Kinderkleding toen en nu

vintage kinderjurkje

Jurkje van mijn jongste zus. Is het niet schattig?

Ik groeide op met merken als Esprit, Mexx, Jackpot en in het duurdere segment: Oilily. Maar meestal liep ik in kleding van de C&A en Hema.

Mijn eigen kinderen kleedde ik in een mengeling van H&M, Hema, Zeeman en Wibra.

Sindsdien zijn er allerlei kinderkledingmerken bij gekomen.

En ik moet regelmatig constateren dat ik behoorlijk achterloop.

Kinderkledingmerken 2017

Eén van mijn maandagochtendvriendinnen werkte een tijdlang bij een exclusieve kinderkledingwinkel. Van haar hoorde ik over de kinderkledingmerken die anno 2017 hip en populair zijn. Zoals Ninni Vi en Brand. Ze waren echt compleet nieuw voor me.

Ik moet zeggen, dat ik bepaalde hedendaagse namen van kinderkleding merken wel erg leuk gevonden vind. Sommigen zijn heuse woordspelingen.

Kijk maar:

  • B.Nosy. Deze vind ik leuk vanwege de betekenis: ‘Wees nieuwsgierig’.
  • Dirkje babykleding. Ik vind Dirkje gewoon een leuke naam. Een beetje zoals de naam van mijn jongste dochter Teuntje.
  • Knot zo bad. Deze vind ik leuk vanwege de woordspeling : )
  • Happy horse. Geen woordspeling of speciale betekenis, maar het klinkt gewoon zo blij. Ik stel me meteen een blij paardje voor dat rondhuppelt door de wei.

En deze naam vind ik drie keer niks…

Een merk dat ik links zou laten liggen vanwege de naam is een naam als Born to be famous… Ik vind dat zo zelfingenomen en hoogdravend klinken. En ik denk dan ook: ‘Arm kind! Wat een hoge verwachtingen zijn er van jou!’

Hetzelfde heb ik met van die brutale teksten op kindertruitjes. Zoals: ‘Here comes trouble!’ Ik ben daar beslist geen fan van!

Wat is er zoal te koop op kinderkleding gebied?

Wat me opvalt aan de kinderkleding die ik tegenkom op internet is dat er veel van jersey is. Dat vind ik slim, want jersey zit lekker en is comfortabel. Zeker voor kleine kinderen lijkt me dat heerlijk. Zo zie ik bij een merk als Quapi veel schattige joggingbroekjes en ook jersey rokjes.

Ook zijn de materialen meestal van natuurlijke materialen of katoen. Ik kom niet zoveel polyester tegen. Terwijl mijn zusjes en ik destijds geregeld in polyester jurkjes liepen. Zoals het polyester jurkje van mijn jongste zusje bovenin deze post : )

Veel moeders beginnen webshop

Er zijn ook steeds meer handige moeders die zelfgemaakte kleding verkopen via hun eigen webshop. Ik vind het prachtig als mensen hun talenten op die manier kunnen gebruiken. Een goed voorbeeld van zo iemand is Karin, die ik ooit interviewde over haar kinderkleding winkel VOS design.

Karin begon haar eigen kledinglijn omdat ze zich zorgen maakt over de kledingindustrie en uitbuiting.

Conclusie over kinderkleding anno 2017

Mijn conclusie is dat kinderkleding anno 2017 zeer kindvriendelijk is. De meeste kleding is gemaakt van soepele jersey eng natuurlijke materialen, zodat het lekker zit. En de kinderen kunnen ook echt kind zijn in de kleding. Het lijken niet net kleine volwassenen.

Waar koop jij kinderkleding?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: