Goedkoper je vakantie boeken: boeken zonder bemiddelaar

goedkoop op vakantieMijn man gaat deze zomervakantie met twee van onze kinderen naar Liverpool!

En ik blijf lekker thuis. Zo kunnen mijn kinderen toch ook eens een keer echt ‘op vakantie’ en mijn man maakt het allemaal toch niet uit.

Londen te druk, Liverpool ligt ook in Engeland!

Londen vond mijn man te druk in de zomervakantie, en de kinderen wilden heel graag naar Engeland. En dus werd het Liverpool. Ik heb mijn dochter al gezegd dat ik dan natuurlijk wel een foto van haar verwacht in Penny Lane uit het gelijknamige liedje van de Beatles : )

Dus moesten er vliegtickets geboekt worden.

Goedkope vliegtickets kopen

Als je dan bij google intypet: ‘Goedkoop naar Liverpool vliegen’ kom je al snel terecht op cheaptickets.nl. Alleen de naam van die website is al veelbelovend natuurlijk. Maar de prijs van één ticket maal drie liep toch nog aardig op.

Daarom besloten we ook eens direct op de website van Easyjet te kijken. En wat blijkt? Dan ben je meer dan de helft goedkoper uit! Kijk maar:

Screen Shot 2016-05-23 at 12.23.12

Sceenshot goedkopevliegtickets.nl

op vakantie gaan

Screenshot Easyjet

Totale kosten reisje naar Liverpool voor 3 personen

Mijn man vertrekt op een maandag met de kinderen, en komt woensdagavond weer terug. Dat betekent twee overnachtingen. Via Wimdu hebben we de kamers geboekt. Dat is een website waar ‘locals’ hun huis of een kamer aanbieden aan toeristen. Die kosten vielen uiteindelijk toch nog een beetje tegen, omdat er ineens zo’n 48,- bij kwam als betaling aan Wimdu!

  • Vliegtuigkosten: 141,84 (retour voor 3 personen)
  • Verblijfskosten: 320,01

Totale kosten: 461,85 voor een driedaagse trip naar Liverpool voor 3 personen.

Conclusie over goedkope vliegtickets

Als je goedkoop uit wilt zijn, kan het lonen om direct bij de (vliegtuig)maatschappij zelf te boeken in plaats van via een bemiddelaar! Zelfs bij een site als Wimdu! Je bespaart dan namelijk de bemiddelingskosten.

Hoe boek jij je vakantie? Doe je dat via een reisbureau? Via een bemiddelaar? Of direct?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: