Reacties

10 dingen waar ik teveel van heb — 35 reacties

  1. Ik had echt een overvloed aan USB- en internetkabels. Totdat ik vorige week ging opruimen, met het oog op onze verhuizing. Het volgende wat ik nodig moet uitzoeken zijn alle paperassen en folders. Dat is mijn project voor aankomende week. Zo blijven we bezig Vlijtig Liesje.

    • Wel slim dat je het echt verdeeld in projecten en telkens iets doet. Anders kun je je soms overweldigd gaan voelen door de grote hoeveelheid die gedaan moet worden.

  2. Jaaa die plastic bakjes! Hier hetzelfde.. Ik heb teveel knutselspul. Dus echt van die kaartjes en papiertjes waarvan ik stiekem weet dat ik er nooit iets mee ga doen maar gewoon geen afstand van kan nemen!

  3. Plastic bakjes, ik ken het. Ik heb ze van de tupper nog wel met alle deksels compleet. Af en toe is de kast wat leger want dan zijn er een aantal bakken bij mijn moeder en dochter/schoonzoon (met eten erin) Na een tijdje krijg ik ze weer terug en dan is de kast weer vol.

  4. Hm. Ik dacht meer aan lichaamsvet, of onnodige zorgelijkheid ;-)
    Ik heb veel te veel pennen. Ik vind eigenlijk dat ik ze moet leegschrijven.

    Mokken komen hier ook spontaan wonen. En bierglazen.
    Mijn man gezinsleden zijn huishoudelijk actiever geworden in het afgelopen half jaar, met als gevolg dat ze inzien dat zooi echt onhandig is. Er mag nu veel meer weg dan eerst!

  5. Ik heb een zeer grote voorraad aan shampoo, douchegel, tandpasta, wasproduct en wasverzachter. Ik kocht al deze producten tijdens terugbetalingsacties dus eigenlijk kosten ze me per product enkel de kost van de postzegel. Wij zijn maar met twee meer dus ons verbruik van dergelijke producten ligt niet extreem hoog. Elke keer als er een terugbetalingsactie is van een product dat ik kan gebruiken, doe ik mee. Regelmatig geef ik producten mee aan onze kinderen : zij zijn er blij mee en mij kost het zo goed als niets. Ik heb meer dan genoeg ruimte om 'overbodige' producten te stockeren vooral als ze dan ook nog eens zo goed als gratis waren. Ik vermoed dat er in de toekomst minder en minder terugbetalingsacties zullen komen en de producten die ik nu al staan heb, kan ik later nog gebruiken.

    Ik heb een grote reserve aan allerhande stoffen : vroeger naaide ik voor mij en de kinderen zo goed als alle kledij. Als ik ergens een stof vond tegen scherpe prijs en waar ik potentieel in zag, nam ik die mee. Toen onze kinderen een zekere leeftijd hadden, wilden ze geen handgemaakte kledij meer dragen. Ik heb al een deel van die stof weggegeven aan een collega die het financieel moeilijk had maar wat ik zelf nog schik te gebruiken ligt hier netjes opgevouwd in een kast op zolder. Ik heb ook nog veel breiwol over van toen ik voor de kinderen en onszelf veel breide. Ik kreeg ook veel stof en breiwol van een tante en een buurvrouw die ze niet meer nodig hadden.

    Voor mezelf naai en brei ik nog maar de hoeveelheid stof en breiwol die ik heb, zal ik wellicht nooit meer opgebruiken want zelfgemaakte kledij, zelfgebreide wollen truien gaan heel lang meer als je die goed verzorgt. Soms kriebelt het om voor de kleinkinderen te naaien en te breien maar dat heeft totaal geen zin aangezien onze dochter de kinderen geen zelfgemaakte kledij wil aandoen. Zij koopt de kleren van de kinderen tweedehands en krijgt er heel veel via weggeefsites.

    Ik heb ook veel botervlootjes omdat ik die gebruik om voeding in te vriezen. Momenteel is mijn voorraad botervlootjes maar klein meer aangezien onze diepvriezers heel goed gevuld zijn. Naar mate ik voeding uit de diepvriezer verbruik, zal mijn stapel botervlootjes weer 'groeien'. Af en toe doe ik de oudste exemplaren weg want we verbruiken dagelijks boter dus heb wekelijks zeker een nieuw botervlootje.

    • Wat een grappig gebruik voor botervlootjes Liesbet! Waarom kies je voor botervlootjes en niet voor plastic bakjes? Hoewel een botervlootje wel leuker oogt!

      En wat leuk dat je zo goed kleding kunt maken. Als ik het kon, maakte ik ook al mijn kleding zelf. Wat is de reden dat je dochter haar kinderen geen zelfgemaakte kleding wil laten dragen?

      Slim om een voorraad van producten te maken op deze manier. Zo bespaar je geld, en als je de ruimte hebt voor de opslag kan het daar natuurlijk prima staan.

    • Waarom ik kies voor botervlootjes ipv plastieken doosjes ? Simpelweg omdat ik de botervlootjes kan recycleren en ik geen plastieken doosjes moet kopen. Botervlootjes veranderen niet vaak van model en stapelen goed in de diepvriezer.

      Onze dochter heeft liever dat de kindjes merkkledij dragen. Ze koopt zo goed als alle merkkledij van de gastjes in tweedehands of in outlets. Volgens haar heeft merkkledij meer 'uitstraling'. Ik vind net dat zelfgemaakte kledij, mits goed gemaakt en netjes afgewerkt, er veel exclusiever uitziet of gekochte kledij. Tja, elk zijn eigen mening hé...

  6. Haha heel herkenbaar. Ik heb mezelf zover gekregen dat ik afgelopen weken schoon schipt maakte. Mijn werkster/hulp is verhuisd dus ik moet het zelf weer doen en ik kwam toch een troep tegen waarvan ik niet meer wist dat ik het had. En toen ben ik helemaal los gegaan... Dus: servies kast uitgemest. Bordenkast, plastic bakjes la, kledingkast, speelgoedbak, vazenplank, sjaals en wanten mand, ondergoedla incl hemden die ik nooit draag. Grote lompe zitzak, Allemaal WEG WE WEG.
    Naar de weggeefschuur waar ze een tweede leven krijgen bij mensen die geen geld hebben of in de schuldsanering zitten. Voelt zo goed!! Opgeruimd huis opgeruimd hoofd. Ik ben van iedere dag 10 dingen weg te doen. Gewoon in een doos en als die vol is nog eens inspecteren. Mis ik het niet? Dan weg ermee.

    • Wat een leuk idee zo'n weggeefschuur! Zo hebben andere mensen er ook nog wat aan. Ik zou eigenlijk ook een grootscheepse opruimactie moeten doen, maar ik vind dat het eerst even wat rustiger moet zijn voordat ik me zoiets aanhaal.

  7. Lappen stof heb ik echt teveel. Bijna allemaal zomerstof en aangezien ik ook al veel zomerjurken heb, die weinig slijten door korte zomer, zal ik er waarschijnlijk nooit doorheen komen. Ik heb dus wel een stofkoopstop, alleen een uitzondering: krinkelkatoen in dikkere kwaliteit en mooie felle kleuren, met mooi patroon. Dat is mijn favoriete stof maar kom je nauwelijks tegen.

    Door keukenverbouwing zijn veel doosjes en ovenschaaltjes weer terug in de kringloop waar ze grotendeels vandaan kwamen.
    Koekenpannen zijn er nog wel in overvloed, ik gebruik ze echter wel allemaal regelmatig. En 4 vergieten ook allemaal in gebruik. Dat mag dus blijven

  8. Plastic bakjes, daar heb ik ook veel van. Ik bewaar ze veel, want kan nog van pas komen voor iets anders. En heel veel drogmetica als het in de aanbieding is of ergens een nieuw geurtje van is sla ik het in. Heb voor maanden wel genoeg, maar ik koop er steeds iets bij!

  9. haha dat over die snoeren herken ik zo!! wij weten ook niet waar het van is maar bewaren ze toch, mochten ze ooit nodig zijn. er zitten ook scart-kabels tussen en die werden in de jaren '90 gebruikt dus ehhh.. moeten toch wel eens gaan opruimen :p

  10. het enige wat ik kan verzinnen zijn cd's... maar de meesten zijn van mijn man.
    Als we gaan verhuizen zouden die van mij ook wel weg mogen, want tegenwoordig luisteren we ze lang niet allemaal meer.
    Maar ja, ze zijn van hem, dus ik kan ze niet zomaar weg doen..

    Verder ben ik niet zo'n bewaar type en heb daar ook niet veel ruimte voor,
    dus valt het hier wel mee..
    Ook heb ik een kennis die werkt bij een verdeelcentrum voor vluchtelingen en minder bedeelden en die is altijd heel dankbaar als ik aan het opruimen ben.
    Zelf hebben we toch niet zo veel nodig, dus waarom alles in de kast laten liggen terwijl iemand anders het heel goed kan gebruiken?

  11. Haha, herkenbaar! Ik heb ook teveel plastic bakjes, sjaals en handdoeken. De helft van de sjaals gebruik ik helemaal niet. En van de handdoeken gebruiken we voornamelijk de nieuwe, maar hebben we de oude ook bewaard voor als ik mijn haar wil verven bijvoorbeeld of voor op vakantie.

  12. Nee he, jij hebt echt dezelfde items te veel als ik. Denk wel dat ik nog langer lijstje kan maken. Pff elke dag loop ik tegen deze situatie op, en dan te bedenken dat ik al jaren aan het opruimen ben......

  13. Beste dames Leger des heils is blij met textiel.
    Ook speelgoed voor kinderen

    Nicole pnt 9 niet zo duidelijk
    Wat bedoel je?

    Geef zo veel als je kunt weg aan minder bedeelde mensen

    Na wat open vragen en belangstelling kun je vast wat aanbieden van de overvloed
    Van bruikbare dingen

    O0k oud textiel is in Deakamarrkt zakken gevuld in te leveren bij H&M
    Dan krijg je voor elke volle zak die je brengt een bon met 15% korting op een nieuwe aankoop aldaar.

    Je ruimt,blijft in beweging en zo ook nog lonend.

    Geen kleding nodig makkelijk weg te geven zo,n bonnetje

    Ik ben er druk mee bezig
    Eerst ben ik mijn textiel aan het uitdunnen.

    Dan tijschriften ,boeken.
    Dan snoeren en tecnische apparaten

    motto elke dag 1 ding weggeven

    Heb 25 bonnetjes al.
    Vandaag 10 weggegeven

  14. Jij hebt duidelijk meer ruimte in huis dan ik! :-) Ik gooi af en toe wat glazen weg omdat ik dénk dat we ze niet gebruiken en ik ruimte in de kast nodig heb. En dan wordt man boos op mij bij de volgende verjaardag als we opeens geen bierglazen meer hebben?!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder