Spullen lenen en uitlenen

taartvorm

Mijn favoriete scène. Bekijk hier onder het filmpje!

Spullen lénen in plaats van kopen is een mooie manier om je kosten laag te houden. En je huis opgeruimd.

En het past ook heel goed bij een consuminderachtige stijl van leven. Of als je net Marie Kondo hebt gelezen!

Liever niet kopen als je het maar zelden nodig hebt

Mijn man en ik zijn bijvoorbeeld geen van tweeën handig. Dat betekent dat we slecht voorzien zijn van goede gereedschappen. Dus als er dan eens een keer een klusje moet worden gedaan, hebben we de benodigde spullen niet. Maar omdat het maar zo weinig voorkomt willen we zo’n stuk gereedschap eigenlijk ook niet kópen.

In zo’n geval biedt de deeleconomie uitkomst. Op bijvoorbeeld de site Peerby. Daar type je in wat je nodig hebt, en je krijgt een overzicht van mensen die dat te leen aanbieden!

Biker Arie zoekt een bakvorm : )

Dat deed stoere Biker Arie uit onderstaand filmpje doet dat ook. En dat levert kostelijke beelden op. Kijk maar:

Mijn favoriete scène

Mijn favoriete scène uit het filmpje is de mevrouw in het blauw. Ze kijkt compleet langs de stoere Arie heen omdat ze niet verwacht dat hij degene is die de taartvorm wil hebben!

Is spullen lenen niet linke soep?

Zelf vind ik spullen lenen best een beetje eng.

Niet vanwege de mensen die me iets lenen, maar omdat ik bang ben dat ik het per ongeluk beschadig.

Of erger nog: kapot maak. Ik ben namelijk niet zo handig.  Maar bij Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappijd die verantwoordelijk is voor het leuke filmpje, verzekeren ze spullen die je van iemand leent gewoon mee. Ik moet zeggen dat ik dit een geruststellend idee vind.

Zo kun je veilig lenen.

Meer informatie vind je hier.

Leen jij wel eens spullen van iemand? En hoe ervaar je dat?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: