37 Responses to Amaryllus

 1. Jazeker, ik zag amaryllisbollen met allerlei klertjes geschilderde bollen bij het tuincentrum. Rood, goud en wit. Ik houd er niet zo van. Wel van amaryllis, maar niet van dat verfje. Prachtige plant. En, tip, geef hem eens cadeau aan een kind of puber: geheid dat ze gefascineerd raken door de groei van de plant uit zo’n bol.
  Mathilde recently posted…DIY: herenondergoed makenMy Profile

 2. Ik heb hem ook gekocht. Het is niet geverfd, maar het is was. Hoeft inderdaad geen water, maar ik vond het eeuwig zonde. Zodra de bloemen uit waren, waren ze ook uitgebloeid en met een gewone normale pot heb je nog weken plezier.
  Ik koop het niet meer in deze vorm.

 3. Ja dat ken ik. Ik heb er met sinterklaas een aan mijn moeder en schoonmieder gegeven. Doe ik vaak. Dat is was. Dan hoeven ze idd geen water.
  Je kunt hem het best wel in een pot ofzo zetten, want de stelen worden erg lang. En met een beetje mazzel krijg je per steel (ik zie er bij jou 2) een mooi aantal grote bloemen. Soms hebben ze per knop wel 4 of 5 grote bloemen.
  Dan wordt hij echt topzwaar.
  Vorig jaar is die van mij, ondanks de pot, toch omgekiept. De stelen waren gebroken. Echt balen!
  Ik vind het altijd fascinerend om te zien wat er uit de bol groeit.
  Geniet ervan!

 4. Die plant geef ik graag aan mensen die niet veel weten van planten verzorgen.
  Spectaculair met zo goed als geen moeite! Naar gelang de plant groeit stop je drie dunne stokken in the aarde en bindt daar een touwtje omheen zodat de bloem rechtop blijft staan.

 5. Wat bedenken ze toch allemaal voor extra’s om meer omzet te halen. Wat is er mis met een bloempot met aarde en een mooie pot eromheen en water geven.

  Zo raken kinderen nog meer van de natuur verwijderd, bollen in was!

 6. Kreeg 3 amaryllis bloemen en 1 lelie in knop en aangevuld met groen tot een boeket.
  1 ging niet open en de lelie ook niet .
  Dat vind ik jammer van de pluk

  Vraag moest jij je Kerstboom ook naar Culenborg brengen m.b.t verbranding?

 7. Zo Ć©Ć©n kreeg ik ook van mijn schoonmoeder. Vorig jaar gaf ze een gewone en die deed ik ij een wat grotere pot. Die bloeide prachtig, met allemaal bloemen. Maar dit kaarsvetgeval bloeide en viel meteen uit :-p

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.