Geef je bank een tweede leven

bankHeb jij een bank die eigenlijk aan vernieuwing toe is?

Bijvoorbeeld omdat de kussens vol vlekken zitten die er niet meer uitgaan? Of omdat de kat de bank heeft gebruikt om de nagels lekker te scherpen? Of simpelweg omdat je er vaak op gezeten hebt…?

Maar een nieuwe bank kost geld. En terwijl het best leuk kan zijn om een nieuwe bank uit te kiezen, zitten er ook een aantal nadelen aan.

Nadelen aan een nieuwe bank kopen

 • Een nieuwe bank kost geld.
 • De keuze is enorm, dus je kunt overweldigd raken. Dat hadden mijn man en ik toen we op een zondagmiddag naar Ikea gingen… Daardoor kwamen we uiteindelijk tot niets.
 • Je hebt nog steeds kleine kinderen en/of huisdieren, dus een nieuwe bank kan stresserig zijn. Want die is nieuw, en moet natuurlijk wel mooi blijven.
 • Je bent gehecht aan je bank! Hij mag dan oud zijn en der dagen zat, maar je vindt hem fijn. Dat heb ik dus met onze aftandse Chesterfield. Het schuim puilt er her en der uit, maar ik vind hem nog steeds leuk.
 • Je hebt een partner waarmee je het niet eens kunt worden. Ook deze heb ik. Mijn man en ik hebben een heel verschillende smaak…

Vooral de laatste twee punten zijn bij mij van toepassing.

Stel, je bank is dus oud en versleten, en je zou eigenlijk wel een nieuwe bank kunnen gebruiken. Maar je hebt last van bovenstaande nadelen. Zou het dan niet fijn zijn als er manieren waren om het leven van je bank nog een beetje te verlengen?

Die zijn er!

Geef je bank een tweede leven

 1. Met stip op nummer 1 staat de grand foulard. Dat zijn grote doeken die je over een bank heen drapeert. Alle vlekken, scheuren en andere ongerechtigheden verdwijnen onmiddellijk. Het enige nadeel aan grand foulards vind ik persoonlijk dat ze echt nooit blijven zitten! Zo gauw iemand op de bank gaat zitten, wordt het onmiddellijk slordig. Om die reden ben ik geen fan van grand foulards. Hoe makkelijk ze ook zijn.
 2. Leg een dun matrasje op de zitting van je oude bank! Bij Ikea heb je voor een klein bedrag een dunne matras. En bij jysk.nl heb je zogenoemde dekmatrassen voor een tientje. Maar je kunt er ook eentje online bestellen en laten bekleden bij bijvoorbeeld NoFruit. Het leuke van zo’n matrasje is dat je hem met een mooie stof kunt bekleden, en zo de bank een compleet nieuwe look kunt geven.
 3. Werk met schapenvachtjes. Als de vlekken en/of gaten niet zo groot zijn, kan het ook leuk staan als je er een schapenvachtje over heen gooit.
 4. Lelijke plekken op de leuning kun je prima verdoezelen met kussentjes.
 5. Heb je een verhabbezakte Ikea bank? Er zijn speciale winkels waar je mooie hoezen voor de meest populaire Ikea banken kunt kopen. Kijk maar eens op bemz.com.
 6. Ben je handig aangelegd? Dan kun je de gratis  online online cursus meubels opknappen van de NTR Academie doen!

Hoe lang doe jij gemiddeld met een bank? En heb je nog aanvullende tips?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: