Kraampjes langs de kant van de weg

Tijdens het hardlopen, en mijn wandelingen met ons hondje Trixie kom ik regelmatig kraampjes tegen van boeren die groentes en fruit verkopen.

Ik heb twee leuke op de foto gezet!

Kraampjes langs de kant van de weg

Deze mensen hebben er echt werk van gemaakt, en de spullen mooi uitgestald.

kraampje

Dit kraampje is een stuk primitiever. Eigenlijk niet meer dan een bankje met daarop wat mandjes:

kraampje

Koop jij wel eens van kraampjes langs de kant van de weg?

Comments

 1. Nee, maar eigenlijk kom ik ook nooit kraampjes tegen in de stad. Ga jij nog een kraampje plaatsen voor je appels?

  • Dat wil ik dus wel graag, maar ik heb geen geschikt ‘meubel’ om het op te leggen. Net zoals ik graag een minibibliotheekje wil, maar nog geen geschikte formule heb gevonden.

   Dat wordt dus denk ik volgend jaar.

 2. De kraampjes zijn opgeruimd hier in DK. Maar ik koop ‘szomers mijn aardappelen, soms groente en altijd aardbeien bij weg-kraampjes.

 3. Onze wijktuin heeft zo’n kraampje langs de kant van de weg. Heel erg leuk. En als ik voor mijn werk langs kleine dorpjes rijd, dan zie ik ze ook meer. Maar bij ons in de stad niet echt (helaas).

 4. Ik vind het altijd wel leuk, maar tegen de tijd dat ik ze gespot heb, ben ik al voorbij met de auto. Dan ga ik ook niet meer terug. Maar als ik weet dat ze er staan, en weet wat ze hebben, dan koop ik wel eens wat.

 5. Soms, dat ligt er een beetje aan. Ik vind dit soort initiatieven altijd wel heel erg leuk! In de kassenstreek nemen we zo wel eens rozen mee, want die worden dan ook aan de weg verkocht. Of potjes zelfgemaakte jam. Ik hou er van!

 6. Oh wat leuk! Ik ben dol op dat soort kraampjes, helaas vaak geen contant geld op zak. We hebben wel een vast adres voor blauwe bessen, die hebben ook altijd een kraampje langs de weg staan. Veel voordeliger dan in de supermarkt.

 7. Eieren, vaak. Maar idd in de stad is het minder makkelijk er te komen 🙂

 8. Christina says:

  Als ik een kraampje tegenkom, koop ik vaak wat. Ik vind het zo leuk!
  Uien, appels, peren, pompoen en kalebassen.
  En dan zo’n leuk blikje waar je je geld in mag doen, in goed vertrouwen.
  Voor dit soort gelegenheden heb ik altijd wat contant geld in de auto liggen.

 9. ja .zo rond de zomer en rond deze tijd zelfs heel vaak,we wonen dan ook in een dorp met polders dus er is veel.van div soorten bonen,eieren,fruit zoals appels.peren.druiven.meloenen,bessen.maar ook veel groenten en aardappelen.ook tomaten,paprika’s en bloemen en natuurlijk stoofperen enz.fantastisch toch?
  koop lang niet alles omdat ik een eigen grote moestuin met kas erop heb.maar het is veel beter dan in de supermarkten.bovendien zijn hier ook groenten en fruitboeren in de omgeving.

 10. Oow dit vind ik altijd zo leuk! Als ik er eentje zie wil ik er altijd gelijk iets kopen. Ik kom het ook niet zo vaak tegen, vandaar ook waarschijnlijk 😉

 11. Blauwe bessen en deze zomer ook sperciebonen (we hadden zelf een slechte oogst). We zetten zelf regematig kistjes met appels langs de straat (gratis meenemen) en die zijn altijd in no-time verdwenen 😉

 12. Leuk! Ik hou er wel van. Vorig jaar stoofperen gekocht, maar ik denk dat ik dit jaar oversla. Heb net mijn eigen appels verwerkt en eigenlijk had ik daar al geen tijd voor,

 13. Ik kan dat altijd heel gezellig vinden dat soort kraampjes. Toen ik nog in Nijmegen woonde zag je ze niet veel , hier nu in Limburg wel. Vaak zie je ze toch meer in dorpjes. Ik zelf heb wel een aardbeien gekocht en appels.

 14. Op zaterdag staat er altijd een kraampje met eieren aan de weg. Als ik eraan denk dan haal ik daar mijn eieren.

 15. Wij kwamen onlangs tijdens een fietstocht een aantal houten kratten tegen met appels en okkernoten met een plakkaatje ‘gratis’ erop. Ik heb mijn fietszakken volgeladen met appels en noten. MIjn man heeft aangebeld om de schenkers te bedanken maar ze waren niet thuis op dat moment. Enkele dagen later zijn we langs ginder teruggefietst en hebben de gulle schenkers een paar courgetten uit onze tuin gegeven. Ze waren zeer verrast iets in ruil te krijgen voor hun appels en noten….

 16. Ik zie ze hier niet, helaas. Die kweeperen zou ik graag wat van kopen. Ze ruiken zooo lekker!

 17. Op de provinciale weg achter mijn huis staan er allemaal fruitkraampjes, met vooral kersen en aardbeien. Mijn moeder is dol op kersen en vraagt mij altijd om die mee te nemen als ze in het seizoen zijn. Een beetje de lokale ondernemer helpen. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: