Reacties

Tosti: meer dan twee boterhammen met kaas — 44 reacties

  1. Hier ook een tosti fan! Ik heb een contact grill van russel hobbs, de kaas smelt prima.
    Ipv ham snij ik een tomaat in plakjes en leg dat boven op de kaas ... heerlijk en scheelt weer wat calorieën :)

  2. Grappig...... ik vind de genoemde prijzen best pittig.... blijkbaar ben ik te vrekkig om een tosti te kopen.

    We maken ze hier thuis regelmatig, meestal de simpele versie om te voorkomen om goed voedsel weg te gooien.

  3. Ik heb een heeeel oud tosti-ijzer. Uit oma's tijd. Het is een dubbel ijzer met lange handvatten. Je doet de boterhammen ertussen, klapt het dicht en dan leg je het ijzer op het gasfornuis. Halverwege even omdraaien en tadaa, een heerlijke tosti. Hetzelfde model zie je nu weer terugkomen als kampvuurtosti-ijzer. Omdat ik veel kampeer zal ik zo'n kampvuurijzer ook wel aanschaffen, die is wat groter en past beter bij mijn zelfgemaakte brood.
    Oma's tosti-ijzer werkt prima en kan niet kapot, dat vind ik heel fijn. Het lekkerste vind ik een tosti met jam.

  4. Mijn dochter leeft van tosti's, we hebben zo Tefal grill ding;)
    Makkelijk schoon te maken en tosti's worden er lekker van.
    Ik vind ze altijd lekker met pizza quicksaus, jeugdsentiment ook.
    Maar zelf eet ik niet vaak tosti's, af en toe.

  5. Ik ben dol op tosti's. Wij hebben een Kenwood broodrooster waar 2 x 2 boterhammen in passen. Dan zet ik hem op langer en iets minder heet en dan krijg je lekkere gesmolten kaas en krokante bammen. Dan doe ik onderin een stukje bakpapier zodat ik zeker weet dat er geen kaas onderin lekt. Want dat zou dan weer irritant zijn voor de volgende keer.

    • Dat klinkt handig Armande. Ons broodrooster kan alleen maar aan of uit. Je kunt verder weinig instellen.

      En slim om onderin een stukje bakpapier te leggen.

  6. Wij eten ook wel tosti's ,wij noemen dat croque en ik maak die in een grill waar er twee naast een kunnen gewoonlijk bruinbrood met kaas en hesp zonder boter,en in de zomer gaan daar van alle koude groentjes bij die ik in de tuin vind nog een spiegelei er boven op en je hebt een volledige maaltijd.

    • Ik leg die koude groenten op een grote schotel en zet die op tafel en bak dan de tosti en dan geef ik grote borden en kan ieder voor zich zoveel groenten nemen bij zijn tosti als die zelf wil ,is altijd een succes in de zomer.

  7. Toevallig deze week, wilde ik mijn elektrisch tostiapparaat wegdoen ,oftewel weggeven!
    Toen bedacht ik me dat een tosti-ijzer toch wel meer aandacht zou vragen bij het bakken en heb ik hem gehouden.
    Hoe zou je trouwens je tosti-ijzer moeten gebruiken als er geen gas meer is, die wordt dan echt hopeloos ouderwets...

    • Ik knaag ook altijd buiten een boterham met kaas weg, terwijl ik buiten wandel met Trixie. Maar dat is meer omdat ik mezelf de tijd niet gun om rustig te gaan zitten lunchen....

  8. Grappig, ik ben afgelopen week wat ziek geweest en had niet veel zin om te koken en eten, dus bijna een week op tosti's geleefd, lekker snel klaar en hapt wat rustiger weg.
    Ik heb een Tristar-apparaat, wat supermakkelijk is schoon te maken, met een prop keukenrol over de anti-aanbakplaten en schoon is het!
    Traditioneel met ham en kaas, soms een schijf ananas ertussen en afgelopen week heb ik een basilicum-spray gekocht.
    Het is zonder conserveermiddelen en kleurstoffen en het geeft echt een bijzondere smaak op de tosti, alsof je er verse basilicum-blaadjes tussen hebt gedaan.
    In de zomer heb ik wel een plantje buiten staan, maar in de winter lukt het me niet om die plantjes binnen goed te houden, dan is zo'n spray wel handig.

    De tosti's op de menukaart vind ik eigenlijk geen tosti's meer, maar meer broodjes, die even geroosterd zijn en inderdaad nogal prijzig...

    Groetjes Lily

    • Vervelend dat je je niet lekker voelde Lily, maar fijn dat tosti's uitkomst brachten. Dat Tristar apparaat klinkt prettig.

      Die basilicumspray ga ik eens opzoeken. Hebben ze die toevallig ook bij de AH?

    • Die spray heb ik inderdaad bij AH gekocht en er zijn ook nog 2 andere varianten, chili-spray en nog 1, maar daar weet ik de naam niet meer van, waarschijnlijk omdat ik die overbodig vond.
      Of die spray's ook bij iedere AH te koop zijn, weet ik niet, ik woon in een vrij "luxe" dorp en het valt me op, dat ze hier bij AH luxere artikelen hebben dan in andere AH.
      De prijs van de spray is 1,99

      Groetjes Lily

    • Gisteren bij een andere AH gekeken, maar daar kon ik deze spray niet vinden, maar dat is dan ook een minder "luxere" AH.
      Iedere AH heeft blijkbaar een eigen keuze in het assortiment, wat ik wel met meer dingen gemerkt heb.
      Niet altijd even handig om ervoor te moeten omrijden....

      Groetjes Lily

  9. Ik vraag me af hoe ze die tosti's die in het voorbeeld staan, maken. Met vulling en al in een tostiapparaat ? Vast niet. Mijn favoriet is oude kaas met plakjes geconfijte gember, heerlijk. Gemaakt in een tostiapparaat met uitneembare platen. Is eigenlijk aanvervanging toe.

  10. Waar ik woon is sinds kort ook zo een tosti zaak. Mijn kinderen houden absoluut niet van gewone boterhammen, maar tostis eten ze wel heel graag. Wij noemen dat in België trouwens croque monsieurs :-)

  11. Toen ik nog met mijn man was, ik schat zo ergens in 2003 ofzo want Dochterlief was nog een ukkie, toen wilde ik 'De Tostikoning' openen met alleen maar tosti's. Ik werd toen 'geïnspireerd' door de panini-zaken in Italië en Zuid-Frankrijk. Het leuke van Tosti's is dat het snel en goedkoop is maar dat de mogelijkheden van combinaties oneindig zijn. We zijn er toen ter tijd ook echt serieus ingedoken maar zijn er toch weer van afgestapt. Ik vind het nu dus ook heel grappig om te zien dat het al een aantal jaren zo'n succes is.

  12. Mijn kinderen zijn ook dol op tosti's. Thuis of onderweg. In Groningen waar ik woon is ook zo'n zaak. Die heet geloof ik Tosti World. Ik hou zelf ook wel van tosti's.
    Kortgeleden schreef ik ook over het bakken van tosti's. In de grillpan vond ik zelf een hele goeie, maar in de Airfryer gaat het eigenlijk nòg makkelijker.

    • Thuis zelf een tosti maken is inderdaad veel goedkoper. Daar is geen speld tussen te krijgen. Dus als je buiten de deur een tosti eet dan doe je dat denk ik ook voor de sfeer van zo'n restaurant denk ik.

  13. Een tosti vind ik ook altijd leuk te betalen als ik ergens ga lunchen. Kies daar dan regelmatig voor! :) Wij hebben thuis zo'n grill die je dichtklapt. Ideaal om een tosti mee te maken! Ik deed het eerst ook in een broodrooster, maar toen liep elke keer de kaas er uit, dus dat was niet zo'n succes haha.

  14. Ik hou van tosti's met ham en kaas en mijn zonen eten ze graag met salami i.p.v. ham.
    Op mijn blog staat nu een exemplaar met avocado, gerookte zalm en Parmezaanse kaas, zoooooo lekker!
    Wij gebruiken een tafelgrill.

  15. Ik maak mijn tosti's met de tafelgrill. Dat worden ze precies goed.
    En ons geheime recept is 2 volkoren boterhammen, kaas, plak ham ennnnnn wat fijn gesneden rode ui voor at extra pit.
    Pas op dat je niet te veel ui er bij doet, maar wat stukjes verspreid over boterham. Heerlijk.
    Beetje curry erbij. Hmmmm

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder