Top 10 huishoudelijke klussen die irritatie opwekken

huishoudelijke klussenDoor de week vertrekt mijn man om 5.30 en komt pas om 19.45 weer thuis.

Dat betekent dat ik door de week alleenheerser ben over het huishouden.

En dus is het aanrecht keurig opgeruimd, staat er een gezellige vaas bloemen op de schone tafel, ruikt de wc naar potpourri en is de gang keurig. En in de woonkamer staat het raam overdag open om te luchten. Dat vind ik belangrijk omdat Trixie best een beetje kan stinken en ik ‘s avonds de houtkachel brand.

En dan is het weekend…

Maar dan wordt het vrijdagavond en weekend.

Niet langer ben ik alleenheerser over het huishouden.

En dat betekent dat het aanrecht een grote zooi is, jassen rondslingeren en de wc stinkt. Mijn man vindt namelijk andere dingen belangrijk dan ik. Hij vindt bijvoorbeeld dat je na het koken best een paar uur kunt wachten voordat je de zooi opruimt. En hij wil graag zijn jas over de keukenstoel hangen in plaats van de kapstok, want dat is ‘makkelijker pakken’. En dat raampje in de woonkamer moet dicht, want anders is het veel te koud!

Aangezien ik bekend ben met het verwijt dat vrouwen veel te kritisch zijn, en mannen de ruimte moeten geven om de zaken om hun eigen manier te doen, lijd ik nu in stilte. Tijdens het weekend probeer ik mijn verlangen naar een opgeruimde keuken tijdelijk te parkeren. Mijn tijd kom wel weer. Op maandagmorgen.

Top 10 huishoudelijke klussen die irritatie opwekken

Ik ben niet de enige die wel eens worstelt met irritaties en spanningen over het huishouden. In Engeland maakten ze een top 10 van huishoudelijke zaken die berucht zijn vanwege de irritaties die ze oproepen.

 1. Natte handdoeken niet ophangen (92%)
 2. Vieze borden en dergelijke in de wasbak zetten in plaats van meteen in de afwasmachine. (91%)
 3. De afwasmachine inpakken/uitpakken. (31% van de vrouwen noemt dit als de belangrijkste oorzaak van ruzie)
 4. Kleren op de slaapkamervloer laten vallen. En laten liggen. (74%)
 5. Wc-rol niet vervangen. (69%)
 6. Het bed niet opmaken als je als laatste opstaat.
 7. De was niet op tijd doen, schone was niet opvouwen, vieze was laten opstapelen.
 8. De badkamer en/of toilet niet netjes achterlaten na gebruik.
 9. Morsen met drinken en dat dan niet even opvegen.
 10. Vergeten om de container aan de weg te zetten.

Mijn huishoudelijke irritaties

Ik vind bovenstaande top 10 heel herkenbaar. De volgende dingen vind ik soms irritant aan mijn man:

 1. Vieze borden in de gootsteen of op het aanrecht laten staan.
 2. Het bed niet opmaken. Ik zorg altijd dat het bed kan luchten, en sla de deken open. Maar mijn man laat het lekker broeien.
 3. Toilet niet schoon achter laten.
 4. Vergeten om de container aan de weg te zetten.
 5. Wc rol niet vervangen.

Mijn man is actief in het huishouden

Op zich valt het mee. Hij heeft maar 5 van de 10 slechte huishoudelijke gewoontes : )

En eerlijk is eerlijk, hij is beslist niet te beroerd om huishoudelijke taken op zich te nemen. Wat dat betreft heb ik echt geen klagen. Het is alleen dat hij meestal eerst nog wat anders moet doen. Uiteindelijk doet hij het wel, maar het wachten duurt dan zo lang…

Welk item uit de top 10 herken jij het meest?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: