10 dingen waaraan ik graag mijn geld uitgeef

uitgaven

Ik ben van ver gekomen als het om geldzaken gaat.

Er was een tijd dat het kwartje niet bepaald viel bij mij als om financiën ging. Hoogstens uit mijn portemonnee om er van alles mee te kopen.

Na kind nummer drie werd ik financieel verstandiger

Maar ergens na ons derde kind werd ik me financieel bewuster, en werd ik zuiniger en kritischer. Tsja, het duurt even, maar dan heb je ook wat! Steeds vaker paste ik de uitspraak van mijn tante Dina toe:

‘t is mooi spul. Voor wie ‘t nodig heeft.’

Toch zijn er dingen waaraan ik nog altijd graag mijn geld uitgeef.

Dingen waaraan ik graag mijn geld uitgeef : )

  1. Uggs. Ik ben dol op sheepskin boots. Ze houden mijn voeten zo heerlijk warm.
  2. Boeken. Hoewel ik bijna al mijn boeken uit de bibliotheek haal, kriebelt het regelmatig bij mij als ik in de boekhandel ben. Meestal ren ik vervolgens gauw door naar de bibliotheek om de behoefte aan boeken te bevredigen. Maar soms permitteer ik mij om een boek te kópen.
  3. Koffie in een horeca gelegenheid. Elke donderdagochtend fiets ik naar de stad en drink daar dan een kopje koffie. En op zaterdagochtend ga ik al ruim 15 jaar met één van de kinderen naar de stad, en dan trakteer ik op een ontbijtje bij de Hema. Of een broodje bij Subway. Net wat het betreffende kind wil.
  4. Notitieboekjes en agenda’s. Ik ben dol op kantoorartikelen, en val regelmatig voor een mooie schrift of notitieboekje.
  5. Een portie patat met en een bamischijf.
  6. Laura Ashley rokken op eBay
  7. Kringloopmeubels! Op dit moment ben ik bijvoorbeeld op zoek naar een leuke nieuwe stoel voor in de keuken.
  8. Kitscherige oma kopjes. Ik ben er dol op. De verzameling die ik heb staat te pronken in mijn keukenkastje met glazen deurtjes.
  9. Bekleding voor onze houten bank.
  10. Hardloopkleding. Goede hardloopsokken zijn belangrijk, want anders krijg ik blaren. En een nieuw hardloopshirt kan erg motiverend werken.

Tegelijkertijd zijn er ook dingen waar ik níét graag mijn geld aan uitgeef. Die post verschijnt maandag : )

Waar geef jij graag je geld aan uit?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: