Truitje voor Trixie: is hondenkleding ok´?

hondenjas

Als Trixie naar de kapper is geweest, heeft ze het daarna soms best koud. Zeker nu de temperaturen zo laag zijn.

Dus toen ik bij de Wibra een hondetruitje zag nam ik het mee. Het truitje stond haar schattig. Zie foto hierboven. Maar een korte zoektocht op de internet leerde me dat Trixie’s vacht al warm genoeg is. Sterker nog, door zo’n jasje ontwikkelt een hond geen goede wintervacht.

Dus ik heb het haar maar niet aan gedaan.

Maar zo nu en dan kijk ik wel even naar de foto. Want schattig vind ik het wel : )

Hoe denk jij over hondenkleding?

25 Responses to Truitje voor Trixie: is hondenkleding ok´?

  1. Onze pekinees heeft als het regent een dekje op.Dit omdat het anders te lang duurt voordat hij droog is.De onderkant föhn ik wel droog.Kleine hondjes met een beetje lange rug zoals een Pekingees en teckels hebben meestal een dekje op om de rug te beschermen.
    Maar echt kleertjes aan zoals het jasje van uw hond nee dank je wel.

  2. Wij hebben sinds kort een chihuahuapup, en ik heb altijd gezegd, een hond is geen pop, kleertjes komen er niet in! Maar wat blijkt, het wordt voor die kleine, kortharige, dicht-bij-de-grond hondjes gewoon echt aangeraden om ze bij kou iets aan te trekken als ze naar buiten gaan, die beestjes hebben het echt koud. Klein, dicht bij het koudste punt (de grond) en bovendien ook nog oorspronkelijk afkomstig uit een warm klimaat. Dus hier zijn ook wat truitjes/jasjes intussen hoor. Wel hebben we gezegd, alleen als het functioneel is, de hond aankleden puur omdat dat zo schattig is gaan we niet doen.
    Jenn recently posted…Toos InternetloosMy Profile

  3. Bij sommige kleine en kortharige hondjes kan het bij lange wandelingen misschien wel nodig zijn.

    Zijn er ook laarsjes een hond eigenlijk? Gisteren 13 km gefietst en toen had ze echt wel koude poten, lichaam was wel lekker warm door het hardlopen rond de 25 k m per uur.

  4. Hondenkleding, nee. Functionele hondenkleding? Dat wel! Hier draagt enkel de shih-tzu een warm jasje als het vriest en ze net van de kapper komt. Voor de rest dragen de 3 kleintjes (shih-tzu,cavalier en sheltie) een regenjasje. Kwestie van natte hond te vermijden en de bulldog draagt een coolpack om een hitteslag te vermijden tijdens zeer warme dagen.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.