Mooier alternatief voor de Filofax: Webster’s planner

webster's agendaMijn oudste dochter houdt net als ik erg van agenda’s. Ze had altijd een Filofax agenda. Maar recent kocht ze een alternatief voor de Filofax: een Webster’s planner.

Filofax ringband en de Webster ringband

Het systeem van de Webster’s planner is hetzelfde als dat van Filofax. Je koopt een ringband, en je koopt een inhoud voor je ringband. Wat betreft ringband zijn de Filofax en de Webster planner gelijk: allebei hebben ze 6 ringen.

Webster’s inhoud is veel en veel leuker!

Maar als het gaat om de inhoud vind ik de Webster’s versie echt veel en veel mooier. En het is die inhoud die maakt dat ik overweeg om mijn Moleskine aan de kant te zetten voor een Webster’s planner.

Voordeel van een planner is de enorme flexibiliteit

Want het grote voordeel van planners als Filofax en Webster’s blijft natuurlijk altijd de enorme flexibiliteit. Je kunt er zoveel blaadjes aan toevoegen of uithalen als je maar wilt. Dat is het enige nadeel aan mijn Moleskine. Daarbij moet je het doen met wat er in zit.

Inhoud van de Webster’s planner lijkt op die van de Happy Planner

Een tijdje terug schreef ik een review van de Happy Planner agenda. Die ziet er ook zo enorm leuk uit. Dat was ook de reden dat er ik eentje kocht. Maar vervolgens liep ik bij de Happy Planner op tegen de vaste indeling. Hoewel het ook bij de Happy Planner mogelijk is om dingen toe te voegen, was ik niet blij met de indeling van de dagen en de weken. Om die reden heb ik de Happy Planner teruggestuurd en kreeg ik keurig mijn geld terug gestort.

En toen ben ik verder gegaan met mijn ouwe trouwe Moleskine agenda.

Maar ik blijf gevoelig voor bloemetjes en mooie prints…

Daarom hier onder foto’s van de nieuwe Webster’s planner van mijn oudste dochter.

Webster’s planner: zo ziet hij er uit!

webster agenda

De webster’s planner komt in cadeauverpakking.

Screen Shot 2016-08-21 at 18.47.11

webster's agenda

Deze kleur koos mijn dochter. De Webster’s planner is in allerlei kleurtjes verkrijgbaar.

webster's agenda

webster's agenda

Dit bedoel ik dus. Hier houd ik van : )

webster's agenda

Tabbladen met bloemen! Beter wordt het toch niet?

webster's agenda

Oooh, en een vogeltje ook nog!

webster's agenda

Maandoverzicht!

webster's agenda

Weekoverzicht.

webster's agenda

To-do lijst.

Wat zeggen ze over de Webster’s agenda op het internet?

Voordat ik iets koop lees ik altijd eerst graag de reviews. In dit geval kon ik natuurlijk mooi mijn dochter uithoren. Zij is helemaal blij met haar Webster’s planner. Maar op het internet las ik wel wat kritiek over de kwaliteit van de ringband. Die schijnt matig te zijn.

Praktische informatie over de Webster’s agenda

De Webster’s agenda kopen in de VS is niet te doen wat betreft kosten. Je betaalt zo 60 dollar aan verzendkosten. De Webster’s planner zelf kost 54,99 dollar. Daar word je ook niet blij van.

Mijn dochter kocht haar Webster planner op A5-formaat dan ook in Nederland via Scrapdelight. Ze betaalde 54,95 voor de ringband inclusief de tabbladen. Dat is niet goedkoop. Maar voor de Filofax ringband betaal je 79,95.

Mijn conclusie over de Webster’s planner: zal ik wel of zal ik niet?

Het zijn de mooie tabbladen en de flexibiliteit van de Webster planner die hem aantrekkelijk maken. Maar het nadeel is dat deze agenda een stuk groter, en dikker is dan een handige Moleskine agenda.

Ik houd van mijn Moleskine agenda. Hij is lekker licht, ik kan er alles in kwijt en hij past goed in mijn tasje. Het enige dat ik dus mis is dat ik er niets bij in kan doen.

Hoe vind jij deze Webster’s planner?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: