3 leuke Netflix series oktober 2016

netflix nederland

Het aanbod van Netflix Nederland wordt regelmatig ge-update.

Zo langzamerhand hebben de meeste mensen denk ik House of Cards, Pretty Little Liars en Suits wel gezien.

Daarom leek het me leuk om 3 Netflix series te delen waar ik nog niet zoveel over heb gehoord. Maar die ik persoonlijk wel erg leuk vind.

Rectify

In Rectify komt Daniel Holden vrij nadat hij ter dood was veroordeeld voor de moord op zijn vriendinnetje. Maar door een ‘vormfout’ komt hij na twintig jaar vrij en keert terug in het dorpje waar hij opgroeide.

Wat ik mooi aan deze serie vind is de vormgeving en de sfeer. En daarnaast dat het gaat over relaties. Als Daniel terug komt beïnvloedt dat bijvoorbeeld het huwelijk van zijn moeder met haar tweede man, en zijn halfbroer die Daniel nauwelijks kent.

Verder is er het intrigerende aspect dat je als kijker eigenlijk ook niet helemaal zeker weet of Daniel onschuldig is of niet. Hij lijkt echt een keurige, oprechte man wie onrecht is aangedaan. Maar op sommige momenten denk je als kijker toch: ‘Heeft hij het nou toch gedaan?!’  Om een paar minuten later weer te denken: ‘Welnee! Dat zou Daniel nooit doen.’

Op Netflix Nederland zijn 3 seizoenen te bekijken van Rectify. Het vierde seizoen komt na april 2016.

Trailer Rectify

Slasher

De titel verraadt het eigenlijk al: Slasher is een film uit het ‘slasher genre’. Dat betekent gruwelijke moorden. Ik zit dan ook regelmatig met mijn handen voor het gezicht te kijken, maar het verhaal intrigeert me desondanks zoveel dat ik blijf kijken. Want ik wil weten hoe het zit!

Sarah Bennett komt samen met haar man Dylan terug in het dorpje Waterbury waar ze werd geboren. Samen gaan ze wonen in het huis waar haar ouders bruut vermoord werden door een enge moordenaar met de bijnaam ‘The Executioner’. Hoewel de moordenaar van haar ouders veilig in de gevangenis zit, beginnen er ineens weer doden te vallen. De executioner is terug! En hij vermoord mensen aan de hand van de 7 doodzondes uit de bijbel. De manier waarop ze vermoord worden komt ook uit de bijbel.

Wat ik leuk vind aan Slasher is het verhaal en het idyllische dorpje waar het verhaal zich afspeelt. Daarnaast vind ik de personages leuk, en ben ik benieuwd hoe het gaat aflopen met Sarah’s man Dylan!

In totaal zijn er 8 afleveringen en 1 seizoen.

Trailer Slasher

Dr. Foster

Dr. Foster is een Britse serie over een vrouwelijke huisarts, haar man en hun zoontje. De eerste aflevering begint gezellig: je ziet hoe Gemma haar drukke dag begint, de interactie met haar man en zoontje en haar werk op de praktijk. Wat dat betreft lijkt het wel op een chicklit boek over een succesvolle carrière moeder.

Maar dan vindt Gemma een lange blonde haar op de sjaal van haar man. En dat gaat aan haar knagen. Ze begint te twijfelen aan hem, en is bang dat hij haar bedriegt.

Van deze serie heb ik pas 1 aflevering gezien, maar ik ga zeker de rest ook kijken. Want op basis van het eind van de eerste aflevering krijg ik de indruk dat Gemma’s man haar heeft bedrogen met diverse vrouwen waaronder haar vriendinnen!

Trailer Dr. Foster

Bonustip: The Affair : ) met dank aan mevrouw Williams.

Kende jij deze Netflix series al? En heb je nog leuke tips voor me? Vertel het in de comments : )

42 Responses to 3 leuke Netflix series oktober 2016

 1. Ik zou graag nieuwe series van Reign en Outlander zien. En de Star Trek series ‘Enterprise’ en ‘Voyager’. Ik heb gelezen dar ze nu met de eerste serie van Star Trek bezig zijn en daar heb ik niet zoveel mee.
  De serie ‘Shannara’ komt elke week nu met drie afleveringen. Kijken we hier ook graag.

 2. Ik heb Dr. Foster op de BBC gezien en heb daar erg van genoten, tot en met de laatste aflevering blijft het spannend.
  Ik heb een zwak voor Engelse series dus hier enkele van mijn favorieten: River, Marcella, Luther en Happy Valley. Ook de Amerikaanse serie The Americans is erg goed.

 3. We kijken veel Belgie en sommige series zijn daar ook al uitgezonden.
  Op het moment kijken we Madame Secretary, een zeer actuele amerikaanse serie, elke dag op Canvas,

   • Weet ik niet want ik geen Netflix oid en house of cards nog noit gezien, alleen kleine stukjes in andere programm’s. Madame Secretary gaat over de Minister van Buitenlandse zaken (wat Hillary ook was) en haar team. Ook gezinsleven speelt grote rol.
    Het is een prettige serie om naar te kijken, maar soms wat te veel van het goed hoe goed ze is in oplossingen vinden voor vele problemen. Ook de omgang met man en kinderen is wat zoetsappig, het ideale man-vrouw geluk, nooit ruzie samen, constant knuffelen.

    Het actuele is dat er wordt ingegaan op huidige situatie met o.a. de rassenproblematiek en er zeer actuele namen in voor komen. Ook een vorige minister Madeleine Albright kwam een keer langs.

 4. Wij zijn een aantal dagen lang verslingerd geweest aan “Hostages”, enorm spannend! Jammer dat wanneer je van een serie meerdere afleveringen op 1 avond kijkt je er zo snel doorheen bent. Maar met maar 1 aflevering ga ik ongeveer stuiterend m’n bed in! Het tweede seizoen van Narcos hebben we ook alweer gehad en bovenstaande series hebben we ook gezien. Ik ga me weer eens verdiepen in de films 🙂
  Melissa recently posted…Help, mijn kind wil niet eten! 11 tips om dit te veranderenMy Profile

 5. Ha, we hebben wel dezelfde boekensmaak, maar een totaal andere Netflix-smaak merk ik. 🙂 Ik ben dus dolgelukkig dat The Gilmore Girls er eindelijk op staat, en er zelfs een nieuw seizoen is! Hiervoor heb ik alle afleveringen van How I met your mother gekeken. Heerlijk! 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress recently posted…Cijfertjestijd! Blogstatistieken van september en nieuwe plannen voor daarnaMy Profile

  • Mad Men is mooi inderdaad. Heb je al die aflevering gezien waarin ze gaan picknicken als gezin. Ik zat met open mond te kijken. Als ze klaar zijn schudt Betty even de deken uit zodat alle zooi in het gras valt en dan gaan ze lekker naar huis. De puinhoop blijft gewoon liggen.

 6. Wij hebben sinds deze zomer netflix, en gelijk het tv abonnement opgezegd. We zijn nu vooral blij met de nieuwe afleveringen van downton abbey. Outlander en broadchurch vonden we ook mooi. Pretty little liars kijk ik in mijn eentje en als gezin kijken we gilmore girls. De eerste en laatste serie die jij noemt spreken me wel aan. Oh en heb je the bridge gezien? Dat is écht een aanrader!

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.