40 Responses to Als je lang getrouwd bent

 1. Mijn man blijft van mijn haren af! Jaren geleden ging ik van kort naar lang haar. Ik vroeg manlief of hij er twee centimeter vanaf wilde knippen. De kapper knipte er naar mijn idee veel meer vanaf. Daar verkeek ik me toch op bij manlief. Ik heb krullend haar en manlief knipte er ‘optisch’ twee centimeter vanaf. Ik voelde tijdens het knippen dat er iets niet goed ging en zag stukken van zeker zeven centimeter op de grond liggen 🙁
  Een vriendin van me heeft de boel gered en manlief dringend geadviseerd voortaan van mijn haar af te blijven. Maar dat vond ik zelf ook al.
  Manlief en ik zijn nu bijna 30 jaar getrouwd en al 34 jaar samen en toch zijn we nog regelmatig verbaasd dat we elkaar niet altijd begrijpen. Manlief is een ENFP, ik een ESTP. Totaal verschillende manier van communiceren. Gelukkig dat een van onze zoons zich is gaan verdiepen in MBTI en dat scheelt al een stuk 🙂

 2. Nee, verven laat ik hem niet doen. 😉 Ik denk niet dat dit goed gaat. Evenals koken is hij niet zo’n ster in. Het is in zijn ogen al vlug gaar. Ach, na 21 jaar zijn de taken wel verdeeld.

 3. Dat zijn toch de krenten in de pap van een relatie. Wij zijn bijna veertig jaar samen en al meer dan dertig jaar getrouwd. En er zijn dagen dat we kunnen lezen en schrijven met elkaar en dagen dat we naar elkaar kijken en denken: Wie ben jij??? van welke verre planeet kom jij nou toch dat je niet begrijp wat ik bedoel.

 4. Wij kennen elkaar op 26 december dit jaar 50 jaar en zijn volgend jaar 45 jaar getrouwd. Mijn haren liet ik altijd kleuren door een kapper maar ik knip wel het haar van mijn man! Hij kookt als ik geen tijd of zin heb en kan geweldig goed schoenen poetsen 😉

 5. Wat schattig. Heerlijk om elkaar te kunnen helpen. Naarmate je ouder wordt heb je ook elkaars hulp meer nodig. Ik vond het wel fijn dat partner en ik verschilden, zo hadden we alle twee sterkere kanten die we konden gebruiken om de ander te helpen. Het vulde elkaar goed aan.

 6. Wat lief dat hij helpt.

  Persoonlijk regel ik dat soort dingen liever zonder de man. Ik heb een thuiskapster die het verven doet. Ideaal!

  Toen ik ooit een hernia had moest de man me helpen met mijn sokken en zo. Dat vond ik echt helemaal niks.
  Bespaarzuinig recently posted…Een doos per dagMy Profile

 7. Henna rocks! Hier doet ook manlief het 🙂
  Ik gebruik pure henna van de toko. 3 euro per pakje waar ik meer dan een jaar mee doe. Beetje oploskoffie erbij want ik hou van iets donkerder. Top!

Leave a reply

CommentLuv badge