Boektober: wat is dat nou weer?

boektober 2016

Ik kom het op allerlei blogs tegen: posts over Boektober.

Boektober: wat houdt dat nou weer in?

Boektober is een initiatief van Dagmar, de vrouw achter het blog Dagmar Valerie.

Waar het bij Boektober om gaat is dat je jezelf ten doel stelt om een bepaald aantal boeken te lezen in oktober.

Dat kan er maar eentje zijn, maar dat kunnen er natuurlijk ook 30 zijn. Net wat je zelf wilt. Wat dat betreft is Boektober een laagdrempelige challenge. Want je kunt hem zo moeilijk of makkelijk maken als je maar wilt.

Hoeveel boeken lees ík eigenlijk?

De challenge van Boektober zette me aan het denken.

‘Hoeveel boeken lees ik eigenlijk  per maand? Of per jaar?

Even afgaande op mijn blog over boeken lees ik minstens een boek per week. Want elke week publiceer ik daar een nieuwe boek review. Dat zijn 52 boeken per jaar.

Ik heb 604 boeken geleend sinds juni 2015

Maar in de praktijk zijn het er denk ik meer. Ik besloot daarom eens in te loggen bij de bibliotheek waar ik elke week twee keer kom. Daar zag ik dat ik sinds juni 2015:

 • 604 boeken heb geleend
 • 170 boeken heb gereserveerd

Dat zijn er nogal wat. Hoewel bij die 604 boeken ook tijdschriftenmappen zitten. In de afbeelding bovenin deze post zie je een screenshot van de boeken die ik de afgelopen maanden leende. Ik moet zeggen dat ik het wel handig vind om mijn leesgeschiedenis zo gemakkelijk te kunnen inzien op de site van de bibliotheek!

Ik hartje lezen!

Het mag duidelijk zijn dat ik erg van lezen houd. Ik lees alles wat los en vast zit. En afgezien van lezen voor het plezier, lees ik ook veel voor mijn blogs. En om nieuwe dingen te leren. Er gaat niets boven een boek om nieuwe werelden te ontdekken.

Doe jij mee aan boektober en zo ja met hoeveel boeken? Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per maand/jaar?

31 Responses to Boektober: wat is dat nou weer?

 1. Ik doe niet mee met Boektober, want ik lees zelf al ontzettend veel. Zeker sinds ik een e-reader heb. Boeken in alle categorieën en van alle lengten.
  Zelf heb ik, volgens mijn e-reader, het afgelopen jaar 43 boeken gelezen en dit terwijl ik aan het afstuderen was. Ik vind het nogal wat.
  Groene Glitter recently posted…Goede grip op financiënMy Profile

 2. Het idee van lekker met een boek op de bank spreekt me echt aan, vooral nu het weer vroeger donker is. Het komt er in de praktijk bijna niet van. Ik wil wel graag meer gaan lezen en daarom doe ik nu wel mee met #boektober en dat met 4 boeken. Kijken of ik het ga halen en anders kan ik natuurlijk ook buiten oktober nog gaan lezen.

 3. Dat is een flinke lijst. Leuk om zo terugte kijken!

  Ik ga proberen 4 boeken te lezen voor Boektober, al luister ik de laatste tijd vooral heel veel boeken. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik ongeveer 5 boeken per week gelezen.

  Hoeveel boeken ben jij van plan te gaan lezen? Want volgens mij heb je dat nog niet genoemd…

 4. Dat zijn veel boeken. Ik lees nu ook veel, maar die 604 ga ik never nooit halen. Mijn voorkeur gaat uit naar non fictie. De meeste fictie boeken zijn teveel verzonnen. De werkelijkheid is vaak veel gekker. Op dit moment lees ik het nieuwe boek van Maarten ‘t Hart een combi van non-fictie gecombineerd met fictie en veel humor en mooie zinnen.

  De boeken van Karin Slaughter zijn mooi geschreven. Maar het duurt te lang voordat de plot komt.

 5. Wow een echte lezer ben je ! Ik ben eerlijk had nog niet gehoord van Boektober. Wat een leuk initiatief. Helaas ben ik niet zo,n lezer alhoewel ik wel dol op boeken ben. Grappig want ik had me wel voorgenomen om nu eens echt dat ene boek uit te lezen. Dus dan doe ik eigenlijk stiekem toch mee met Boektober .
  Diana recently posted…Depressie zichtbaarMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.