Reacties

Kapot? Geef het een tweede kans! — 32 reacties

  1. Dat ligt eraan hoe lang we het al.hebben en wat er kapot is. Als een stofzuigerweer heel is met bijvoorbeeld een nieuw opzetstuk dan vervang ik dat onderdeel. Maar toen onze wasmachine het na 10 jaar niet meer deed hebben we het apparaat vervangen.

    • Ik geloof dat 10 jaar ook wel ongeveer de leeftijd is waar op de meeste wasmachines moeten worden vervangen? Hoewel dit ook zal afhangen van het merk. Ik geloof dat mijn moeder wel 30 jaar heeft gedaan met haar Miele.

  2. Hier wordt zoveel mogelijk gerepareerd. De stofzuiger heeft een mond uit de kringloopwinkel. De oude oven kreeg een nieuwe deur,gevonden bij het grof vuil. Dat geeft juist voldoening.

  3. Ik heb een nogal handige man die alles probeert te maken en de zoon zegt dan soms ma doet dat oud ding toch weg en koopt een nieuw maar zolang het niet volledig versleten is doe ik het niet weg er is al verspilling genoeg.

  4. Wij maken een afweging hoe lang wij het product al hebben en of de kosten van het onderdeel en de reparatie opwegen tegen de duur van het verdere gebruik. Daarbij speelt dat ik verre van handig ben, dus zelf repareren is geen optie :-)

    Wel hebben wij begin dit jaar de kapotte stofzuiger (motot kapot) vervangen door een jong exemplaar uit een tweedehands winkel voor elektronica. Bevaltprima!

  5. Mijn partner gaat heel ver in repareren.
    Wat tegenwoordig vervelend is is dat er zoveel verschillende schroefje en/of bevestigingsmethodes worden gebruikt.

    Er ligt nu een verlengsnoerblok waar een kinderbeveiliging steeds stagneert en die wilde vriend verwijderen, maar de schroefjes hadden een bovenkant waar een speciaal bitje voor nodig is.
    Nu zijn bitjes is ruime mate aanwezig maar deze net niet, waarschijnlijk ligt er in huis in Frankrijk een set waar de goede in zit. Dus voorlopig blijft het blok even in de kast tot we daar weer zijn geweest.

  6. Met de spaarlamoen is volgens mij dezelfde truc uitgehaald. Wij kochten spaarlampen toen ze nog niet lang op de markt waren en die eerste set is volgens mij wel een jaar of tien mee gegaan. De lampen daarna gingen veel sneller stuk.
    Wij laten alleen repareren als iets niet te oud is, maar vaak kan reparatie niet omdat de elektronica aan elkaar geklonken is. En wat ik ook zo maf vind, is dat je een elektrisch scheerapparaat voordeliger weg kan gooien dan dat je er een nieuw scheerblad voor koopt.

  7. Ik had al eens van zo'n cafe gehoord, echt ideaal voor veel producten. Helaas kan het vaak ook niet gemaakt worden, zo zonde. Kost het deel wat kapot is vaak meer als een nieuw apparaat. :-(

    • Ja, dan is het als het ware 'total los'... Wel apart eigenlijk dat een onderdeel vervangen dan duurder is dan een heel nieuw apparaat. VeggieMo constateert dat ook al.

  8. Ik houd van oude dingen, vaak mechanisch, zonder stekker. Die zijn ook makkelijker te repareren.
    Mijn Phllips broodrooster(wel met stekker) was mijn moeders oude broodrooster, ik wilde geen hippe nieuwe. Hij heeft het in totaal 44 jaar gedaan...maar nu konden zelfs de Repaircafe's er niks meer mee.

    Groet,Greet

  9. Ik doe lang met de spullen.
    Heb zo min mogelijk apparaten.
    Stofzuiger Miele cats en dogs een keer gerepareed binnen de garantietijd.

    Gasfornuis werk op twee pitten uitstekend .(is gasfornuis en oven ineen van Bouwknecht

    Andere twee doorgedraaid per abuis in het begin verkeerde kant op.
    Kan zo iets gemaakt?

    Kan die niet meenemen naar

    Gloeilampen hele voorraad in de uitverkoop 0,25 ct per stuk

  10. Onze stofzuiger heeft ook een tweedehands mond uit de kringloopwinkel. Zo denken we eerst na voor vervanging. Het tosti-apparaat heeft het bijvoorbeeld 10 jaar langer goed gedaan, doordat mijn man het snoer twee keer heeft vervangen. Hij is daar goed in, maar kan geen wasmachine repareren. We zijn dus ook afhankelijk van het advies van anderen.
    Ik repareer bijvoorbeeld gaatjes in sokken en kapotte naden van kleding, waardoor die ook langer meegaan.

  11. Veel apparaten die ouder zijn dan 15 jaar zijn ook vaak van veel beter kwaliteit bv wasmachines kun je beter repareren en zo weer 10 jaar verder wassen dan een nieuwe kopen die slechts 5 jaar meegaat.Hier veel oude spullen :)

  12. Dave repareert echt alles wat mogelijk is, ook als het zo ge-engineerd is dat je eigenlijk een nieuwe moet kopen. De batterij van de elektrische tandenborstel was namelijk stuk. Hij laadde maar op voor 1 minuut poetsen. De batterij kan er eigenlijk niet uit, maar hier is YouTube je vriend. Hij had gevonden hoe anderen dat hadden gedaan, heeft de batterij besteld en het ding er weer in gesoldeerd. En hop, we hoefden geen nieuwe te kopen! Zo voordelig zijn die dingen nou ook weer niet.

    • Geweldig zeg. En lang leve het internet en youtube waar mensen elkaar dus handige tips en uitleg geven. Ik vind het knap van jouw Dave dat hij een tandenborstel op die manier kan repareren! Goed gedaan.

  13. Als hier iets kapot is kijkt mijn man eerst of het gerepareerd kan worden en of het de moeite is om het maken. Laatst met onze wasmachine zou reparatie duurder zijn dan een nieuwe en machine was al 8 jaar oud, du toen hebben we een nieuwe gekocht.
    Meestal kan mijn man (of ik) het wel maken.
    Wat we niet repareren zet ik wel altijd eerst op marktplaats voor we het naar grof vuil brengen. Vaak word het dan nog opgehaald door een klusjesman of ijzerboer.

  14. Dit wordt ook heel mooi uitgelegd in "the story of stuff", heb ik al een veels te lange tijd geleden gezien.

    Ik merk dat ik steeds bewuster omga met mijn spullen - oude kleding wordt kussenvulling bijvoorbeeld, maar ik kan er best nog wel schaven aan mijn neiging om alles wat kapot gaat weg te gooien...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder