Hetzelfde kledingstuk in meervoud kopen?

Hema rokIk ben dol op jersey rokjes met A-lijn. Oftewel rokjes die een beetje wijd uitlopen.

Een paar zomers geleden waren die redelijk goed te vinden. Maar de laatste drie jaar is bijna alles strak en aangesloten. En die blief ik niet.

A-lijn rokjes bij de Hema

Gelukkig kwam ik vorige week bij de Hema ineens weer ‘mijn model’ rokje tegen! En nog voor een vriendelijke prijs ook: 10,- maar. Mijn moeder zou zeggen:

‘Voor dat geld kun je hem zelf niet maken!’

Ik kocht het meteen. Eenmaal thuis trok ik het aan, en het zat perfect.

Hetzelfde rokje nog een keer kopen?

Toen kwam ik aan het nadenken.

Nu hangen ze in de winkel. Is het niet verstandig om er dan wat meer te kopen? Het is nog maar de vraag wanneer je weer zulke rokjes kunt kopen!’

Vervolgens heb ik er nog 2 besteld via de Hema webshop. In donkerblauw, want dat vind ik een fijne kleur. Ik draag mijn donkerblauwe rokjes echt bijna altijd. En alles past er bij. Door er voor te kiezen ze in de winkel op te halen, hoef ik geen verzendkosten te betalen. En zo weet ik tenminste zeker dat ik er nog 2 bij heb. Dan kan ik weer een jaar of tien/vijftien vooruit hopelijk.

Bh in drievoud

Overigens heb ik ook een katoenen bh van de Zeeman die ik zo fijn vond dat ik er twee bij kocht. Ik heb dus drie dezelfde bh’s, maar ze zitten zo fijn dat ik dit niet erg vind.

Conclusie

Normaal koop ik niet graag hetzelfde kledingstuk meerdere keren. Dat vind ik saai, en zonde van het geld. Maar voor sommige kledingstukken, die misschien uit de mode gaan, is het toch wel eens handig.

Koop jij wel eens een kledingstuk in meervoud? En zo ja, welke?

65 Responses to Hetzelfde kledingstuk in meervoud kopen?

 1. Zelden, op onderbroeken en sokken en beha’s na. Maar ik snap je wel, dat rokje is super! Heb m ook. Hoewel ik wel jaloers ben op jouw slanke taille… Die van mij doet het toch wat beter in jurkjes waar de nadruk wat meer op andere lichaamsdelen ligt… (Ook super jurkjes bij de Hema wat dat betreft)
  Mammalien recently posted…Das SchwimmbadMy Profile

 2. Ik heb twee rokken gemaakt in hetzelfde model maar wel met een andere motiefje. Qua kleding is dat hetzelfde, ik koop nog wel eens hetzelfde model of merk, maar dan altijd in een andere kleur of met een ander motiefje. Alleen van onderbroeken koop ik wel eens dezelfde haha.
  Margriet recently posted…BabyswapMy Profile

 3. Eehhhh, haha, laat ik maar bekennen dan dat ik de grijze aanheb en vandaag nog een gestreepte en een donkerblauwe kocht! Ze zijn inderdaad geweldig!
  Ik moest zelfs aan je denken in de HEMA want ik dacht al dat het iets voor jou was! Hahaha!

 4. Soms wel ,ondergoed .
  En pas 2 goed passende taille spijkerbroeken,want ik kan niet tegen die afzakkers!
  Heb jij daar geen last van?
  Rokjes vind ik leuk maar onhandig op de fiets en ik fiets veel.

 5. Volgens het duo van ‘what not to wear’ was het not done om verschillende kleuren van hetzelfde kledingstuk te kopen, maar dat is inderdaad onzin. Als het goed past en lekker zit, doe ik het ook altijd. H&M had hele fijne yogashirts, dat heb ik er 5 van ingekocht…

 6. Spijkerbroeken, shirts, blouses, jasjes, jurkjes, leggings.. ik koop alles dubbel. Als het past en ik ben er happy in adopteer ik er minimaal 2. vooral omdat ik soms 80 broeken pas voor iets acceptabel zit.. bh’s 1 merk, 1 model.. onderbroeken, altijd dat ene merk en model.
  80 % van mijn bovenkleding koop ik in 1 winkel. En veel in de opruiming (meestal een 3e en 4e, de eerste twee koop ik direct als de collectie uitkomt wegens gaat snel op).

  Hema koop ik niks, wegens, flatteert me niet. Die rokjes vallen te wijd op de taille en te krap op de heupen. Shirts te krap op de borsten en heupen, slobberend in de taille. En te kort, ik liep steeds te sjorren en onder de navel te showen.

 7. Ik koop b.h.’s altijd per 3, onderbroeken per 6 en wandelsokken 3 paar tegelijk. Ik koop verder eigenlijk alleen tweedehands kleding en daarom nooit twee van hetzelfde, dat is er niet! Voor mijn man koop ik ieder jaar 4 spijkerbroeken van hetzelfde model en hetzelfde merk mee. Mijn man is allergisch voor melkprodukten en kledingzaken 😉😉

 8. Ik doe dat met alles. Zo heb ik een zeer lastig bh maat, een erg grote cup en ik vind de meeste merken echt niet fijn, nu ik eenmaal een super fijne bh heb gevonden. Heb ik die zelfde bh in vele kleuren, elk seizoen komt er een nieuwe kleurlijn en bestel ik een nieuwe zo blijft mijn kast oppeil en hoef ik geen moeite te doen de juiste te vinden. Mijn maat is niet te koop in een. Reguliere lingerie winkel dus ben ik al snel aan gewezen op online, dat maakt passen best lastig.

  Shirts, heb ik ook vaak in duo’s, zelfde. Shirt in verschillende kleuren. Grootste oorzaak? Ik kan nooit kiezen en het scheelt tijd in de winkel. Iets waar ik simpel weg een hekel aan heb.
  Ikke recently posted…Logeren en IkeaMy Profile

 9. Ik koop wel vaker meerdere stuks van hetzelfde kledingstuk. Soms omdat ik intens gelukkig ben het eindelijk weer eens ergens te vinden, zoals een paar maanden geleden basis-shirts met V-hals (was dat een paar jaar verboden ofzo?). Dan ook af en toe meerdere in dezelfde kleur, vooral als ik twijfel over de kwaliteit en er toch langer van wil genieten (zoals een hagelwitte voor bij mijn sollicitatie outfit want die moet wel hagelwit blijven). Soms ook omdat het kledingstuk zo fijn zit dat ik ruimere keuze wil in het combineren, zo heb ik van hetzelfde vest (sweatjack) een donker blauwe, een licht roze en een crème kleurige. Ik zie niet echt in waarom dat een probleem zou zijn, ik heb ze toch niet tegelijk aan dus op deze manier kan ik feitelijk meer variëren dan dat je steeds hetzelfde exemplaar aantrekt omdat het zo lekker zit.

 10. ik koop heel regelmatig hetzelfde, vrijwel altijd in een andere kleur,
  zo heb ik veel vestjes ,soms truien, shirts van hetzelfde model en meestal ook merk.
  Ik kocht afgelopen week zelfs een jurk in hetzelfde model als die ik vorig jaar gekocht had, vorig jaar blauw wit soort paisly motief en nu d.blauw met witte stippen….
  Witte shirts van de hema die koop ik wel per 5 gelijk, de grijze meestal per 3.
  Saai kan ik het niet vinden, het is blijkbaar mijn stijl en ik voel me er fijn in.

  Wij wandelen 2 van de 4 dagen in de Achterhoek, 40 km p.d., prachtige omgeving!!!!

 11. soms iets in meerdere kleuren maar dan omdat ik t nu leuk vind.voor over 5 of 10 jaar iets kopen doe ik niet heb nog al een wisselende smaak

 12. Ja, dat doe ik soms ook, maar wel in verschillende kleuren.
  Sokken koop ik graag veel in dezelfde kleur. Handig als er een weg raakt of kapot gaat.

 13. Ja zeker doe ik dat. Laatst nog een shirtje gekocht, donkerblauw met witte stippen, deze heb ik ook in zwart met witte stippen. Zwarte basisshirts voor de winter, wel 10. Draag ik onder vestjes. B.H.’s 1 model in zwart en wit van ieder 6. Een bepaald model vestje met sjaalkraag (moeilijk te vinden) heb ik gelijk in 3 kleuren gekocht, kan ik even vooruit ;-).
  Een mooi wat langer shirt (beetje voor netjes) in creme en grijs. Linnen floddershirtje voor hoogzomer in wit, blauw, grijs en zwart.
  Voor mijn man altijd dezelfde spijkerbroeken (soms een andere wassing) en nu een goed model polo in 3 kleuren.
  Ik kocht mijn spijkerbroeken altijd in een bepaalde winkel die nu failliet is. Daar baal ik enorm van want ik heb nog geen goed alternatief gevonden. Zodra ik de perfecte jeans vind koop ik er gelijk een paar!

 14. Goed zittende broeken, wegens XXL bovenbenen en XXS jeansmode. Meestal we in (net) iets afwijkende kleuren.
  Verder ondergoed.

 15. o wat een leuke rok!! Heb even op de webpage gekeken, leuke rokken. Jammer dat het zo ver weg is. Hier een leuke lange rok voor 13 dollar, ongeveer 9 euro. Ook wel leuk,maar ik vond rokken op de knie mooier. Ben nog bezig met een paar.
  Zou er ook een paar kopen, why not?
  Groet, Wilma

 16. Voor die prijs zou ik er ook nog enkele kopen, maar om nou te zeggen dat je daar dan 15 jaar lang gesteld bent? Wat mij paste toen ik 40 was paste me 15 jaar later niet meer. Om nog maar niet over slijtage te spreken.

 17. Ja, dat doe ik ook regelmatig. Vooral al mijn bh´s en onderbroeken zijn hetzelfde en ook van de Hema. Als ik een hele fijne broek of rokje heb dan koop ik die vaak ook dubbel. Zo had ik jaren geleden de linnen broeken van de Hema in drie kleuren en vesten van Esprit in vier kleuren. Inmiddels past het allemaal niet meer, gekrompen door het wassen, een paar kilootjes aangekomen… Die broeken heb ik geloof ik al weg gedaan maar die vesten hangen volgens mij nog steeds ergens in mijn kast… 😉
  Kon ik maar toveren recently posted…Tube crème is nog lang niet leegMy Profile

 18. Haha moest even lachen bij je vraag. ja ik heb ooit drie paar dezelfde laarzen gekocht in een keer. Dat is echt al een behoorlijk aantal jaar geleden hoor maar ik droeg altijd zwarte stoere laarzen . Ik sliep er bijna mee ( was net pipi langkous ) En toen ze echt gingen verslijten dacht ik ojeee wat nu ? E toen was de redding nabij een winkel had ze nog en in de uitverkoop ook nog. Dus gelijk passen. de verkoopster zei maar die heeft u al. ik zei ja dat klopt heeft u er nog meer . Even kijken zei ze.Ja hoor nog drie paar .Ik zei doe ze alle drie maar.Ze keek of ze water zag branden en dacht volgens mij die is gek geworden. En zo ging ik naar huis op mijn laarzen met een tas vol met weer dezelfde laarzen.
  Diana recently posted…Reiki oefenenMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.