Waar denk jij aan bij Bever?

 

hoed met kurken
Dit beeld heb ik bij Bever.

Hier in Doetinchem hebben we een Bever winkel. Ergens op een industrieterrein.

Ik weet dit, omdat ik ooit een soort camping koffie wilde kopen. En dat kon alleen bij Bever. Dus ik googlede ‘Bever’ en warempel, Doetinchem bleek er tot mijn verbazing eentje te hebben.

Het mag duidelijk zijn dat ik zelden tot nooit bij Bever kom.

Bever: afritsbroeken en hoeden met kurken

Ik associeer Bever namelijk met mensen met van die afritsbroeken en van die echte wandelschoenen. En dan zo’n hoed op, waaraan kurken bungelen.

N.B. Vraag jij je ook af waar die kurken voor zijn? Ik heb het opgezocht! Ze zijn om insekten te weren : )

Bever is meer dan hoeden met kurken…

Nou blijkt Bever toch wel meer te zijn dan afritsbroeken en hoeden met kurken. Ze bieden eigenlijk allerlei dingen op het gebied van lekker buiten zijn. Je kunt er terecht voor van alles en nog wat als het gaat om buitenactiviteiten. Denk aan hardlopen, klimmen, fietsen etc.

Op mijn blog over hardlopen schreef ik op verzoek van Bever een post over het feit dat ze zelfs hardloophorloges verkopen.

Want blijkbaar zijn er meer mensen zoals ik die denken dat Bever niks voor hen is… En dat verkeerde beeld willen ze graag bijstellen.

Kom jij wel eens bij Bever? En waarmee associeer jij deze winkel?

18 Responses to Waar denk jij aan bij Bever?

 1. Ik neem mijn eigen koffie mee naar de camping, en een filtertje, of in een espressopotje wat op het vuur kan. De koffie neem ik niet mee in zo’n duur Nalgene pot van de Bever maar in een lege verpakking van Zaanse mayonaise. Ook van plastic, nooit gebroken in de tas.Ik heb er ook één met havermout, en een waar ik de keukenkruiden in stop(dan stinkt mijn tas niet naar bouillonblokjes en ui)Gratis, en nuttig hergebruik.
  Ik weet goed wat ze bij Bever verkopen, toch zoek ik diezelfde artikelen liever in kleine zelfstandige winkeltjes op, de kleine sportwinkels en kampeerwinkels. Ik heb liever dat die wat winst maken en hun hart verder kunnen volgen, dan dat de ceo van de Bever weer een paar aandelen op de beurs meer verdient.

   • Doordat ik vaak kampeer, ook swinters, leer ik via medekampeerders spullen kennen die ik ook wil, zoals de Helinox stoel of Exped luchtbed. Via hen krijg je ook wel adresjes door. Vaak zijn het juist heel specialistische zaakjes, en kan je met heel veel wensen komen, bv het helemaal op maat laten maken van je slaapzak, dons bijvullen, waterafstotende tijk. Wat ze niet hebben willen ze vaak voor je bestellen. De service is goed, ik kreeg vandaag nog een pakket binnen, mét een kadootje erbij. Dat zie ik niet vaak bij de grote zaken.

 2. nooit van die winkel gehoord, laat staan dat ik er geweest ben. En ook nog nooit van een hoed met kurken. Hier neem je pepperspray mee(als ik al de forrest in ga)en een mosquito spray en een mes, voor eventuele aanval van een wild dier. Blijf maar wandelen in de buurt, blokje dorp.
  Groet, WIlma

 3. Heerlijke winkel de Bever, we komen er vaak. Goede kwaliteit en goede service.
  Het voordeel van Bever tov een kleine winkel is dat ze een uitgebreider assortiment kunnen voeren waardoor je ook voor je wat specialistischer zaken tegelijk kunt slagen met je doorsnee dingen.

  Bever was vroeger idd veel specialistischer gericht op buitensport en dat is veranderd, dat vind ik soms wel jammer.

 4. Haha, pepperspray is naar mijn mening om de beren op afstand te houden, niet de muggen. Ik heb vaak gekampeerd in Canada en dan draag je zo’n mosquito-netje om je hoofd. Ook niet prettig, maar die klotebeesten vallen je daar écht aan.
  Bever ken ik wel, mooie winkel, goed advies, maar niet goedkoop. Als je een die-hard kampeerder ben – dus het echte werk met rugzak – dan is goed materiaal onontbeerlijk. Maar om nu 25 euro voor een sneldrogende handdoek neer te leggen terwijl een simpele dweil hetzelfde doet, is inderdaad creatief omgaan met de mogelijkheden. Bezuinigen op goede schoenen is dan weer niet goed, maar er zijn zat goedkope alternatieven voor andere minder levensbedreigende dingen.
  Conny recently posted…SWOTMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.