Lokkip

lokkip

Aan een bocht in de zandweg bij ons huis, geeft een hek toegang tot het bos.

En in dat bos prijkt een witte kip.

Hij maakt op mij een wat eenzame indruk als ik hem zie scharrelen in zijn kooi. Eigenlijk heb ik medelijden met deze kip. Want deze kip heeft de ondankbare taak om vossen te lokken.

En of de kip dat zelf overleeft, is eigenlijk niet aan de orde…

Te veel vossen

Want er zijn blijkbaar te veel vossen. En dus wordt daar jacht op gemaakt.

Met behulp van kippen.

Ik ben benieuwd wanneer ik een bruine kip in het bos zie. Want dan weet ik: ‘De witte kip heeft zijn taak niet overleefd.’

kip

 

 

19 Responses to Lokkip

  1. Wij hebben ooit eens meegemaakt dat een klein kipje bij onze wei uit een auto werd gegooid, het diertje was totaal in shok en wij hebben haar toen opgevangen, het bleek een klein lief zijdehoentje te zijn ze kon helaas niet fladderen om veilig in een boom te gaan zitten s,nachts. Ook kwam er een haan bij ook uit gezet die twee konden het goed vinden samen tot op een nacht een vos onze Tara het kipje te grazen had genomen Mo onze haan heeft dagen lang niet gegeten was compleet van slag en was zijn vriendin kwijt. Ook wij waren van slag och het arme dier. Waarom vertel ik dit ik zou dus dit niet aan kunnen zien en die kip lekker de vrijheid geven er zijn wel andere manieren om vossern te lokken of juist weg te houden.

  2. …en nu wil ken de wolf weer terug halen in Nederland. De wolf wordt dan een beschermd dier totdat er veel te veel zijn. De schapenhouders en de ouders van Roodkapjes gaan klagen! Dan zal er wel een schaap in een bos uitgezet worden zodat men de wolf…………..etc. etc.

  3. Doordat er te veel vossen zijn bij ons in duin zitten er nu van mrt tot sep heel veel meeuwen bij ons op de daken zij krijgen daar jongen en maken van s’ morgens 4 uur tot in de avond heel veel herrie en ook vallen ze je aan als deze jongen naar beneden storten en dan op jou plaats terecht komen . Zij kunnen nog niet vliegen en de ouders bewaken ze dan .Ik denk dat het wel zeker nodig is om de natuur te sturen zeker in dicht bevolkte gebieden.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.