Vergeet niet van de klaprozen te genieten

Gisteren was ik aan het hardlopen toen mijn buurvrouw langsreed op, weg naar haar werk.

Ze stopte en zei:

‘Vergeet niet te genieten van de klaprozen in de berm!’

En ik besefte: Ze had gelijk! Zoals ze in het Engels zeggen:

‘Don’t forget to smell the roses,’ en dat betekent: vergeet niet om stil te zijn bij al het mooie om je heen en in je leven.

Vanochtend toen ik naar de stad fietste heb ik dus stilgestaan bij de klaprozen in de berm. Kijk eens hoe mooi:

klaprozen
De berm waar ik woon

Hoe zien de bermen er bij jou uit?

27 Responses to Vergeet niet van de klaprozen te genieten

  1. super mooi! Hier zijn ze nog druk bezig met het afwerken van de omgeving van de nieuwe A4. Ik ben heeeeel erg blij dat de berm onder het viaduct vol staat met allerlei soorten bermbloemen. Overal op de tussenstukken tussen de wegen staan bermbloemen hier. gelukkig!

  2. Onze gemeente doet aan ecologische berm beheer, oftewel bijna niet maaien. Dus er groeit vanalles maar het meeste is toch berenklauw, de kleine, brandnetel, distel en gras. Er tussen groeien soms leuke bloemetjes zoals fluitekruid, klaprozen en wilde orchideen. Maar ze zijn niet in grote getallen aanwezig helaas.

  3. Bij ons zijn de bermen prachtig geel van het koolzaad. (Alblasserwaard) Ook zie je veel klaprozen. Zo mooi. Ik geniet er ook ieder jaar van.

  4. Bij ons waren ze in het voorjaar prachtig met allerlei bloemen. Nu zijn die uitgebloeid en staat het gras bijna twee meter hoog en in bloei. De grasmaaier kan me niet snel genoeg komen. Zo vervelend voor mensen met astma en hooikoorts. Ik vind ecologisch beheer prima, maar dit gaat ten koste van de gezondheid van veel mensen.
    Het gras wordt een meter uit de berm regelmatig gemaaid. De grotere stukken twee keer per jaar. Die klaprozen vind ik ook zo mooi <3

  5. Hier ziet het er maar triestig uit er word te vroeg gemaakt dus de bloemen kunnen hun zaad niet laten rijpen,toen wij hier kwamen wonen 35j geleden stonden die vol met witte margrieten en lupinen en andere bloemen maar nu;;;;;;;;;;;;;

  6. Wat mooi! Klaprozen doen me aan oma denken, die leerde ons hoe je de blaadjes moest vouwen op ze te laten knallen. Onze berm is meteen heide en weilanden. Dat is het voordeel van aan de rand van een dorp wonen.

  7. Ja, prachtig. HIer heeft de gemeente inmiddels het beleid om de bermen zo min mogelijk te maaien en aan het begin van de lente worden er bloemen gezaaid. Is zo mooi!

  8. Ik ZIE ook al het moois extra, door recente levenslessen! Daar gaan je ogen van open en toegegeven; je foto’s zijn prachtig! Ik hou zo van die rode opstekende bloeiers ergens tussen de berm!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.