Reacties

Een nieuw jaar: tijd voor een digitale detox? — 8 reacties

  1. Het is leuk om te lezen dat vooral mensen die juist door werk of een uitgebreide hobby op het net, inzien dat er teveel online geleefd wordt. Je komt er bijna niet meer onderuit, maar waarom? Vroeger was je alleen per telefoon thuis bereikbaar en dat is niet eens zo lang geleden. Wilde je iemand wat duidelijk maken per tekst, dan ging het veelal per post. Een spel, die speelde je gezellig met elkaar rond de tafel. Zelf heb ik periodes waarin ik duidelijk meer online actief ben. Dit kan zijn met de computer, de smartphone, voor lezen, internetten, chatten of gamen. Hier proberen we elkaar erop te wijzen als we doorslaan en is het enigszins uit den boze op verjaardagen en andere feestjes. Gelukkig!

    • Vooral dat altijd maar bereikbaar moeten zijn vind ik zo wonderlijk. Mijn moeder kon bijvoorbeeld nog gewoon even boodschappen doen als wij op school zaten. Terwijl ik het gevoel heb dat ik dan mijn smartphone moet meenemen vanwege school.

      Smartphones op feestjes en partijen vind ik echt niet oké.

  2. Mooi stuk, Ik ben zelf veel online en soms denk ik wel eens te veel.
    Als hobby,maar ondertussen ook een stukje 'werk'. Doe veel samen met brands op instagram en dat kost best veel tijd merk ik om de goede interactie met mijn volgers te behouden of op te bouwen. Ik heb wel met mezelf afgesproken in het nieuwe jaar toch minder online te gaan.

    • Als je inkomen afhangt van bloggen, Instagram en dergelijke is het inderdaad lastig om minder online te zijn. Dat merk ik ook. Het is dan belangrijk om actief te zijn en zichtbaar.

  3. Ik heb het idee dat de balans over herlt algemeen nog wel ok is. Ik gebruik mijn telefoon ook veel voor mijn blog en de social media activiteiten die ik daarbij doe. Het is ook echt een hobby, maar je moet er inderdaad wel voor waken dat het niet te veel wordt.

  4. Smartphones aan tafel zijn een big nono in ons huis! De momenten dat wel eten zijn ook de momenten dat wel allemaal samen rond de tafel zitten en bijpraten. Het is sowieso vrij beperkt in ons huis. Er moet nog ruimte zijn om face tot face te converseren ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder