Flatteuze rok lijn

laura ashley rokIk keek altijd heel graag naar het Engelse programma met Trinny and Susannah ‘What not to wear‘.

Niet te verwarren met de waardeloze variant Missie Holland. Daarin gaven Trinny en Susannah, zwaar gesponsord door Shoeby Fashion, in een uurtje tijd een stuk of 6 Nederlandse vrouwen een make-over. Ik heb het een keer gekeken, en daarna nooit meer. Ik dacht de hele tijd:

‘Waarom lenen Trinny en Susannah zich hier voor?!’

Niet de mode, maar het figúúr bepaalt de kledingkeuze

Trinny and Susannah hielpen in de originele versie van What not to wear een vrouw de juiste kleding voor haar figuur te kopen.

Daarbij stond niet de mode voorop, maar de lichaamsvorm van de vrouw in kwestie.

Ik gebruik hun adviezen nog steeds! Zo ben ik zoals zoveel Nederlandse vrouwen peervormig, en heb ik op mijn bovenbenen zogenaamde ‘saddle bags’. Volgens Trinny and Susannah kan ik dan het beste rokken in A-lijn dragen.

Miskoop

Nu koop ik mijn kleding meestal tweedehands via ebay.co.uk, en omdat je dan natuurlijk niet kunt passen, zit daar wel eens een miskoop bij. Zo kocht ik voor 3 pond een fijne wollen rok van M&S, die helaas regelrecht tegen de stijladviezen van Trinny en Susannah in gaat. Hij zit strak waar ik het breedst ben, en valt smal waar ik toch al smaller ben. Deze rok is het tegenovergestelde van ‘flatteus’. Kijk maar:

rok

Strak op alle verkeerde plaatsen…

Meer geluk had ik met onderstaande Laura Ashley rok, eveneens van wol en gekocht voor 10 euro. Hij is niet de voorgeschreven A-lijn, en valt recht naar beneden. Maar hij zit in ieder geval niet strak op alle verkeerde plaatsen.

laura ashley rok

De rok boven in deze post is wel een rok in A-lijn en kocht ik inmiddels alweer zo’n 11 jaar geleden ook op eBay. Het is één van mijn lievelingrokken, en mensen kunnen me er in uittekenen. Daarnaast ben ik dol op mijn jersey rokjes van de Hema.

Houd je van rokjes en ben je handig met naald en draad? Dan is een bezoek aan het blog van Mme Zsazsa de moeite waard. Zij maakt namelijk zelf de leukste rokjes.

Het boek van Trinny en Susannah is tweedehands nog te koop bij bol.com. Maar ze hebben het volgens mij ook in bijna alle bibliotheken!

Welke criteria gebruik jij als je kleding koopt? Prijs, je lichaamsvorm, mode, trend, comfort?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: