Kraampjes langs de kant van de weg

Tijdens het hardlopen, en mijn wandelingen met ons hondje Trixie kom ik regelmatig kraampjes tegen van boeren die groentes en fruit verkopen.

Ik heb twee leuke op de foto gezet!

Kraampjes langs de kant van de weg

Deze mensen hebben er echt werk van gemaakt, en de spullen mooi uitgestald.

kraampje

Dit kraampje is een stuk primitiever. Eigenlijk niet meer dan een bankje met daarop wat mandjes:

kraampje

Koop jij wel eens van kraampjes langs de kant van de weg?

25 Responses to Kraampjes langs de kant van de weg

 1. Oh wat leuk! Ik ben dol op dat soort kraampjes, helaas vaak geen contant geld op zak. We hebben wel een vast adres voor blauwe bessen, die hebben ook altijd een kraampje langs de weg staan. Veel voordeliger dan in de supermarkt.

 2. Als ik een kraampje tegenkom, koop ik vaak wat. Ik vind het zo leuk!
  Uien, appels, peren, pompoen en kalebassen.
  En dan zo’n leuk blikje waar je je geld in mag doen, in goed vertrouwen.
  Voor dit soort gelegenheden heb ik altijd wat contant geld in de auto liggen.

 3. ja .zo rond de zomer en rond deze tijd zelfs heel vaak,we wonen dan ook in een dorp met polders dus er is veel.van div soorten bonen,eieren,fruit zoals appels.peren.druiven.meloenen,bessen.maar ook veel groenten en aardappelen.ook tomaten,paprika’s en bloemen en natuurlijk stoofperen enz.fantastisch toch?
  koop lang niet alles omdat ik een eigen grote moestuin met kas erop heb.maar het is veel beter dan in de supermarkten.bovendien zijn hier ook groenten en fruitboeren in de omgeving.

 4. Blauwe bessen en deze zomer ook sperciebonen (we hadden zelf een slechte oogst). We zetten zelf regematig kistjes met appels langs de straat (gratis meenemen) en die zijn altijd in no-time verdwenen 😉

 5. Wij kwamen onlangs tijdens een fietstocht een aantal houten kratten tegen met appels en okkernoten met een plakkaatje ‘gratis’ erop. Ik heb mijn fietszakken volgeladen met appels en noten. MIjn man heeft aangebeld om de schenkers te bedanken maar ze waren niet thuis op dat moment. Enkele dagen later zijn we langs ginder teruggefietst en hebben de gulle schenkers een paar courgetten uit onze tuin gegeven. Ze waren zeer verrast iets in ruil te krijgen voor hun appels en noten….

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.