Zuiveringszout of baking soda: 10 verkoopadressen

zuiveringszoutNaar aanleiding van mijn post over plekken waar je zuiveringszout kunt kopen, gaven jullie veel goede tips en verkoopadressen in de comments.

Ik heb die handig voor jullie op een rijtje gezet!

10 Verkoopadressen voor zuiveringszout/baking soda

 1. Zuiveringszout bij Welkoop, Noesten 11, Westerbork: AGF Natrium Bicarbonaat 25 kg € 14,75 (Ferry)
 2. Kruidnagel in de Walstraat in Deventer kun je zuiveringszout kopen van arm & hammer 454 gram voor € 2.00 . (Dientje)
 3. Zuiveringszout bij de Toko in Den Haag voor 59 cent (Ria)
 4. Zuiveringszout bij de Chinese groothandel in Leidsenveen wah nam hong per kilo te koop. (Anneke de Gooijer)
 5. Zuiveringszout bij de toko in Dordrecht 2 euro voor een pakje arm & hammer. (Wendy)
 6. In Haarlem bij de Turkse supermarkt Mabrouk op de Botermarkt (Petra)
 7. Natriumbicarbonaat voor €5,99 bij online drogist (Mirjam)
 8. Via baking soda (Anita)
 9. De Tuinen (Diana)
 10. Bij de de Jumbo (Martine)

Tot zover jullie tips. Mis je nog een adres, laat het me dan vooral weten.

Lees ook: Waar kun je zuiveringszout of baking soda kopen?

Heb jij zuiveringszout in huis?

27 Responses to Zuiveringszout of baking soda: 10 verkoopadressen

  • Jammer dat je in deze verkooptruuk trapt en er waarschijnlijk flink meer voor betaalt. Baking soda is altijd glutenvrij.
   Natriumbicarbonaat is namelijk geen meel. Baking soda wordt vaak in glutenvrije broden gebruikt juist omdat het glutenvrij is.

 1. Ik koop het bij de Tuinen of de natuurvoedingswinkel als ik het gebruik voor in baksels. Ik vind het zuiverder dan Mike and Hammer die je bij de supermarkt of toko kunt kopen. Die bij de drogist is nog zuiverder, maar die is ook meteen veel duurder.
  Ik gebruik liever wijnsteenbakpoeder bij het bakken dan baking soda. Ik vind het makkelijker werken.

 2. Voor elke winkel geldt, de filiaalmanager kan zelf beslissen wat hij besteld. Verkoopt je eigen buurtsupermarkt het niet, dan raad ik je aan om gewoon eens aan de filiaalmanager te vragen om het in het assortiment op te nemen. Als je uitlegt dat er zeker wel vraag naar is, zal een goede manager het in elk geval eens proberen. Hier is het bij de Jumbo te koop, en zelfs goedkoper dan bij de toko ernaast.

 3. hier koop je het in de supermarkten en andere winkels(tjes).Ongeveer 90 cent voor een doosje van 500 gram van Arm and Hammer.Hier goedkoper dus.
  Gebruik het vaak voor het bakken.
  Groet, Wilma

 4. ikzelf kocht het altijd bij de marokaanse slager maar zag dat idd ah het ook had en niet duurder of zo 🙂
  zelf gebruik ik het voor tig dingen maar meestal als onze oude hond een ongelukje heeft gehad op de mat en strooi ik er bakingsoda over een borstel het in en laat het een tijdje intrekken en daarna stofzuigen
  ook voor de onderkant van pannen is het ideaal en de airfryer maak ik er ook mee schoon

 5. Ik gebruik t vooral om schoon te maken.
  Ik koop t bij pit & pit via internet en betaal voor een zak van 2,5 kilo 8,50.
  Je krijgt daar trouwens staffelkorting, als je bijv 4 zakken van 2,5 kilo koopt betaal je minder per kilo.
  Maar met een zak van 2,5 kilo doe ikzelf nu al 1,5 jaar.
  Als je t gebruikt om te bakken zou ik t in kleinere verpakkingen komen, want de werkzaamheid gaat in baksels snel achteruit en dan krijg je een wat penetrante snaak.

 6. Ik koop het ook altijd bij pit&pit. Voor bakken gebruik ik het liever wijnsteenbakpoeder. Met bakingsoda maak ik vooral schoon, het is ook een geweldig schuurmiddel!

 7. Ik heb het ook in huis, gebruik het om schoon te maken en voor in baksels, nooit teveel gebruiken in baksels, afwegen is mijn advies!!
  Ik koop het bij Teunie van eenvoudig leven, in de eenvoudig leven webshop of bij de Jumbo.

 8. Ik koop het bij shopamerica.nl is wel een gevaarlijke webshop voor consuminderaars. Zit nu met allerlei icings en aparte pannenkoekenstropen. Maar de baking soda was voordelig…

  groetjes Jacq.

  • 🙂 leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over onze winkel. En inderdaad met de prijzen die we hierboven zien zijn we inderdaad niet duur. Maar dat houden we graag zo. We zijn je graag (en alle lezers van dit blog graag van dienst). Nog een paar handige tips voor Baking Soda die we zelf ook gebruiken maak een zalfje van Baking Soda en water en gebruik bij insectbeten. (ook prettig als het erg jeukt om na het douchen direct Baking Soda op de plek zelf te wrijven als je huid nog damp is). Veel mensen gebruiken Baking Soda ipv van tandpasta maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het slim is om zonder fluoride te poetsen. Je kunt echter zeer makkelijk een gewone tandpasta verrijken met Baking Soda door even in bakje Baking Soda te dippen voor het poetsen. Ook bestaan er complete tandpasta’s met Baking Soda er al in. Verder is het handig als je teveel hebt (bijvoorbeeld als je het gekocht hebt alleen om te bakken om het restant van het pakje in de koelkast te zetten, om geurtjes te elimineren. En onze laatste tip: weten of je Baking Soda nog actief is (de datum op het doosje is alleen van toepassing bij een gesloten verpakking): doe een klein beetje Baking Soda in warm water. Borrelt het dan is de Baking Soda nog actief!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.