Een tafel van leer!

keukentafel
Terwijl onze tafel wordt opgeknapt doen we het hier meer even mee.

Weet je nog dat mijn post over onze keukentafel?

Daarin vertelde ik dat mijn opa die destijds speciaal door een timmerman heeft laten maken, voor zijn dertienkoppige gezin.

Tafel bleef maar plakkerig

Het is een mooie tafel, maar op de één of andere manier was hij heel plakkerig. Hoe goed ik hem ook schoonmaakte.

Mede daar jullie reacties heb ik er een expert bij gehaald. En wat blijkt?

Het bovenblad van de tafel is van leer!

Dat had ik echt nooit kunnen verzinnen. Onze buurman die schilder is van beroep gaat hem voor me opknappen. Eerst gaat hij hem goed schoonmaken en daarna behandelen met een leerspray : ) Want schuren en lakken is dus geen optie.

Zaterdag krijg ik hem weer terug. Dus nu moeten we het even doen met het kleine tafeltje dat je in de foto ziet : ) De keuken is wel ineens heel ruim.

Heb jij wel eens gehoord van een leren tafel?

34 Responses to Een tafel van leer!

  1. ja zeker….ik wil er zo graag een als salontafel,ik heb hem gezien ooit jaren gelden met een stalen onderstel, zo mooi, zo natuurlijk… de prijs weerhoud het nog…
    Oohhh echt mooi, ik hoop dat hij , wanneer je hem terug krijgt, helemaal naar je zin zal zijn en prettig in gebruik!

  2. Wij hadden vroeger thuis een bureautje dat van mijn oma afkomstig was. Om het bovenblad zat een houten rand en daarbinnen dus ook leer. Strakgespannen donkergroen leer. Ik denk dat leer vroeger wel vaker gebruikt werd als tafelbekleding. Nu zie ja dat echt nooit meer!

  3. Van leer, ja natuurlijk! Ik heb ook zo’n bureautje als Louloudi beschrijft, maar dan met donkerrood leer. Van mijn opa. Het staat bij mijn moeder al jaaaaren te wachten tot ik het kom ophalen, maar eigenlijk wil ze het niet kwijt. Wat ben ik blij dat je niet bent gaan schuren en er een vakman bij hebt gehaald. Een tafel van leer, dat klinkt toch superwow!

Leave a reply

CommentLuv badge