Black stories voorbeeld: ben jij goed in raadsels? Ik niet!

black stories

Mijn jongste zoon vroeg aan Sinterklaas het spel Black stories.

Black stories zijn ‘gitzwarte raadsels’. Dat wil zeggen: het zijn korte verhaaltjes, waarbij je moet raden wat er gebeurd is. Een kort Black stories voorbeeld is dit:

‘Een vrouw gaf een man wat te eten. Enige tijd later stierven ze beiden.’

En nou moet jij raden wat er gebeurd is…

Veel succes daarmee zou ik zeggen.

Black stories: wat is het?

Een doosje Black stories bevat 50 raadsels. Daarvan zijn er 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 1 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. De hamvraag: ‘Hoe is dat allemaal gebeurd?’

Black stories: hoe speel je het?

Je kunt het spelen vanaf 2 spelers. Hoeveel spelers je ook hebt, er is altijd één Raadselmeester. Dat is de persoon die het kaartje met het Black stories raadsel voorleest, en de oplossing van het raadsel kent. De andere spelers heten het Raadselvolk. Zij moeten vragen stellen aan de Raadselmeester om de oplossing te vinden. Maar, de Raadselmeester mag alleen met ‘Ja’ en ‘Nee’ antwoorden.

Dus je moet je vraag wel goed stellen.

Black stories voorbeeld

Nog een  Black stories voorbeeld:

‘Vijf vrienden sprongen tegelijkertijd in zee. Na een paar uur leefde geen van hen meer.’

De verklaring van dit raadsel luidt als volgt: de vijf vrienden sprongen van een grote zeilboot in de Middellandse zee om af te koelen. Maar ook de kapitein en de stuurman sprongen in het water. En ze hadden vergeten een touwladder naar beneden te laten. Dus ze konden vervolgens niet meer op de boot komen. Akelig!

Dit raadsel doet me erg denken aan een nare film waarin precies hetzelfde gebeurt.

Black stories voorbeeld van de kaarten

black stories voorbeeld
Black stories voorbeeld van 5 kaarten

Black stories: wat ik er van vind

Het spijt me te moeten zeggen dat ik hartstikke slecht ben in Black stories. Ik bak er echt helemaal niks van. Mijn jongste zoon heeft het een paar keer met me gespeeld en ik kom zelden tot nooit tot de oplossing. Ik schijn de verkeerde vragen te stellen, en bovendien vergeet ik wat ik al heb gevraagd.

En bij sommige oplossingen denk ik:

‘Daar komt toch niemand op!’

Ik vind de meeste verhalen van Black stories echt vergezocht.

Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat als je Black stories met een grote groep vrienden doet, het voor veel pret kan zorgen.

Conclusie over Black stories

Black stories is een laagdrempelig spel dat bestaat uit raadsels die je moet oplossen. De raadsels zijn gebeurtenissen, en jij moet raden wat er gebeurd is. Het leuke is dat je het al vanaf twee spelers kunt spelen. Maar ik vermoed dat het met een groepje leuker is.

Zelf vond ik er niks aan. Ik vind de verhalen vergezocht, ik stel de verkeerde vragen en ik heb blijkbaar een geheugenprobleem….

Black stories voorbeeld: nog eentje dan

‘Toen het licht begon te flikkeren wist Stefan dat hij te laat kwam.’

De oplossing is dat Stefan advocaat is, en net genade heeft gekregen voor zijn ter dood veroordeelde cliënt. Maar het flikkerende licht is van de electrische stoel waarop zijn cliënt sterft, en daardoor weet hij dat hij te laat is.

Ik bedoel maar: wie komt dáár nou op?! Ik niet in ieder geval.

Praktische informatie over Black stories

Black stories is onder andere te koop bij bol.com voor maar 9,99. Dat is één van de dingen die ik er wel leuk aan vind: Black stories is beslist niet duur.

Wat vind jij van Black stories?

31 Responses to Black stories voorbeeld: ben jij goed in raadsels? Ik niet!

  1. Ik hou wel van denkwerk, maar dit is best lastig. Laat ik een poging doen voor de allereerste: De vrouw heeft wat giftigs in het eten van de man gestopt, ze wil hem graag nog een keer zoenen voor hij gaat. Het giftige spul zit nog tussen de tanden van de man of in zijn speeksel.
    Irene recently posted…Gedicht van de week: GroetenMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.