Kunstgras: wanneer is het een goede optie?

kunstgras

Hoewel ik stiekem kunstbloemen erg handig vind, heb ik wel een gazon van echt gras.

Daar ben ik blij mee, want ik houd van het idee van de natuur onder mijn voeten. Maar echt gras brengt wel extra werk met zich mee. Want we moeten het maaien, en paardebloemen en klaver hebben de onhebbelijke gewoonte om zich in het gras voort te planten.

Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. Het ziet er tegenwoordig net zo natuurlijk uit als echt gras, maar dan zonder het werk.

Maar wanneer is kunstgras een goed alternatief?

Wanneer is kunstgras een goed alternatief?

  1. Als je weinig tijd hebt. Zoals ik al schreef heb je aan kunstgras veel minder onderhoud dan aan echt gras.
  2. Als je tuin niet enorm groot is. Kunstgras leggen kost tijd, en is een flinke klus waar best veel bij komt kijken. Het is niet een kwestie van gewoon neergooien in de tuin… Gelukkig kun je eventueel een legservice inschakelen die het voor je doet, maar dan maak je ook weer extra kosten natuurlijk.
  3. Als het niet lukt om zelf een natuurlijk gazon te kweken.
  4. Als je een zachte ondergrond voor je kinderen wilt kan kunstgras een zacht alternatief zijn voor bestrating.
  5. Als jij of je gezinsleden een grasallergie hebben en je toch graag een mooi gazonnetje wilt hebben.

Kunstgras versus de tegeltuinterreur?

Steeds meer mensen kiezen voor handige tegels in de tuin, omdat het zo makkelijk is en onderhoudsarm. Er wordt zelfs gesproken over tegeltuinterreur.

In Nederland is ruim 7 procent van het landoppervlak versteend.

Maar er is één heel groot probleem met al die tegeltuinen: het water kan niet meer weg. En zeker met de heftige regenbuien die de laatste jaren regelmatig voorkomen, is dat een probleem. Doordat het water nergens heen kan, staan tuinen en straten blank.

Behalve wateroverlast, zorgen betegelde tuinen ook voor hogere temperaturen. In Duitsland hebben ze zelfs een heuse tegeltaks in het leven geroepen. In sommige staten betaal je meer rioolheffing als je je tuin hebt betegeld.

Kunstgras goed alternatief voor tegels

Wil je een onderhoudsarme tuin, dan is kunstgras een goed alternatief voor tegels. Want kunstgras is waterdoorlatend. In de rug van het grastapijt zitten namelijk gaten waardoor het water wordt afgevoerd. Bovendien is het een milieuvriendelijk alternatief voor tegels.

Wat heb jij op dit moment in je tuin liggen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: