De legging maakt comeback als broek

Midden jaren tachtig droegen we leggings als broeken.

Toen ontdekte iedereen dat dit weinig charmant stond, en ‘kon’ dat echt niet meer.

Ik weet nog dat ik me zelfs ongemakkelijk voelde als ik de kinderen naar school bracht in mijn hardloop tights.

Voortaan droegen mensen een legging als een soort maillot/panty met iets er over. Overigens hadden daar ook weer veel mensen een mening over. Zoals over de witte legging onder een jurkje.

Maar in 2017 schijnt de legging een comeback te maken als broek!

Hoe komt dit?!

Een goede verklaring voor de comeback van de legging als broek is een trend die Athleisure heet. Dat wil zeggen dat het steeds gewoner wordt om sportkleding als dagelijkse kleding te dragen. En daar horen natuurlijk ook tights, oftewel leggings bij. In de VS dragen yummy mummy’s bijvoorbeeld strakke tights van het merk Lululemon als ze boodschappen doen.

Maakt de legging echt een comeback als broek?

Ik besloot eens even wat van mijn eigen research te doen! Dus surfte ik naar Bonprix. Nou niet bepaald de hipste webshop. En inderdaad! Zelfs daar kwam ik leggings tegen die als broek worden gedragen. Uiteraard door superslanke modellen. Kijk maar:

legging
Er staan wel mooie bloemen op!

Mijn volgende stop? De website van Klingel. Nou ook niet bepaald een shop met een hippe look. Ook daar kwam ik de legging als broek tegen:

legging

Als laatste stop bezocht ik Zalando.nl. Maar daar zag ik leggings vooral in de vorm waarvoor ze oorspronkelijk gemaakt zijn: als sportkleding. Gelukkig!

Leggings

Nou maak ik me gelukkig niet druk om trends. Ik loop er ‘niet modern’ bij, aldus mijn kinderen.

Op zich kunnen leggings als broek wel mooi staan, als je een jaar of zeventien bent en strak in je vel zit.

Maar verder vind ik leggings toch op hun best als ze ergens onder zitten.

Draag jij graag leggings? En zou je ze dragen als broek?

44 Responses to De legging maakt comeback als broek

 1. Na de hotpants het lelijkste kledingstuk wat er is uitgevonden (behalve om te sporten en voor mooie figuurtjes tot een jaar of 20) en dan vooral de witte om een kledingmaat 46 of groter. En dat zie je toch echt regelmatig.

 2. Ik heb vroeger alleen leggings bij de gymles gedragen. Ik had als kind een grondige hekel aan de maillots die ik moest dragen en dat is nooit meer goed gekomen 😉 Ik heb een hekel aan maillots, leggings, panties. Zal wel een hsp dingetje zijn 🙂
  Ik vind het niet mooi staan een legging als broek. Dan liever een goede stretchbroek.

 3. Ik hartje leggings. Maar dan wel heel dikke. Treggings, volgens mensen die het kunnen weten. Altijd met een lang shirt of langere trui. Dunnere leggings alleen onder een rokje. Ik vind het ideaal voor hier, lekker warm, geen getocht aan je benen en handig met warme laarzen eronder. Zwart.

 4. Ik draag leggings thuis met een langere trui erover maar als ik weg ga niet want ik ben niet zo smal
  maar om te poetsen en zo, en op mijn gemak in de zetel te zitten vind ik ze oke je ziet soms inderdaad vrouwen in de stad dat je denkt waarom doe je dat aan maar eigenlijk moet ik die stiekum bewonderen dat die zich dat niet aantrekken en gewoon hun ding doen.

 5. Zelf: neen neen neen, nooit zonder iets erover. Haha. Er is video van mij bij Avro’s service salon met knalroze neonlegging aan. In 1990 ;). Once was enough!
  Wel heb ik vrijwel altijd een (zwarte) legging aan, onder een rokje of jurkje.
  Verder ben ik groot fan van “trek vooral aan waar je blij van wordt”. Wie ben ik om te oordelen en waarom zouden alleen strakke meisjes van onder de 20 mooi genoeg zijn 🙂

 6. Ik zou het niet als broek dragen ..dan zeker met een lang shirt combineren en dan met leuke gympen, dat dan weer wel! En die prints, die zou ik zelf niet dragen. Ik heb er wel een voor sporten ;)maakt sporten dan weer wat gezelliger dan een saaie zwarte tight 😉

 7. Ik vind leggings heerlijk zitten, maar de enige keer dat ik ze buitenshuis als broek draag (dus niet onder een jurk of rok) is in de sportschool. Ik ben dus niet zo’n fan van deze trend, gelukkig zijn er genoeg andere trends die wel leuk zijn 😄

 8. Ik ben bijna 54 en kan ze in principe prima dragen (maat 36/38). Al vind ik elegant toch iets anders. Het trekt op mijn leeftijd nogal de aandacht en dat vind ik nou niet echt nodig. In de zomer zou ik ze onder een rok of jurk aankunnen (want helaas spataderbenen, 3 kinderen). Maar dan vind ik ze weer te warm.
  Dus draag ze alleen in voorjaar en najaar. Trackings of jackings zijn een variant er op.

 9. Ik heb leggings altijd spuuglelijk gevonden. Nu, maar ook vroeger. Ik ben niet zo van de trends. Net zoals de schoudervulling periode van vroeger. Wat een drama. Ik vond ze net zo lelijk. Maar je kon bijna niets kopen zonder die vullingen erin. Dus knipte ik ze er altijd uit. Ik zou alleen leggings dragen als ik er zelf wat in zie. Trend of geen trend. Zelfs met sporten draag ik geen legging. Wat een drama dingen. En ik vind ze er nu juist nog lelijker met al die verschrikkelijke prints.
  Sheila recently posted…Een ongelukje…. en dan?My Profile

 10. Tja, niet iedereen ziet er mooi in uit maar dat is met meer kledingstukken. Misschien moeten vrouwen eens ophouden elkaar te beoordelen, ik hoor het de mannen niet doen ‘joh dude, die broek kan ECHT niet meer, je ziet er dik in uit!’. Jammer dat na alle jaren we het onderling nog steeds niet kunnen laten, het zal wel nooit ophouden denk ik. Trek gewoon aan waar je je fijn in voelt ongeacht of het ‘kan’. 😉

Leave a reply

CommentLuv badge