Zeemeerminnenstaart: zwemmen of op de bank?

zeemeerminnenstaartVergeet die deken met armen, waar je helemaal in zit. Er is nu een heuse zeemeerminnenstaart déken te koop.

Ik struikelde er over op Facebook! Kijk maar:

zeemeerminnenstaart

Hij is niet eens zo heel erg duur: 20,70 bij Twinkledeals.

Zeemeermin cursus

Deze zeemeerminnenstaart komt niet zo maar uit de lucht vallen! Er is de laatste tijd sowieso veel interesse in zeemeerminnen. Er zijn zelfs heuse cursussen om te zwemmen als een zeemeermin. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zeemeerminlessen volgen. En jongens kunnen zeemeerman worden. Want er mag natuurlijk niet gediscrimineerd worden.

Je kunt deze lessen onder andere volgen bij Onda in Lobith. En her en der zijn heuse scholen waar je wordt opgeleid tot zeemeermin. Je kunt van zeemeermin zijn namelijk zelfs je beroep maken. Bijvoorbeeld door op te treden in een pretpark als entertainment.

Zeemeerminnenstaart om te zwemmen

Voor 129,95 koop je een zeemeerminnenstaart die geschikt is om mee te zwemmen. Ik ben benieuwd hoe ze in het zwembad kijken als je daar komt en je in je zeemeerminnenstaart hijst. Kleine kinderen zullen denk ik helemaal verrukt zijn. Want met zeemeerminnenstaart lijk je echt wel op een zeemeermin vind ik. Hier onder voorbeelden van dames met een zeemeerminnenstaart:

zeemeerminnenstaart
Bron: Onda

Zeemeerminnenstaart kopen

 • Onda: van 124,95 tot 129,95 voor een zeemeermin staart voor volwassenen.
 • Bij Aliexpress heb je een zeemeerminnenstaart voor US $56.39 – 66.58.
 • NoordZeemeermin: rond de 80 euro voor een zeemeerminnenstaart.
 • Lauraqua: alleen voor kinderen, rond de 80,-

Review van een zo’n staart voor zeemeerminnen van Aliexpres in beeld

Mermaiding: waarom is het zo populair?

Het is inmiddels zelfs een werkwoord: mermaiding. Oftewel zwemmen als een zeemeermin. Het zou wel eens een nieuwe trend in fitness kunnen worden : ) Want zwemmen met een zeemeerminstaart schijnt heel goed te zijn voor je buikspieren.

Daarnaast schijnt zwemmen met een zeemeermin staart een heel bijzonder gevoel te zijn. Je waant je even een magisch wezen, onderdeel van een sprookje. En dat kan best fijn zijn. Even weg van je dagelijkse verantwoordelijkheden en de enge krantenberichten.

Conclusie over zeemeerminnenstaart

Het is een wonderlijke trend: een zeemeerminnenstaart kopen en daarmee gaan zwemmen. Maar het is wel degelijk populair! Op de site van Onda waarschuwen ze zelfs voor langere levertijden omdat er zoveel vraag naar is.

Het lijkt me best leuk om eens te proberen moet ik zeggen.

Wat vind jij van zwemmen met een zeemeerminnenstaart?

24 Responses to Zeemeerminnenstaart: zwemmen of op de bank?

 1. Dit is zeker een wonderlijke trend! Mij spreekt het eerlijk gezegd niet zo aan. Ik zou me erg bevangen voelen in zo’n staart tijdens het zwemmen. Krijg er bijna een claustrofobisch gevoel van als ik er nog maar aan denk. Beetje eng vind ik dat, om tijdens het zwemmen zo in je bewegingsvrijheid beperkt te zijn.

 2. Dank je wel voor je post, ben nl al behoorlijk lang op zoek voorin dochter, nu via jouw link een staart gekocht voor 10,21 euro. Den dat ik hem nog even in de kast leg en hem straks als cadeau geef of voor haar verjaardag of voor sint er klaas.

 3. Om eerlijk te zijn lijkt het me best bijzonder om dat een keer te doen, maar met mijn geluk en afwezigheid van buikspieren ben ik bang dat ik verzuip ;). Ik ga wel voor het dekentje :p. Liefs.x

 4. Mijn cadeaudochter heeft een cursus zeemeerminzwemmen gevolgt bij Onda,en ze doen het daar zo leuk!! Ze vind het helemaal super en dat is het ook, maar je moet zeker de techniek leren (vooral het ontsnappen uit zo’n staart bij nood)voordat je het gaat doen want ongevaarlijk is het niet (denk er bv aan dat je niet kan lopen of staan met zo’n staart dus je moet steeds in het water blijven drijven).
  Ik zou zeker zeggen bij aanschaf koop een staart waar ze mee zwemmen bij de lessen, want de omgang met staart is dus zeker niet ongevaarlijk en ik zou het risico bij kids met een goedkope niet durven nemen..Onze ervaring is dat iig de zwembaden in en rond D’chem het reuzeleuk vinden als ze komen met staart, mits er een diploma gehaald is. Bij die lessen kunnen ze overigens een staart lenen zdat je er niet meteen 1 hoeft aan te schaffen als ze het niet leuk vinden.

  Om het over de deken te hebben.. die laat ik hier thuis maar niet zien 😉 :p

  • Ik denk dat je zo’n staart inderdaad niet zonder begeleiding moet uit proberen. Het klinkt best een beetje eng zo. Maar leuk dat je cadeaudochter zo heeft genoten van de cursus. Het lijkt me ook best bijzonder!

 5. Mijn dochter had een zeemeerminnenfeestje waar ze staarten van zeemeerminnenfeest.nl gebruikten. Wij hebben er ook 1 aangeschaft, die was goedkoper dan bij de andere webshops.

 6. Zo’n zeemeerminnen staart is inderdaad super om te zien, maar lijkt mij erg gevaarlijk! Voor mijn zoontje heb ik van de zomer zo’n haaienvinnetje gekocht (van die reclame) dat stond ook echt super schattig. Deze belemmerde het zwemmen/spelen totaal niet in ons zwembad in de tuin. Maar als we naar het strand gaan blijft de vin thuis hebben we afgesproken;)

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.