Wat kun je beter níét bij de Action kopen?

Ik vind de Action een leuke winkel.

De Action die ik bezoek in Varsseveld is bovendien heel ruim opgezet, met brede gangpaden en een grote, gratis parkeerplaats. Dat maakt het een prettige winkel om te bezoeken. Als ik naar de Action ga dan zijn er een aantal dingen die ik daar standaard graag koop.

Dingen die ik standaard bij de Action koop

 • Afwasborstels
 • Vuilniszakken met treklint (deze schijnen overigens goedkoper te zijn de Wibra)
 • Speciale vuilniszakjes voor organisch afval
 • Schoonmaakazijn
 • Schoonmaakdoekjes
 • Shampoos en conditioner
 • Afwasmiddel
 • Wiskundeschriften
 • Fietsverlichting
 • Schuursponsjes

Wisselende assortiment van de Action leidt tot het Action effect

En daarnaast heb je natuurlijk het assortiment van de Action dat telkens wisselt. Het zijn die speciale producten die de Action een gevaarlijke winkel voor de portemonnee kunnen maken. Want dat zijn de dingen die je in een impuls koopt. Omdat ze er zo leuk uitzien. Voor je het weet heb je je karretje vol met allerlei spullen die je niet echt nodig hebt, maar die wel leuk lijken. Ik noem dat het Action effect.

Het Action effect: je gaat voor een paar vuilniszakken en gaat naar huis met een hertenkop/nieuwe dweil/kussentjes/plastic borden met flamingo’s/tuinkabouters* etc.

*Vul zelf jouw impulsaankoop maar in : )

Wat kun je beter níét kopen bij de Action

De kwaliteit van de producten van de Action is wisselend. Er zijn spullen die prima zijn. Zoals hun vuilniszakken. En eigenlijk ben ik tevreden over alle dingen die ik daar standaard koop. Anders zou ik ze waarschijnlijk ook niet meer kopen.

Maar er zijn een aantal dingen die niet van goede kwaliteit zijn. En het lijkt me handig om daar ook eens een lijst van te maken!

 1. Kleurpotloden: punten breken om de haverklap af, en de potloden zijn niet goed te slijpen.
 2. Koekenpan: ik kocht ooit een koekenpan bij de Action die na één keer gebruiken compleet krom trok…
 3. Verfkwasten en rollers: pluizen en verliezen haren.
 4. Action Stay Ups: blijven voor geen meter zitten.
 5. Aardewerken zeeppompjes: van begin af aan lam.
 6. Textiel zoals handdoeken en theedoeken.
 7. Kokosolie van de Action
 8. Acrylverf van de Action

Welke producten vind jij dat je beter niet kunt kopen bij de Action? Vertel het in de comments!

91 Responses to Wat kun je beter níét bij de Action kopen?

 1. Zelf kom ik er dus bijna nooit door het genoemde, assortimentswissel. Als ik dan eindelijk een prettig artikel heb, dan is het er de volgende keer niet meer. Wel grappig dat jij niet tevreden bent over de kleurpotloden, waren dat de Da Vinci potloden? Daar ben ik juist heel tevreden over en gebruik ze nu zo’n 8 a 10 maanden met veel plezier.
  Bianca Schrijft recently posted…Een boek voor bij de koffie of thee #23: Loze ruimteMy Profile

 2. Ik koop er alleen folie om kadootjes mee in te pakken en knutselspullen voor kinderen of iets in opdracht voor een ander.
  Zeker kun je er leuke kadootjes voor weinig geld kopen.
  Ook omdat ik inderdaad denk dat spullen van mindere kwaliteit zijn koop ik het al niet om de ergernis, zonde van geld gedachte, en de ruis in mijn hoofd die dat weer veroorzaakt.
  Ik kom er een paar maal per jaar om vooral ook op de hoogte te blijven en zn mijn mening bij te sturen.!

 3. Ik kom er zelden, en impulsaankopen doe ik sowieso niet. Vorige week was ik er toevallig omdat ik een speciale lijm zocht(die ze niet hadden)Wel fijne weckflessen gezien, die ga ik vandaag even kopen. Zo werkt dat bij mij, eerst thuis even nadenken voor de aanschaf. De schoonmaakazijn vind ik er duur. Ik koop dat zelf voor 30 cent per liter, bij de Boni/Jumbo/Emte, in een vijfliter jerrykan.

 4. Ik heb er een koekenpan gekocht en ben er heel blij mee. Eentje met een witte keramische binnenlaag. Ik heb eens een heel dure greenpan van BK gekocht en die kon na een keer gebruik de vuilnisbak in.
  Een miskoop bij action was bij mij een vest. Die kleding lijkt heel klein te vallen. Ik kocht de grootste maat en hij was veel te klein. Bij vogele koop ik de kleinste maat en dan valt dat met zomerkleding vaak nog te groot uit.

 5. Als er dingen stuk gaan, kan je er gewoon mee terug gaan naar de Action. Mijn ervaring is dat ze helemaal niet moeilijk doen, en netjes een nieuw produkt meegeven of geld terug. Kocht voor de oudste een koffer die ze alleen gebruikte om 2 keer in de week van haar kamer naar huis en vice versa te reizen. Na een maand was de rits stuk. Ik kreeg zonder gezeur mijn geld terug.

 6. Ik koop enkel wenskaartjes in Action : vierkant doosje waarin een aantal ‘onderwerpen’ zitten : verjaardag, gelukwensen, beterschap,….Ze hebben ook een reeks kaartjes zonder opschrift dus die kun je voor vele dingen gebruiken. Ik zoek er dan het meest interessante pakje uit en koop dat. De prijs scheelt een heleboel tov kaartjes die je in de winkel en zelfs op de markt koopt. Ze zijn natuurlijk niet zo mooi of bv hallmark kaartje maar wat maakt dat uit : de ontvanger van een kaartje gooit die kaartjes toch na een tijdje weg. Ik zou geen 4.5 euro willen en kunnen uitgeven voor een mooi hallmark kaartje…..
  Voorbije zomer kocht ik soda kristallen in action en na een paar dagen waren de kristallen één massieve klomp geworden die daar koop ik ze nooit meer.

   • Net als liesbet koop ik ook graag kaarten op voorraad, maar als ik een pakketje zie met een rouwkaart erin die koop ik liever dan niet. Alleen de leuke dagen. Ik ben ook een beetje bang als ik rouwkaarten op “voorraad” koop dat ik narigheid op mijzelf afroep of op de mensen om wie ik geef.Ik weet dat de dood bij het leven hoort, maar ik wil mij graag met de leuke dingen des leven bezig houden is gezelliger.

 7. Ik koop juist de acrylverf daar. En ik weet dat het minder dekt maar voor de knutsel van de kinderen of op school maakt mij dat niet uit.
  Je kan nu eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

 8. Heel soms koop ik er iets, voornamelijk onderbroeken voor de mannen hier in huis. En verder nauwelijks. Heel soms washitape en ducktape. Ik vind het een bagger-winkel. Allemaal dingen die je niet nodig hebt, gemaakt in lage lonen landen. Ik vraag me wel eens af waar al die spullen heen gaan die overblijven, ik vrees dat die worden vernietigd. Er wordt veel meer gemaakt dan wij met z’n allen nodig hebben (en in mijn geval: willen) en dat straalt die winkel dan ook echt uit.
  Shampoo enzo kopen we in Duitsland bij de DM (soort Kruidvat). Twee keer per jaar maken we daar een uitje van en slaan flink in.

 9. Ik koop bij de Action nooit “opleuk-meuk” zodat ik die vaasjes en andere tierelantijntjes noem, maar wel “nuttige” spullen, zoals stofzuigerzakken, schriftjes, pennen, inpakpapier, drogisterij-artikelen (deo, tandpasta enz), afvalzakjes, en pinda’s. Daar is manlief helemaal verzot op. En van die groene en rode keelsnoepjes, ook voor mijn man. Kleding heb ik er nog nooit gekocht, wel boxershorts, mijn man wil geen ander merk meer, ze gaan lang mee en dragen prettig.
  Ooit een koekenpan en een steelpan bij de Action gekocht, gebruik ze (vrijwel) dagelijks naar volle tevredenheid. Oh ja, ook spullen voor de auto zoals motorolie en ruitensproeiervloeistof.
  Gewoon omdat die producten een goede kwaliteit hebben en goedkoper zijn dan elders. Schoonmaakmiddelen koop ik er dan weer niet, Dasty van de Wibra vinden wij beter.

 10. Ik koop er altijd HP-cartridges, printpapier, enveloppen, stofzuigerzakken, vuilniszakken en de favoriete Axe produkten voor zoonlief.
  En muurvuller om kringloop-vondsten mee op te leuken.
  En laatst nog een lampenvoet die ik in mijn eigen kleur geverfd heb.
  Verf en kwasten vind ik waardeloos, evenals handdoeken en bedtextiel.
  Boxershorts voor de mannen hier in huis zijn wel weer heel goed, en pas nog een lading dikke panties voor mezelf die ook fijn blijken te zijn.

 11. Ik vind het een vreselijke winkel. Alles is zo goedkoop, en de Action zelf verdient goed, dus daar kan alleen maar uitbuiterij achter zitten.

  Toch kom ik er wel eens. Dan kan ik iets niet vinden bij de Hema en loop ik door naar de Action. Om meestal zonder iets weg te gaan.

  Behalve de verf, daar ben ik enthousiast over. Ik heb deurposten geverfd met hun houtverf. Acryl, grijsbeige. Heerlijke verf, mooie kleur (ze hadden drie kleuren: wit grijs en bruingrijs) dekkend in een keer.

 12. Agenda schoolspullen, enveloppen, snoepjes voor de hond, soms kaartjes en net heb ik er kerstverlichting gekocht op baterijen.
  Sokken zijn zo stuk die zou ik nooit meer daar kopen.

 13. Wij gebruiken al jaren de handdoekenb washandjes van Action. Ze zijn nog steeds niet aan vervanging toe.
  Ook de klei en de kinderverf doen het heel goed hier.
  Kleding valt meestal nooit goed. Altijd te klein of raar model. Sokken voor de kids doen het wel weer prima.

 14. Morgen staat de action op de planning dus dank voor de tip! Handdoeken vind ik inderdaad niet aan te raden maar ook van de bakartikelen ben ik geen groot fan. Schoonmaakmiddelen daarentegen zijn favoriet..
  En dat action effect… tja..Schuldig!

 15. Met de zeeppompjes heb ik inderdaad ook die ervaring! En de goedkopere kleurpotloden… die Da Vinci zijn wel fijn overigens 🙂
  Wat ik daar echt niet meer koop is wol of katoen, wat een drama spul!

  Verder nog geen dingen waarvan ik denk dat is een slechte aankoop geweest, koop wel redelijk selectief daar.

 16. Ik koop in de Action heel weinig, maar ik woon er praktisch naast, dus loop er wel vaak en graag binnen.
  Wat ik er wel haal zijn de verf in grote flessen voor Guillaume omdat ze niet zo goed van kwaliteit is en daardoor beter afwast dan de duurdere merken. 🙂
  Groetjes
  Kris

 17. Ik heb wel een set kleurpotloden van de action die dus heel fijn zijn! De da Vinci kleurpotloden zijn dat geloof ik.. Niet die stomme kinder potloodjes die inderdaad niet eens kleur afgeven maar dit zijn hele fijne zachte kleurpotlode!:) tis een setje van 12 kleurtjes ligt vaak bij de verfspullen:)

 18. Heeft iemand al mascara gezegd ? Die was al uitgedroogd voordat ik ‘m uit de verpakking haalde en hij kon zo de prullenbak in….

 19. Ik koop er vochtvreter, tapijttape, schilderstape.
  noten nature, maar ze zijn toch licht gezouten !!
  glueroller, maar vaak loopt die mis !!
  Ook al scrappapier gekocht, soms een fout er in.
  De sudoku’s kloppen niet qua moeilijkheidsgraad, vind ik.
  De gluedots heb ik ook veel gekocht maar ze zijn er nu niet meer.

 20. De Action is al jaren een favoriete winkel. Voor knutselspullen (inderdaad niet voor potloden ;)), voor snoepgoed, speelgoed, kleine cadeautjes, keukenspullen etc. En nee, niet alles is goed, maar wat wil je voor zo’n prijs!

 21. Grappig artikel. Hier vond ik de theedoek niet fijn, hij kreukt enorm tijdens het wassen en drogen en daardoor vind ik het niet prettig meer om hem op te hangen. Daarnaast kocht ik eens een blikopener die gelijk afbrak. En een mixer die hele rare geluiden maakt. Hij wordt ook erg heet. Maar vind het zonde een nieuwe te kopen, want hij doet verder op zich gewoon wat hij hoort te doen. In elk geval laat ik tegenwoordig de huishoudelijke artikelen dus maar links liggen 😉 Ben wel heel tevreden over de biozakjes voor ons groen-afval.
  Merel recently posted…Lees mee 38: de beste blogs van afgelopen week?My Profile

 22. Ik vind t echt onzin om te zeggen dat action spullen verkoopt uit lage loon landen, kinderarbeid enzo, waar denken jullie dat de spullen van blokker vandaan komen? juist: ook uit china.
  zelf koop ik bij de action spullen die ik nodig heb, geen prullaria.

 23. En soms vind je er iets wat gewone winkels niet hebben. Wilde zelf uitnodigingen ontwerpen en afdrukken. Hema, Primera, Bruna etc. hadden geen luxe kaartkarton. Action had het in B5 en in A4 op een blok. Wit en ecu met textielindrk. Heb meteen een voorraadje aan gelegd.

Leave a reply

CommentLuv badge