Wat als je echt niks meer hebt?

opstal verzekeringEr zijn dan ook talrijke boeken verschenen over hoe je dit aanpakt. Met als bekendste voorbeeld de Japanse opruim goeroe Marie Kondo. Zij vertelt mensen hoe ze zoveel mogelijk mogelijk spullen kunnen lozen.

Al je spullen weg. In één keer.

Maar wat als het je overkomt? Wat als je al je spullen kwijtraakt door omstandigheden? Bijvoorbeeld doordat je huis simpelweg explodeert? Het is een effectieve manier om van al je zooi af te komen. Dat wel…

Daar moest ik wel even aan denken toen op 3 juni een huizenblok in Urk explodeerde. De veertigjarige Femmie raakte echt alles kwijt. Haar huis, een dak boven haar hoofd, haar kleding, huisraad, meubels, persoonlijke verzorging, boeken. Noem het maar op. Het was weg.

Helpende handen

Gelukkig staken onmiddellijk allemaal mensen de helpende hand toe. Ze boden Femmie spullen aan, en ze slaapt zo lang bij haar moeder. Ik vind dat altijd mooi om te zien. Je hoort wel eens dat de maatschappij steeds harder wordt. Maar ik vind dat bij nare gebeurtenissen je toch ook enorm veel warmte ziet. Mensen bekommeren zich dan echt wel om elkaar.

Femmie vertelt

Wat me verraste was Femmie’s antwoord op de vraag: ‘Wat heb je nodig?’ Toen zei Femmie namelijk:

‘Een bh.’

Ik weet niet waarom me dat zo trof. Misschien omdat een bh zoiets simpels is. Zo basic.

Opstalverzekering en inboedelverzekering

Toen ik het filmpje van Femmie bekeek, met op de achtergrond haar verwoeste woning dacht ik:

‘Ik hoop dat ze een goede opstalverzekering heeft.’

Verzekeringen vind ik een saai en vervelend onderwerp. Maar ik weet wel dat een goede opstalverzekering, in een geval als Femmie, uitkomst kan bieden. Want met zo’n opstalverzekering verzeker je je huis tegen schade. Onder opstal valt alles wat je niet ‘zonder schade aan je woning kun weghalen’.

Omdat Femmie niet alleen haar huis kwijtraakte maar ook al haar spullen hoop ik dat ze ook een goede inboedelverzekering had. Want daar onder valt alles dat verhuisbaar is.

Zoals een bh.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Zelf.

Lees ook Interview met een verzekeringsadviseur.

Hoe bescherm jij je huis en spullen tegen dit soort calamiteiten?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: