bij de overheid?

  • Dat valt mij ook op, de laatste jaren. Vroeger was ik zelf juist de snelheidsduivel die iedereen inhaalde -ik neem daarom doorgaans de ‘rondwegen’ om de drukkere gebieden heen’- maar tegenwoordig zie ik heel veel snelle fietsers en word ik ook ingehaald. En ze rijden lang niet allemaal op elektrische exemplaren. De haast is toegenomen, denk ik, of het ongeduld 😉

   • Als iemand een electrische fiets heeft, vind ik het niet zo’n kunst om hard te gaan. Maar degenen die uit zichzelf zo hard gaan, vind ik ergens ook wel pittig. Als ze zich tenminste niet gedragen als wegpiraten.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.