Haar verven met henna

henna
Hennapoeder met heet water om mijn haar te verven…

Omdat mijn haar volgens de kapper ‘vochtarm’ is, heeft het nogal de neiging om te pluizen.

Dus als ik het wil verven, dan doe ik dat met beleid. Dus geen verf met ammoniak of waterstofperoxide. Dat zou de boel alleen maar erger maken.

Hennapoeder om mijn haar te verven

Zo kon het gebeuren dat ik in een mengeling van milievriendelijkheid en vrekkigheid Henna poeder kocht. Dat moest ik aanmaken met kokend heet water, en een scheut azijn voor de glans. Vervolgens moest het ruim een uur inwerken.

Eigenlijk was het niet eens zo goedkoop: 14,99 bij een pakje, maar ik had een aanbieding van 2 halen, 1 betalen. Vandaar.

Het resultaat is best oké.

Maar ik vond het gedoe om deze groene modder in mijn haar te kleien niet in verhouding staan met wat het me opleverde. Dan is de uitwasbare haarverf die ik voor zo’n 3,- in Duitsland kan kopen toch wel veel fijner.

Verf jij je haar wel eens? Met welk product?

33 Responses to Haar verven met henna

 1. Ha, toevallig heb ik net, sinds een jaar of tien zuiver blond te zijn geweest, weer eens een kleurspoeling gebruikt. Ook rood 🙂 Het merk weet ik niet, maar het moet uitwasbaar zijn. Het zit er nu een maand in en omdat ik mijn blonde kleur wel weer terug wil, kijk ik vol spanning steeds of er wat uitwast, elke douche 😉

 2. Tussen mijn 18e en 25e regelmatig Henna gebruikt, daarna twee keer een kleurspoeling en nu gewoon puur natuur, goudblond met grijze plukken, ik vind het prachtig!

 3. Ik heb nog nooit mijn haar geverfd, gebruik geen kleurspoelingen en ben ook niet van plan om dat ooit te doen. Ik vind mijn haarkleur niet mooi maar met ‘die’ kleur ben ik nu eenmaal geboren en die maakt deel uit van mijn persoonlijkheid. ‘k Ben er ook zeker van dat haarverven, kleuringen,…. niet gezond zijn voor het haar, de huid en dat die chemische stoffen via het haar worden opgenomen in het lichaam. Ik heb voor mijn leeftijd nog maar weinig grijze haren maar zelfs indien ik vroegtijdig grijs zou geworden zijn, zou ik niet overwogen hebben om mijn haar te verven of te kleuren.

 4. Heel veel jaren (meer dan twintig) maakte ik mijn haar weleens blonder. Het spul prikte op mijn huid en ik had destijds al mijn twijfels hoe gezond het was om dit te gebruiken. Heb het nooit meer gebruikt, al zijn er vast wel haarverfproducten die minder ongezond zijn. Ik ben nu vijftig en al jaren heel blij met mijn eigen haarkleur. Het is blond met rood er doorheen (goudblond). Ik heb nauwelijks grijze haren. Ik laat het voorlopig zo, al weet ik niet of ik het later wel wil verven als het veel lichter wordt. En dan zou ik kiezen voor een kleur zo dicht mogelijk bij hetgeen ik nu heb. Ook omdat ik een heel lichte huid heb en dan staan veel tinten snel zo hard. In mijn familie komen nogal wat roodharigen voor. Mijn oma was ook roodharig en later had ze prachtig wit haar. Daar hoop ik ook op 🙂

 5. Ik gebruikte altijd henna.kostte 2,50 bij de Turkse supermarkt.geweldig spul! tot dat mijn haar helemaal grijs werd en de rood meer oranje kleurde.Ik gaf nog net geen licht in het donker….
  Toen ben ik het met chemische middelen gaan doen. Helemaal niet tevreden…Mijn huid prikte mijn haar werd droog. Ik heb het een beetje uit laten groeien en heb het van lang rood naar kort grijs laten veranderen. De eerste weken werd ik door niemand herkend. Ik ben super blij met mijn korte grijze kapsel.

 6. Ik heb heel lang mijn haar geverfd, totdat ik steeds de randjes van mijn oren kapot had. Eerst ging er nog geen belletje rinkelen. Na een volgende verfbeurt een knal rode jeukende nek. Toen andere duurdere verf aangeschaft. Mijn haar er mee geverfd en toen ik de volgende ochtend wakker werd had ik de blaren op mijn hoofd, al mijn haar zat van het vocht aan elkaar geplakt. Voor mij geen haarverf meer. Ik ben vijfenveertig en best wel grijs. Heb van nature heel donker (zwart) haar. Maar liever grijs dan mijn hele hoofd kapot.

 7. Ik heb geen ervaring met henna. Ik laat mijn haar iets lichter kleuren dan mijn eigen haarkleur en ik vermoed dat dit niet mogelijk is met henna. Ik heb nog nooit mijn haar zelf gekleurd . Eerlijk gezegd durf ik er niet aan te beginnen, ik ben veel te bang dat het dan misloopt. Ik vind een kappersboek wel erg duur, daarom ga ik maar één keer per drie maanden.
  Villa BlaBla recently posted…Waarom ik amper nog naar het nieuws kijkMy Profile

 8. Als je henna hebt gebruikt kan je het een tijdje niet meer normaal verven heb ik gehoord. Dus dat zou ik even uitpluizen als ik jou was!
  Henna heeft tegenwoordig ook mooie bruine en zwarte kleuren. Ik ben wel voor. Al gebruik ik het niet.

 9. Ik heb tot drie jaar geleden mijn haar altijd laten verven bij mijn kapster wel met natuurlijke verf maar na mijn haaruitval na de kanker raden ze aan om ten minste 2j te wachten met verven omdat je haar nog heel broos is en ze kwam grijs terug en ik heb beslist om ze niet meer te verven het heeft wel wat geduurd eer ik en zeker mijn man het gewent was maar op mijn leeftijd mag het wel grijs zien, en als dan je kleinzoon zegt ,,moeke jij hebt toch mooie haartjes dan is dat oké.

 10. Haha, grappig hoe je het beschrijft: henna in je haar kleien! Ik heb jarenlang met henna mijn haar gekleurd en liet het dan geen uurtje maar echt een hele nacht zitten! Zag er wel heel mooi en diep qua kleur uit. Resultaat op de lange termijn: haaruitval. Echt, ik heb verschillende mensen die henna in het haar gebruikten hierover gehoord. Ik gebruik nu alweer jaren haarverf huismerk van een bekende drogisterij die vaak 2 voor de prijs van 1 verkoopt…
  Japke recently posted…StroomstoringMy Profile

 11. Ik verf mijn haar al jaren. Eerst met henna en later (toen ik dat gemodder in de douche zat was en de witte haren voor een oranje effect zorgden) kwam de thuiskapster het voor me doen met gewone verf.

  Op mijn veertigste was ik al flink grijs / zilverwit. Ik vind grijs haar niet passen bij hoe ik me voel / bij het net moeder zijn. En dus laat ik elke maand mijn haar bijkleuren.

  Ooit is het genoeg, maar nu nog niet.
  Huiselijk genoegen recently posted…Recept pannenkoeken / pannekoekenMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.