Hoela hoepen: is het wat?

hoela hoepen
Kijk mama: ‘met zonder handen’!

Vorig jaar zomer kocht ik een hoela hoep.

Enthousiast begon ik met hoela hoepen. Maar ik schrok een beetje van het hoge pijngehalte! Die ribbels in hoela hoepen zijn beslist even wennen. Na een paar weken lag de hoela hoep dan ook ergens te verstoffen.

10 weken geleden opnieuw begonnen met hoela hoepen

Maar zo’n 10 weken geleden kreeg ik de geest. Ik had weer eens gelezen over het belang van crosstraining, en besloot dat hoela hoepen toch wel erg makkelijk was.

Inmiddels hoela hoep ik elke dag 10 minuten na het hardlopen.

Op mijn blog over hardlopen vind je een verslag van mijn ervaringen met de hoela hoep!

Wat zijn jouw ervaringen met hoela hoepen?

N.B. Morgen foto’s van mijn taille voor het hoela hoepen, en daarna.

21 Responses to Hoela hoepen: is het wat?

  • Ja, op de één of andere manier lukte het nu wel om het in mijn routine in te bouwen. Gewoon meteen na hardlopen tien minuten is goed te doen. En ondertussen luister ik naar Wekker Wakker van Radio Nostalgia en kijk een beetje voor me uit.

 1. Ik heb een hoepel staan maar hij staat er vooral voor de sier.. Nadat ik ontdekte dat het op de slaapkamer niet gaat vanwege gebrek aan ruimte was ik er al klaar mee. Toch maar eens gaan proberen of het in de woonkamer lukt.

 2. Ik heb het alleen als kind gedaan, later nooit meer. Maar als iemand het kan dan is het Grace Jones! Op hoge hakken en al zingend de trappen af hoela hoepen. Kijk eens op You Tube, Slave of the Rythm. Ik heb haar dit live zien doen, geweldig, zeker gezien haar leeftijd.

 3. Ik was vroeger, toen ik 10 was of zo, een KEI in hoelahoepen, kon er úren mee door en wilde niet meer stoppen.

  Vorig jaar heb ik het nog eens geprobeerd, maar ik krijg / houd m niet meer omhoog… Zucht.

  Zo’n taille, die wil ik wel weer.

  • Ik kon het als kind ook best goed. Soms ook om de arm : )

   Ik vond het hoela hoepen net als fietsen: ik pakte het zo weer op. Tenminste als ik naar links draai. Naar rechts bak ik er niks van. Dat moet ik dus nog oefenen.

 4. Dat is lang geleden dat ik de Hoela hoep zelf gebruikten. Ik wist niet dat ze weer te koop zijn. altijd leuk om te zien dat iets van een tijd geleden weer ‘terug ‘is. net als knikkeren en zo .Wij zeggen hier vaak genoeg zo jammer dat deze tijd bijna alleen nog maar bestaat uit I-pad’s en tablet en mobiele telefoons. Ben benieuwd naar je foto’s voor en na 🙂 haha
  Goed bezig!

  • Bij speelgoedwinkels werden ze altijd al wel verkocht inde zomer geloof ik. Maar dat zijn dus niet de hoela hoeps die worden aangeraden om fitter en slanker te worden.

   Hoewel ik niet weet of die kinder hoela hoeps niet ook prima werken en het een marketing trucje is.

  • Het leuke aan zo’n hoela hoep vind ik dat het zo laagdrempelig is. Je hoeft je niet helemaal in sportkleding te hijsen, en je kunt het thuis doen. Gewoon even 20 minuten hoela hoepen en klaar ben je.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.