Tuinkabouter: leuk of überkitsch?

Ik had hem al een paar keer zien staan bij de Blokker, maar te duur bevonden. Maar nu was hij van ruim 18 euro afgeprijsd naar 8 euro. Een heuse Rien Poortvliet Kabouter.

Hij verwelkomt nu iedereen die bij ons aan de deur komt : )

kabouter

rien poortvliet tuinkabouter

Ik weet dat tuinkabouters als kitscherig worden beschouwd. En een hele tuin vol tuinkabouters hoeft van mij ook niet. Maar eentje bij de voordeur vind ik wel leuk.

Hoewel, inmiddels heb ik dus al wel 3 tuinkabouters…

Mijn tuinkabouters

Deze kocht ik vorig jaar, en is permanent voor mij aan het werk. Ik vind de blik op zijn gezicht wel een beetje irritant moet ik zeggen. Volgens mij slaat hij zijn ogen ten hemel… Wat dat betreft heeft hij veel weg van mijn kinderen als ik ze vraag om iets te doen.

kabouter

En zo denk ik over het moderne onderwijssysteem

En deze laat zien hoe ik over het moderne onderwijssysteem denk…

kabouter geeft de vinger

Wat vind jij van tuinkabouters?

33 Responses to Tuinkabouter: leuk of überkitsch?

 1. Ik vind ze oerlelijk! Mijn man vind ze ook leuk en wilde er altijd al graag 1 hebben. Vorig jaar bij action 1 gekocht voor hem. Voor vaderdag, een mini van hooguit 5 cm. Die was tegelijk een windgong. Hij hangt voor in de tuin in een boom tussen de bladeren. ik zie hem dus niet meer…!

 2. Ik vind tuinkabouters normaal gezien niet zo leuk. Maar bij jou voor de deur, die ene enkele, staat wel lief! En ik denk dat hij in de landelijke setting ook passend is!

 3. Ik vind ze heerlijk uberkitch, net zoiets als het schilderij met het huilende jongetje. In mijn tuin, onder een heg, is een kabouter verstopt…en ik heb ooit een fotoreportage gemaakt van een kampeerplek waar ik was…wat zogenaamd overgenomen werd door een kudde kabouters. Ze klommen over het hek, klommen in de auto’s en tenten, aten van het eten, gebruikten de douche. Heel grappig!

 4. Tuinkabouters waarom niet !!!!!!
  Gewoon je gevoel volgen, Ik heb een klein bosje waar ik kaboutertjes in heb staan die ik hier en daar gekregen heb. MIJN KABOUTERBOS dus. Kinderen vinden het keuze leuk en de volwassenen zeggen steeds dat er toch een andere sfeer door komt.. En wie kan met zekerheid zeggen dat deze kleine natuurwezentjes niet echt bestaan. Misschien hebben we er allemaal wel een volkje in de tuin , maar kunnen wij ze niet zien.
  kabouter groet van mij !!!!!

 5. Tot een paar jaar geleden vond ik alle tuinkabouters vreeeeselijk ! Maar nu
  vind ik die Poortvlietkabouter met zijn mooie hoge muts best leuk.

 6. Eigenlijk heb ik niets met tuinkabouters maar toch staan er twee in de tuin. Die hebben we gekregen toen mijn jongste dochter geboren werd. Haar naam (Amelie) komt uit de gelijknamige film waarin een hele grappige scene met een tuinkabouter zit. Het was dus een ontzettend origineel en attent kraamcadeautje. Dus nu hebben we twee tuinkabouters en eigenlijk ziet het er best gezellig uit. 😉

 7. Ik vind tuinkabouters echt té stom. Trauma van vroeger denk ik toen mijn ouders er wel 20 in de tuin hadden staan. Haha!

  Maar die laatste vind ik dan wel weer echt heel erg leuk. Iets met de tegenstelling van het überbrave van een tuinkabouter en dan die vinger erbij. Een leuke juxtapositie!

 8. Vind een RP kabouter wel leuk. Maar voor de tuin? Achter mss. De ene kabouter kijkt denkt ik of ie nog lang door kan gaan buiten en of er geen regen in de lucht zit.
  Heb hier een haan bij de voor deur. Moet nog geverfd worden, maar de hele tuin is een Rommel, dankzij vorige bewoners, dus niet zo heel erg.
  Maar in Holland zien veel tuinen/ramen er hetzelfde uit qua decoratie.
  Groet, Wilma

 9. Echt niet mijn ding, en gelukkig denkt Ben er net zo over. Zo eentje komt er hier niet in… maar voor een gezin met kinderen is het weer een ander verhaal natuurlijk…
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 10. Hier geen tuin maar ik vind het wel grappige kitsch al moeten het er niet teveel worden. Ik zou wel de neiging hebben om ze in een bepaalde absurde setting te zetten ofzo. Iets wat niet zo goed klopt met zijn uitstraling maar wel geinig is.

 11. Ik vind tuinkabouters wel grappig ik heb er een kleintje staan op een tafeltje in de tuin,maar mijn ouders die hadden er verschillende tussen de bloemen staan en die met zijn broek naar beneden vonden de kleinkinderen geweldig.

Leave a reply

CommentLuv badge