De eerste schooldag

Het is tegenwoordig de gewoonte om de eerste schooldag na de zomervakantie op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat resulteert in foto’s van kinderen met rugzakjes en beelden van kinderen die bedremmeld poseren voor die eerste schooldag.

Ook ik heb een foto gemaakt van de eerste schooldag.

Van mezelf.

eerste schooldag

Hebben jouw kinderen zin in de eerste schooldag? En jij?

37 Responses to De eerste schooldag

 1. De eerste schooldag is zeker een feestje! Zowel voor de kinderen als mezelf. Mijn zoontje wachtte al 7 weken tot hij eindelijk naar de basisschool mocht. Mijn kinderen stonden te springen. En ik ben ook blij, want ik kan nu eindelijk rustig werken zonder kinderen om me heen.

  • Ik vind de variant van ‘laat vakantie’ nooit zo prettig. Iedereen is dan alweer in het ritme en dan kom je er zo achter aan sukkelen vind ik altijd. Wij waren dit jaar ‘vroeg’. Dat vind ik het fijnst.

 2. Ook hier gingen ze weer met plezier naar school. Hoewel de vakantie heel leuk was, vind ik het ook wel weer fijn dat het gewone ritme weer wordt opgepakt.
  Maar met de hitte in het vooruitzicht, denk ik dat ik nog een paar dagen in de vakantiemodus ga😀

 3. Lachen was het om de foto.
  Ik ben allang uit de tijd van een schoolgaand kind.
  Dacht wel terug aan mijn eigen schooltijd , ik was één van de negen kinderen .
  Er hingen geen planners , de eerste keer naar de kleuterschool en basisschool werden we gebracht. Daarna onthielden we zelf wanneer we naar school , sportclub of koor moesten.
  Het leven lijkt nu voor ouders veel hectischer te zijn.
  Is dat nu vooruitgang?
  Ik heb mijn moeder nooit horen zeggen dat ze het fijn vond als de scholen weer begonnen , ze heeft het vast wel gedacht denk ik.
  Ik weet wel dat ze vakanties goed voor ons vond , dat we vrij waren om te spelen en buiten te zijn.

 4. Leuk die foto. Ik was de andere kant van de medaille, toen ik nog werkte. Bijna 7 wk vakantie en daarna weer klassen met pubers. Toch was dat ook altijd weer leuk na de vakantie.

 5. Geweldige foto en het gevoel is mij niet vreemd. Maar nu de jongste 11 is en naar groep 8 gaat volgende week, krijg ik ook iets weemoedigs.
  Ik maak niet van elk stapje foto’s (en dan druk ik mij mild uit).

 6. Schitterend!!! Ja, vieren moeten wij moeders dat, met toeters en slingers en bellenblaas. En taart natuurlijk, die we opeten als de kids op school zijn!
  Eindelijk, ons huis weer voor onszelf, het ritme weer hersteld.

  Groet,Greet

 7. hier belgie , nog een kleine 2 weken en mijn kids en ik hebben er zo géén zin baaah
  als ik kon toveren dan was het knip terug 1juli joepiii!!! nee nog beter als ik kon toveren dan verhuizen naar een warm land waar je veel meer kan buiten eten drinken ,leven etc!!

  heerlijk Senegal of zo…..
  lieve groet Jezebelle

 8. hahaha wat een blijdschap aan jou kant. Maar nee ik vind het altijd jammer dat school weer begint en een einde maakt aan een zorgeloze tijd. Vanaf volgende week weer stres en presteren rennen om de bus te halen en in een overvolle trein te zitten . ppfff nog even niet aan denken.

  • Dat klinkt ook inderdaad niet fijn Adrienne! Die stress van presteren en rennen voor de bus en trein heb ik niet omdat ik vanuit huis werk. In die zin betekent het einde van de vakantie voor mij juist meer rust en ritme.

   Sterkte alvast voor volgende week. Hopelijk valt het mee!

 9. Ik zag ook een gweldig filmpje op facebook langskomen van een feestvierende aap (‘wat doen ouders als de schoolvakantie afgelopen is?”) O zo herkenbaar. De vlag uit, koffiemachine aan, medemoeders opzoeken of gewoon lekker op de bank niks gaan liggen doen.

  En toch poste ik weer een foto van mijn kind op zijn eerste dag op de nieuwe school. Want dit jaar voelde ik toch meer spanning voor hem dan opluchting vanwege de herwonnen vrijheid…

  • Dat snap ik heel goed Mammalien! Je wilt toch dat het goed gaat met je kind, en op een nieuwe school moet je toch altijd maar even afwachten of ze snel hun draai vinden.

   Het leven van moeders is één en al paradox!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.