Overgang zomer – herfst: nu al handschoenen?

handschoenen
Nu al handschoenen?

 

Ik herinner me uit mijn middelbare schooltijd de lastige overgang van zomer naar herfst. ‘s Ochtends op weg naar school had ik dan bijna handschoenen nodig, en ‘s middags fietste ik in een hemdje weer naar huis.

Handschoenen. Nu al?

Toch was ik vanochtend verbaasd toen ik richting stad fietste en iemand tegen kwam met handschoenen aan! Zelf droeg ik mijn Tom Tailor ballerina’s aan blote voeten, en een zomers spijkerjackje. Eenmaal in de stad zag ik zelfs scholieren met sjaals om.

Het heeft natuurlijk ook allemaal sterk te maken met je persoonlijke voorkeur. De één heeft het eerder warm of koud dan de ander.

Ik stel winterkleding zo lang mogelijk uit

Maar zelf stel ik het moment dat ik overstap op winterkleding zo lang mogelijk uit. En daar heb ik verschillende redenen voor.

 • Als je nu al in winterkleding gaat lopen, houd het je minder warm als het echt koud wordt.
 • Ik heb het liefst blote benen! Dus zo lang het kan, doe ik dat.
 • Ik moet waarschijnlijk nog lang genoeg in winterkleding lopen, en dat gaat vervelen. Door het uit te stellen, zal de verveling minder snel toeslaan.

Eerlijk gezegd hoop ik het tot minstens half oktober vol te houden met mijn zomerkleding.

Wanneer haal jij de handschoenen, sjaals en winterjassen weer te voorschijn?

41 Responses to Overgang zomer – herfst: nu al handschoenen?

 1. Ik stel het ook zo lang mogelijk uit, loop nu nog in kortere rokken en vergeet elke keer een jasje aan te doen als ik in de ochtend weg ga. Ook van mijn sandalen en slippers draag ik nog. Maar wat ik deze dagen draag gaan wel alvast naar de wasmand of zolder en niet meer in de kast.
  In de loop van de avond doe ik meestal wel een huisbroek aan anders krijg ik koude onderbenen en slaap ik niet goed.
  Ik ben zo wie zo iemand die zich regelmatig verkleed en aanpast aan het weer.

 2. Probeer het ook uit te stellen desnoods extra vestje onder de Zomergast.
  Moet nog niet denken aan winterkleding. Alhoewel ik dit zit te tikken met een merinowollen T-shirt aan 😉Maar ja die blijft lekker koel.

 3. Ik heb het ook opgemerkt inderdaad, ik zag al behoorlijk wat mensen met een dikke jas en sjaal aan fietsen de contrasten zijn nu ook enorm want je ziet ook mensen met korte broek hihi Ik denk dat men blij is met de nieuw gekochte garderobe en het ook meteen wil dragen? warm of koud buiten maakt niet uit als de nieuwe jas maar gedragen mag worden. Ik stel het uit maar trek in de avond voort wel van die warme huissokken en een vest aan want het wordt stiekem dan wel frisser. Oja zo probeer ik ook zo lang mogenlijk het aan zetten van de verwarming uit te stellen.

 4. Ik heb het ook wel snel koud, maar nu al handschoenen is me ook te gortig.
  Wel trok ik vanmorgen een shirt met lange mouwen aan maar nog wel gewoon zonder jas.
  Vond trouwens vannacht ook kkkkooud!!

 5. Ik verbaas mij eigenlijk over het feit dat bijna iedereen al een jasje of een vest aan heeft terwijl ik nog steeds gewoon in shirtje met korte mouwen fiets naar mijn werk.
  De echte herfst en winter moet nog beginnen… Hoe gaan die mensen daar dan doorheen komen als ze het nu al koud hebben?

 6. Vanmorgen toen zoonlief vertrok naar de bus om 6.45 was het 8 graden. Erg koud hoor. Ik had een dunne joggingbroek aan maar de kou voelde ik toen ik met de hond ging. Zoonlief hoeft maar een klein stukje te fietsen maar ik kan me voorstellen als je langer moet dat je iets warmers aantrekt.

 7. Een sjaaltje draag ik buiten vrijwel altijd, want zangeressentik.
  Maar verder vind ik een blazer echt zat voldoende nog hoor!

  Wel binnen weer een yogabroek aan ipv alleen een flodderjurkje. Jammer genoeg! Beetje ziekjes deze dagen dus dan heb je het sneller koud.

  Ik stel het ook uit zo lang als kan. Je lijf moet ook de kans krijgen om weer om te schakelen!

   • Haha, ja. Als de wind direct op je keel waait kan je weerstand wat dalen en je eerder een gevreesd virus krijgen.
    In mijn conservatoriumtijd is het gewoonte geworden en altijd gebleven. Ook al neemt DL die virussen de laatste jaren sowieso wel mee naar huis 😉

 8. Als het echt koud word dan haal ik alles boven. Deze ochtend was het wel wat kouder maar ik had gewoon een fleece aan en een zomers sjaaltje boven op mijn gewone kleren. Ik haat de winter eigenlijk. Al die laagjes en dikke kleren, nee geef mij maar de zomer. 🙂

 9. Ik stel het zolang mogelijk uit. Scheelt ook wle dat ik in de ochtend niet naar buiten hoef. Handschoenen heb ik wel nodig zodra het onder de 15 graden is en vochtig, al stop ik eerder mijn handen in mijn zakken. Ik krijg snel pijn in mijn vingers bij kou/vocht (door fibro en zenuwbeschadiging) maat get gebeurt dusbwel eens dat ik handschoenen aanheb terwijl ik op mijn slippers loop haha

 10. Bij 16 graden heb ik al dooie vingers, maar bij 12 graden dus niet! Vraag me niet waarom, maar lastig is het wel.
  En ik snap ook dat mensen om allerlei redenen zich warm kleden, ook al zijn de verwachtingen dat het uitzonderlijk warm is deze September. sMorgens en s avonds is het WEL koud of koel en daar moet je toch aan denken.
  Even iets anders, Maken jullie je geen zorgen over her veranderende klimaat?

 11. Het liefst zo laat mogelijk. Maar ik krijg wel de kriebels rond deze tijd, als alle snowboots en handschoenen in de winkels liggen: moet ik wel of niet nieuwe voor de kinderen kopen? Niet dat mijn hofod er naar staat, maar straks hebben ze ze nodig en dan zijn ze uitverkocht…

 12. Mammalien een tip ga naar de kringloop je vind wat je zoekt .

  Verder
  .sjaaltjes en jas hangt aan de kapstok zo voor het grijpen en handschoenen in een valies
  Nog niet nodig gehad.

  Zomerbroek aan en spijkerjasje als ik de straat op ga
  Heb het altijd vrij warm met opvliegers dankzij of pff door de thyrax !
  Leven de farmacie.
  Had eerst thyrax duotad die bijwerkingen aanpakte.
  Nu lijk ik wel in de overgang .
  Duurder voor de klant elke keer bloedonderzoek m.b.t.afstellen medicijnen en ja zelf 21.50 per keer bijbetalen.
  Pff ,dit was het nadeel
  Voordeel geen winterkleding nodig en de kachel kan lang op 15 graden blijven staan

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.