Hema versus Blokker: wat is jouw favoriet?

hema versus blokker

De Hema en de Blokker vissen in dezelfde vijver als het om klanten gaat las ik in het RD.

Ze mikken allebei op de doelgroep vrouwen van 25-49, en staan beiden bekend om hun huishoudelijke artikelen. En zowel de Hema als de Blokker hebben last van het feit dat steeds meer mensen hun spullen online kopen.

Klanten lokken met ‘beleving’

Maar nu komen zowel de Hema als de Blokker ook nog eens met precies dezelfde oplossing om klanten de winkels in te lokken: belevingswerelden.

Want hoe lok je mensen naar je winkel, als ze een product net zo makkelijk online kunnen bestellen en vaak zelfs gratis thuis laten bezorgen?

Beleving is het antwoord dat veel ketens geven op die vraag. Winkels willen iets extra’s bieden zodat consumenten toch een reden hebben om te komen winkelen in plaats van online te shoppen.

Hema versus Blokker: de aanpak

De Hema gaat in de loop van het jaar alle winkels anders indelen volgens het nieuwe concept van beleven. Bij de Blokker pakken ze het anders aan: elke werkdag een nieuwe Blokker! Dat is wel even een ander tempo moet ik zeggen.

Hema en Blokker: mijn ervaringen

Cor Molenaar, bijzonder hoogleraar marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zegt in het artikel in het RD dat hij denkt dat er in de toekomst nog maar plaats zal zijn voor 1 Hema en 1 Blokker in kleine dorpen.

In het dorp Varsseveld 6 kilometer verderop is de Blokker inderdaad ter ziele gegaan, maar de Hema is er nog wel. Evenals een Action. Maar in het dorpje Zelhem, 7 kilometer verderop, hebben we nog allebei: een hele fijne Blokker en een Hema. Maar daar is dan weer geen Action.

Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe indelingen. De huidige Blokker vind ik eigenlijk ook helemaal prima moet ik zeggen, evenals de Hema.

Mijn favoriet is…

De Hema! Als ik zou móéten kiezen tussen de Blokker en de Hema zou ik denk ik kiezen voor de Hema. En wel om de volgende redenen:

  1. Ik vind Hema’s vaak toch wat gezelliger.
  2. Ze verkopen er ook kleding die ik leuk vind.
  3. Ik koop er graag mijn ondergoed.
  4. Je kunt bij de Hema vaak ook koffie drinken.
  5. De Hema heeft ook broodjes en dergelijke en soms dat me dat goed uit.

Als ik zo naar mijn lijstje kijkt dan wint de Hema het bij mij vanwege de sfeer en het assortiment.

Maar als ik een goed koffiezetapparaat nodig heb of een stofzuiger, zou ik juist naar de Blokker gaan!

Dus het liefst houd ik ze allebei.

Als jij zou moeten kiezen tussen de Blokker en de Hema: welke zou je dan kiezen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: