De 3 p’s

de 3 p'sHeb jij wel eens dat je loopt te twijfelen of je iets moet doen?

Dat je bijvoorbeeld bent uitgenodigd voor een feestje, en dat je niet weet of je zult gaan?

In zo’n geval adviseert Claudia de Breij de 3 p’s te gebruiken.

Weet je niet wat je moet doen? Gebruik de 3 P’s!

En dan heeft ze het niet over de heilige drie eenheid voor kinderen: patat, pizza en pannenkoek, maar over poen, plezier en prestige. Deze methode leerde Hanneke Groenteman weer van haar schoondochter Aaf, en Claudia schrijft er over in haar boek Neem een geit.

De 3 p’s

Poen, plezier en prestige dus. En de truc om te beslissen of je iets zult doen luidt als volgt:

Bij alles wat je doet kun je de 3 p’s toepassen. Je moet er twee positief kunnen afvinken. Als er maar één p van toepassing is, is dat te weinig. Dan doe je het dus niet.

Ik houd wel van dit soort handigheidjes. Het probleem is alleen dat zowel poen als prestige mij niet echt boeien. Dus ik heb aan die 2 p’s niet veel…

Jammer.

Wat vind jij van dit trucje?

21 Responses to De 3 p’s

 1. Poen en prestige zijn in mijn geval niet van toepassing, hoewel..als er een toegangskaartje moet worden gekocht (theater, bioscoop) en ik vind het te duur dan ga ik niet.
  Prestige is toch het aanzien van iets, of het kwaliteit heeft ofzo ?Ik zou niet naar een feest gaan als ik weet dat daar bv. heel veel wordt gedronken.
  Plezier is altijd een reden om naar een feest te gaan.
  Het boek van Claudia de Breij lijkt me leuk. Volgende maand kan ik het lezen, ik kan het dan downloaden als eboek van de eboekenclub waar ik lid van ben. Ik verheug me er op !

 2. Pleur op met die P’s 🙂
  Inderdaad plezier mag wel, maar die anderen, nah, niet voor mij.
  Plezier, samen herinneringen maken voor later(dat is dus gewoon leuke dingen doen)
  Maar zonder die drang naar prestige was die schrijfster natuurlijk geen beroemde Nederlandse geworden, dus voor haar hoort het wel bij de drie P’s denk ik dan maar.

  Groet,Greet

 3. Persoonlijk kan ik er niet zoveel mee. Zoals in de andere reacties al naar voren komt is ‘prestige’niet aan ons besteed. Blijven er twee over. Dan moet je steeds de maximale score halen om iets wel te doen. Dan toch maar zelf de afweging maken 🙂

 4. Haha, grappig. Als ik het ook voor mijn werk toepas, dan zouden poen en prestige wel kunnen passen. En dan bedoel ik met prestige meer sociale contacten en goodwill opbouwen die ik in mijn werk nodig heb om verder te komen. Maar als het buiten het werk om is, dan alleen poen en plezier. En dan niet hoeveel poen levert het op, maar meer hoeveel gaat het me kosten?
  Margriet recently posted…Ouderwets verjaardagsfeestjeMy Profile

 5. Ik sluit me aan bij alle andere antwoorden ook alleen het plezier zou voor mijn het belangrijkste zijn. Kijk is een feestje zo duur dat het financieel bv niet echt uitkomt dan is poen geld weer wel toepasbaar. Ik kan soms behoorlijk twijfelen en blijf het behoorlijk lastig vinden soms. Ik probeer dan och te kijken als ik beide opties neem welk voelt het beste wel of niet gaan bv naar dat feestje. En meestal geeft een keus toch wel een iets fijner gevoel.
  Diana recently posted…Nina winnares Idols 2016My Profile

Leave a reply

CommentLuv badge