Van V&D tot… Zara? H&M? Topshelf?

V&D
Wat komt er in de voormalige V&D?

Toen de V&D failliet ging, kwamen er grote panden leeg te staan. 62 om precies te zijn.

Ook hier in Doetinchem is er een enorme lege plek.

In een aantal (grote) steden hebben zich alweer nieuwe winkels gevestigd in wat vroeger de V&D was. Of zijn er duidelijke plánnen om er binnenkort in te trekken. Namen van bedrijven die zich zouden willen vestigen in de voormalige V&D panden zijn:

Geïnteresseerde bedrijven in voormalige V&D winkels

 • H&M
 • Primark (komt in Utrecht)
 • Zara (in Leeuwarden en Zaandam)
 • Hudon’s Bay uit Canada (warenhuis): wil 20 winkels openen in Nederland. Mogelijk in Amstelveen, Amsterdam, Dordrecht en Rotterdam.
 • Topshelf (V&D’s in Arnhem, Nijmegen en Groningen)
 • Decathlon
 • Captain Tasting (grootste wijnwinkel ter wereld)
 • Pop-up stores onder de naam WoonXL in Alphen aan den Rijn en Beverwijk

Lege V&D’s in kleinere steden

Ik zou het leuk vinden als er een Hudson’s Bay warenhuis in Doetinchem kwam. Of een Primark of Topshelf. Maar helaas behoort Doetinchem tot de kleinere steden. En daarin zijn de grote winkelketens minder geïnteresseerd. Dus het is afwachten wat er komt. En of er iets komt.

Er zijn ook suggesties voor markthallen, allerlei kleine winkeltjes, tijdelijke pop-up winkels en kartbanen.

Welke winkel zou jij graag in een voormalige V&D zien?

39 Responses to Van V&D tot… Zara? H&M? Topshelf?

  • Mijn dochters zouden ook blij zijn met een Primark. Maar ik schat de kans klein in. In de stad Arnhem zit er ook al eentje, en dat 40 minuten rijden verderop. Ik kan me voorstellen dat ze daarom niet naar Doetinchem komen.

 1. In hoofddorp hebben we een primark, h&m, zara en topshelf. Dus die gaan het niet worden gok ik.
  Een decatlon zou ik wel leuk vinden zeker omdat de sportwinkel die we hadden ook op de kop is gegaan.

 2. Een hudson bay lijkt mij ook wel wat. Almere is wel een grotere stad, maar waarschijnlijk zullen ze dan toch kiezen voor Amsterdam wat vlakbij is. Zo’n markthal hebben we hier al een tijdje gehad maar daar vond ik persoonlijk niets aan. Allemaal kraampjes die eigenlijk hetzelfde verkochten. Dus doe mij maar een leuk buitenlands warenhuis!

 3. Bij ons in Roermond is nu (tijdelijk) een Hema outlet in het pand van de V&D. Best leuk. Schoonmoeder scoorde er ontzettend leuke kleren voor onze kinderen en haar andere kleinzoon.
  Ik vermoed dat dit tijdelijk is…. Een Zara, Primark zou best leuk zijn.

 4. Hier in de buurgemeente ook een spiksplinternieuw leeg pand. Een paar jaar geleden speciaal gebouwd voor de v&d. Want n het vorige v&d pand hebben ze een bioscoop, casino, sportclub en bristol geplaatst. Ik weet niet of al bekend is wat er nu in komt. Wat ik wel weet is dat ónze gemeente al jaren aan het steggelen is over de komst van een Decathlon. Waar ook een nieuw gebouw voor gemaakt moet worden, als alles rondom de nieuwe A4 klaar is. Wat mij betreft staat daar dus al een pand voor in de buurgemeente.. Want Decathlon zit nu ook al in Rotterdam, waardoor het voor ons al een minder groter trekpleister zal worden denk ik.. En onze gemeente heeft verder naar mijn idee helemaal geen geld voor zo’n uitspatting.
  Maar ja, soms maken gemeenteraden echt hele rare keuzes. Ik wacht dus rustig af. Je leest ook wel over overdekte food-hal zoiets als de markthal, maar ik kan me niet voorstellen dat dat echt rendabel is.
  Hudson’s bay ken ik niet, Primark zijn er al aardig wat van in de omgeving. Maar ik hoorde dat v&d als webwinkel weer terugkomt en misschien over een aantal jaar ook weer als winkel.

 5. Ik woon dus in Arnhem en zag inderdaad ineens dat de winkel gevuld was. Maar ik ken Topshelf niet eens. Ik ben ook nog niet binnen geweest. Zelf had ik het geweldig gevonden als ze er een soort foodmarkt ofzo van hadden gemaakt. Het was in ieder geval vast sfeervoller geweest.
  Sheila recently posted…Een WTF momentMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.