Smartphone etiquette

smartphone etiquette

Dit beeld vind ik dus echt verschrikkelijk!

Nu bijna iedereen een smartphone heeft, en die ook veelvuldig gebruikt, roept dat nieuwe vragen en issues op als het gaat om etiquette.

Wat zijn de do’s en don’ts als het gaat om smartphones?

Persoonlijk hanteer ik de volgende etiquette regels op smartphone gebied.

Mijn persoonlijke smartphone etiquette

  1. Smartphone uit in kerk, bioscoop, musea en alle andere plaatsen waar een smartphone hinderlijk is!
  2. Smartphone bij voorkeur uit als ik met iemand afspreek.
  3. Als ik per sé bereikbaar moet zijn vanwege school of iets dergelijks, dan zeg ik dat van te voren eventjes. Dan vertel ik dat ik helaas bereikbaar moet zijn, en verontschuldig me bij voorbaat mocht het kreng afgaan. Want ik vind het niet netjes om tijdens een gesprek ineens te gaan telefoneren. Tenzij het dus echt niet anders kan.
  4. Als je met iemand in gesprek bent, niet tersluiks op je smartphone gaan zitten kijken. Dat geeft je gesprekspartner het gevoel dat hij niet interessant genoeg is. En zelfs al is dat ook het geval, dan nog is niet chique!
  5. Niet luidkeels gesprekken voeren op je smarphone in openbare gelegenheden. Misschien vind je jezelf wel enorm interessant, maar andere mensen zitten hoogstwaarschijnlijk niet te wachten op je ontboezemingen. (Hoewel er natuurlijk wel uitzonderingen zijn… Soms kan ik wel eens stiekem meegenieten van andermans conversatie moet ik bekennen.)
  6. Geen smartphone gebruiken in stilte coupé’s in de trein.
  7. Niet je smartphone opnemen als je net moet betalen in de rij bij de kassa! Dat is zwaar irritant voor de wachtende mensen achter je en voor de kassière. Handel eerst je boodschappen af!
  8. Niet ongevraagd andere mensen fotograferen met je smartphone.
  9. Geen harde muziek in openbare gelegenheden op je smartphone afspelen. Of netjes oordopjes in doen.
  10. Een beschaafde ringtone. Dus bij voorkeur niet een ringtone zoals onderstaande van de gruwelijke film Saw.

Wat is jouw smartphone etiquette? En wat is je grootste ergernis als het om smartphones gaat?

Credits plaatje: Shutterstock

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: