Nieuwe oven nodig

oven

Hotpoint oven : (

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat we naar het platteland verhuisden.

Destijds kochten we bij Superkeukens onze keuken.

Maar Superkeukens doet zijn naam beslist geen eer aan in ons geval.

Problemen met de apparatuur van Superkeukens

Want sindsdien hebben we de afzuigkap al moeten vervangen, diverse reparaties gehad aan de vaatwasser en vertoonde de oven allerlei mankementen. Eerst ging het rubbertje van de ovendeur kapot, en vervolgens werd de oven steeds veel te warm. Ook al stelde ik hem in op 160 graden. Met als gevolg dat we om de haverklap verbrande gerechten hedden.

En de laatste tijd deed de oven er nog een schepje bovenop. Elke keer dat ik hem gebruikte spuugde hij grote grijzen wolken uit. In eerste instantie probeerde ik het te negeren. Ik lette gewoon extra goed op wat ik in de oven zette, en haalde het er sneller uit om te voorkomen dat het zwart blakerde.

Maar vorige week vrijdag stond de keuken weer vol rook. En nadat ik alle ramen had opengezet om de boel te luchten, besloot ik dan in vredesnaam toch maar eens te gaan kijken wat een nieuwe oven moest kosten.

Ik wil graag een oven in vintage stijl

Ik houd van vintage stijl ovens dus daar zocht ik op. Maar daar werd ik niet blij van. Ik zag de prachtigste ovens voorbij komen, maar die kosten zo 2500,-. Bovendien zocht ik op vrijstaande ovens, en wij hebben eigenlijk een inbouwoven nodig. Dus erg praktisch was ik niet bezig.

Inbouw oven in vintage stijl

Toen de prijzen van de vintage ovens me hadden overtuigd dat ze geen optie waren, googlede ik zuchtend: ‘inbouwoven vintage’. En warempel, dat viel mee! Er zijn hele mooie inbouw ovens te koop met een vintage uitstraling. Wie had dat gedacht zeg. Ik knapte er helemaal van op. De goedkoopste optie vond ik bij Keukenloods, die warempel een filiaal hebben in het naburige dorpje Gaanderen.

Samen met mijn man ging ik daar naar toe, en we werden heel goed geholpen. We konden kiezen uit een vintage oven van Whirlpool ad 554,- en eentje van het merk Etna voor 445,-. Die keuze was gauw gemaakt, en het werd de Etna omdat die net zo moo,i maar veel voordeliger was.

We bestelden hem op zaterdag en hij werd dinsdag bezorgd.

Conclusie

We hebben 5 jaar gedaan met onze Hotpoint oven die we tegelijkertijd met onze keuken kochten bij Superkeukens. Mooi heb ik die oven nooit gevonden, maar zo lang hij maar werkte vond ik het wel prima.

Omdat de oven onoverkomelijke problemen veroorzaakte moesten we een nieuwe oven kopen.

En dit keer heb ik extra geld betaald voor uiterlijk. Een strakke moderne oven was goedkoper geweest. Maar ik heb het mezelf gegund om een oven te kopen die niet alleen goed werkt, maar die ik ook nog eens heel mooi vind.

Dat is nieuw voor mij, want meestal kies ik voor de goedkoopste optie.

Maar moet je kijken hoe mooi:

vintag oven

En hij bakt nog veel beter ook. Ik wist niet dat er ovens bestonden waarbij gerechten gelijkmatig bruin worden : )

Wat zijn jouw overwegingen bij de aanschaf van keukenapparatuur?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: