Wat is jouw favoriete ruimte in huis?

Je hoort vaak dat de keuken het hart van het huis is.

Een plek waar iedereen graag komt, en rondhangt. Het is de plek waar het eten wordt klaargemaakt en waar vaak ook allerlei andere beslommeringen plaats vinden. Zoals was vouwen, even wat drinken na schooltijd en soms wordt er ook huiswerk gemaakt.

Onze keuken

Eén van mijn favoriete momenten op de dag is als de kinderen net thuis zijn uit school. Dan bied ik ze een appel aan en wat te drinken. Daarna gaat mijn jongste zoon gezellig aan de keukentafel huiswerk maken, en vouw ik ondertussen de was op. Dat dagelijkse moment in de keuken vind ik knus en gezellig.

Ik houd van onze keuken! ‘s Ochtends drink ik er dan ook met veel plezier mijn kopje koffie.

keuken

 

Onze woonkamer

Maar toch zou ik niet willen beweren dat onze keuken mijn lievelingsplek is. Want dat vind ik niet eerlijk naar onze woonkamer toe. Daar vind ik het namelijk ook heel erg fijn! Onze woonkamer wordt gedomineerd door twee grote boekenkasten vol boeken, een aftandse chesterfield, twee gezellige fauteuils en de houtkachel.

Vanaf een uur of zes ‘s middags zit ik in de woonkamer. Of beter gezegd, dan zit ik in een fauteuil een boek te lezen, of ik lig op de chesterfield een Netflix serie te kijken.

chesterfield

Ik houd van onze woonkamer! Het is er warm en gezellig.

Mijn kantoortje

Maar ik houd ook van mijn kantoortje. Het is de plek waar vroeger mijn tante Dina sliep. Mijn kantoortje is klein, maar biedt me alles wat ik nodig heb. Ik breng er het grootste deel van mijn dagen door. En ‘s avonds ga ik er vaak nog weer ‘even’ zitten werken.

kantoortje

Mijn slaapkamer

En dan is er natuurlijk ook nog onze slaapkamer. Dat vind ik ook een hele fijne plek. Onze slaapkamer is dankzij de schuine zolderwanden zeer minimalistisch ingericht. Dat maakt het een hele rustige plek. ‘s Avonds aan het eind van de dag, als ik moe ben, is het een heerlijke plek om lekker in bed te gaan liggen. En dan geniet ik van de rust en lees een intelligent boek dat saai is, zodat ik makkelijk in slaap val.

slaapkamer

Onze slaapkamer

Conclusie: wat is nou mijn favoriete ruimte in huis?

Mijn conclusie is dat mijn favoriete ruimte in huis afhankelijk is van het moment van de dag! Overdag zijn mijn favoriete ruimtes de keuken en mijn kantoortje. Na zessen is de woonkamer mijn favoriete plek en na tienen is mijn lievelingsruimte de slaapkamer.

Al met al ben ik eigenlijk erg blij met ons huis merk ik.

Wat is jouw favoriete ruimte in je huis?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: