Bad Moms is ‘bad’

bad moms reviewZo, ik heb de film Bad Moms gezien.

Een film over moeders vind ik interessant, aangezien ik zelf ook moeder ben. Dus keek ik uit naar de film Bad Moms. In de trailer kwam er meteen al een onderwerp voorbij dat herkenning opriep. Namelijk de hetze tegen suiker, e-nummers, gluten, tarwe etc.

Dus ik was benieuwd naar de rest van de film.

Bad Moms: waar gaat het over?

Bad Moms gaat over Amy. Amy werd op haar 20ste moeder van twee kinderen die inmiddels een jaar of 12 zijn geloof ik. Amy werkt parttime, maar in de praktijk is het meer fulltime. Ondertussen probeert ze thuis ook nog eens alle ballen in de lucht te houden. Dat valt allemaal niet mee, en haar man is ook al geen grote hulp.

Al snel in de film komt dan ook het moment dat er iets ‘knapt’ in Amy. Ze kan het allemaal niet meer bolwerken, en begint zich af te zetten tegen alle verwachtingen van haar als moeder en vrouw.

Kortom een leuk en herkenbaar thema.

Bad Moms is bad

Hoewel het uitgangspunt, dat er tegenwoordig veel van moeders wordt verwacht leuk en herkenbaar is, vond ik de film vooral heel erg flauw en oppervlakkig. De grove humor die je ziet in films als The Hangover wordt ook hier kwistig gehanteerd. Zo toont Amy zich verbijsterd over de grote bos schaamhaar van de cybervriendin van haar man, en verklaart ‘queen bee’ moeder Gwendolyn dat ze zich door de knappe weduwnaar ‘van achteren’ zou laten nemen.

Ook is Mila Kunis nauwelijks geloofwaardig als moeder van twee kinderen. En het hielp ook niet dat ze zogenaamd helemaal opgebrand is, maar wel vol in de make-up bij het ontbijt verschijnt.

Waardevolle punten uit Bad Moms

Toch zitten er zeker ook waardevolle punten in Bad Moms.

  1. Zoals Amy’s verklaring dat ze het moederschap moeilijk vindt, omdat elke keer dat ze denkt dat ze weet hoe het moet, haar kinderen zich verder ontwikkelen en alles dus weer verandert. Dat vond ik echt het meest herkenbare aan de hele film.
  2. De onderlinge solidariteit onder moeders vond ik ook mooi, ook al beperkt die zich in eerste instantie tot Amy en haar twee vriendinnen.
  3. De oproep dat het allemaal niet zo perfect hoeft is heel reëel.
  4. Kinderen kunnen best veel zelf! Zoals hun eigen ontbijt klaarmaken. Sterker nog: dat is goed voor zowel moeder als kind. Het ontlast de moeder, en het kind wordt er zelfstandiger van.
  5. Kinderen hebben tegenwoordig ook veel stress! De dochter van Amy is al een echte stresskip omdat ook zij zoveel moet.
  6. In één van de laatste scènes bekennen allerlei moeders hun ‘tekortkomingen’. Zo is er eentje die opbiecht: ‘Ik kan mijn eigen tweeling niet uit elkaar houden.’

Bekijk hier onder de trailer

Mijn conclusie over Bad Moms

Bad Moms is een slechte film, die er mooi uit ziet. Er zit nauwelijks een verhaal in, en het heeft en hoog Loedermoeder gehalte van:

‘Oooh, kijk ons toch eens ondeugend zijn, hihi!’

Maar als je veel gebroken nachten hebt gehad, met de bijbehorende aandachtspanne van een konijn, dan is Bad Moms best een fijn niemendalletje om te kijken.

Toch vind ik het persoonlijk best jammer dat ze er niet meer van gemaakt hebben. Want het onderwerp is zeker interessant.

Wat vind jij van Bad Moms?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: