Veel gemaakte fouten bij het kopen van een matras

 

matrasEen matras koop je niet zo maar eventjes.

Er gaat namelijk een hele wereld aan ideeën en gedachtengoed schuil achter de aanschaf van een matras. Met als gevolg dat ik mezelf niet langer toevertrouw om een goede matras uit te zoeken. Er is simpelweg zoveel keus, en er zijn zoveel aandachtspunten, dat ik er van dichtklap.

Wie brengt zijn matras inderdaad na 2 maanden nog terug?

Tegenwoordig beloven ze je zelfs dat je een matras na 2 maanden nog terug mag brengen als je dan denkt: ‘Hij bevalt me toch niet!’ Bijvoorbeeld op matrasaanhuis.nl. Kijk maar:

matras kopen

Ik vraag me af of er echt mensen zijn die een matras na 2 maanden nog terug brengen. En of je dan inderdaad zonder gezeur je geld terug krijgt! En wat doen ze met zo’n 2 maanden gebruikt matras?

Maar wat kán er eigenlijk allemaal fout gaan bij het kopen van een matras?

Hier onder 6 veelgemaakte fouten bij  het kopen van een matras!

1. Een te harde matras kopen

Het is een veelgehoorde theorie: ‘Een hard matras is beter voor je rug.’ Dus wat doen mensen die verstandig een matras willen kopen? Ze kopen er eentje die hartstikke hard is.

Maar een harde matras is niet per definitie beter voor je rug. Belangrijker is dat je ruggengraat en de rest van je lichaam op de juiste plekken ondersteund wordt.

Niet voor niets is één van de belangrijkste redenen waarom mensen een matras terugbrengen dat hij ‘te hard’ is.

2. De matras niet uit proberen in de winkel uit ongemak

Het is niet verstandig om een matras te kopen op uiterlijk. Alle experts zeggen dat je een matras ook echt moet proberen. Voel je je ongemakkelijk om in de winkel op een matras te gaan liggen? Bedenk dan: het is heel gewoon om een matras uit te proberen. Sterker nog, de winkel zal je dankbaar zijn. Want hoe beter je de matras uitprobeert in de winkel, hoe kleiner de kans dat je hem na twee maanden terug komt brengen.

Het advies is om minimaal 15 minuten op een matras te gaan liggen.

3. Je laten intimideren en overhalen door verkopers

Hier heb ik zelf last van. Op een gegeven moment heb ik het gevoel dat ik dan maar wat moet kopen als een verkoper zich 10 minuten met mij als klant heeft bemoeit. Daarom kijk ik ook het liefst eerst in mijn eentje. En dan vraag ik wel om hulp als ik dat wil.

4. Te veel matrassen uit proberen

Wie kent niet de frustratie van allerlei dingen uitproberen, en dan aan het eind van de dag zo gaar zijn dat je de eerste de beste koopt. Beperk je daarom tot maximaal 2 beddenzaken per dag. En test ook niet té veel bedden. Want op een gegeven moment weet je niet meer wát je nou voelt.

5. Te veel luisteren naar de mening van anderen

Helaas wil het feit dat je tante Annie verrukkelijk ligt op een Auping matras niet automatisch zeggen dat zo’n matras voor jou ook geschikt is. De juiste matras hangt af van je gewicht, manier van slapen en lichaamstype. En dat is bij iedereen weer anders.

6. Teveel letten op de prijs

Let niet teveel op het prijskaartje van een matras. Onthoud: een dure matras is niet per definitie beter dan een goedkope matras. Sterker nog, in 2014 kwam de goedkope Malvik matras van Ikea als beste uit de test bij de Consumentenbond. En die kostte maar 149,-

Welke van deze fouten is het meest herkenbaar? Waar let jij op als je een matras koopt?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: