Gekreukte was in de droogtrommel ontkreuken voor luie huisvrouwen

gekreukte wasAls de was klaar is, moet je hem eigenlijk onmiddellijk uit de wasmachine halen en ophangen. Of in de droogtrommel doen. En als je de was in de droogtrommel doet, is het weer zaak om de kleding er uit te halen zo gauw het programma klaar is.

Want laat je de was te lang in de wasmachine of droogtrommel zitten, dan komen er kreukels in.

En gekreukte kleding is gewoon niet een goede look om te dragen. Tenzij het om een crinkle rok gaat.

Toch vaak gekreukte was…

Hoewel ik weet dat ik de was er meteen moet uithalen, vergeet ik dat toch nog regelmatig. Of ik vergeet het niet, maar dan moet ik eerst nog wat anders doen. En als ik dat gedaan heb, moet ik eerst nog weer wat anders doen. Net zo lang totdat mijn was dus gekreukt is.

Gelukkig is er een snelle, en makkelijke methode om gekreukte was minder gekreukt te maken.

Gekreukte was in de droogtrommel ontkreuken voor luie huisvrouwen

Men neme een handdoek.

Maak die handdoek nat met koud water. Maar niet zo nat dat hij druipt. Doe de vochtige handdoek bij de droge was in je droogtrommel. En draai het programma gedurende 15 en 20 minuten. Hoe lang is afhankelijk van hoeveel er in je droogtrommel zit.

Na zo’n 20 minuten stop je het programma, en als het goed is, is je kleding ontkreukt! Vergeet dit keer niet de was er wel op tijd uit te halen!

N.B. Uiteraard kun je de was ook gewoon netjes strijken. Maar deze post is speciaal voor vrouwen die daar dus geen zin in hebben ; )

Hoe ga jij om met gekreukte was?

31 Responses to Gekreukte was in de droogtrommel ontkreuken voor luie huisvrouwen

 1. Ik gebruik de droger zo min mogeljik, dus ik zou niet voor deze optie gaan. Strijken doe ik ook nooit, alleen voor een blouse maak ik een uitzondering. Ik hang de was te drogen en vervolgens gaat het de kast in. En het ziet er niet gekreukt uit.

 2. Hier blijft was zelden uren un de wasmachine zitten. Was gaat in de droger (‘s winters) of wordt uitgeslagen, strak opgehangen en netjes opgevouwen. De kreukels trekken er zonodig in de kast wel uit.

  Nette jasjes en blouses hang ik de avond voor ik ze aantrek in de badkamer.

  Strijken vind ik een zeer nutteloze en vooral tijdvretende bezigheid en doe ik dus ook niet.

 3. Nog een paar tips? Probeer het maar.
  Je was wordt sneller droog in de droogtrommel als je er een droge handdoek bij doet. Scheelt weer energie.
  En voor mensen die een hekel hebben aan strijken is de tip: doe een paar ijsblokjes bij de natte was in de droogtrommel en zet hem aan op hoog. Wel meteen als de trommel klaar is de was er uit halen uiteraard.

 4. Wel grappig, het was me net opgevallen dat mijn was inderdaad minder kreukels had toen ik hem meteen uit de wasmachine had geladen en had opgehangen. Maar meestal komt er inderdaad altijd wel iets anders tussen.
  De term luie huisvrouw hoor ik wel niet zo graag. Misschien waren mensen vroeger gewoon wat te veel met hun huishouden bezig en is het best normaal/gezond om sommige huishoudelijke taakjes wat minder te doen of gewoon te schrappen, zoals strijken 🙂
  Ann W recently posted…Waarom Kind & Gezin en ik nooit de beste vrienden zullen zijnMy Profile

 5. Heeft niks met luiheid te maken. Een betere tip is om te delegeren. Moet je nog een klus doenvraag je gewoon of iemand anders, man/kids, de was uit de droger wil halen. Of je leert iemand anders strijken? Tenzij je alleen woont, en in dat gevsl heb je zo weinig was, dat een strijkbeurtje ook niet veel tijd kost.
  Ovetigens is het wel “lui” als je ipv de was iets doet wat geen noodzaak is. Zoals tv kijken, boek uitlezen of gaan funshoppen :p
  Daenelia recently posted…IrisMy Profile

 6. Een wasdroger heb ik niet. De enige remedie tegen zeer gekreukt wasgoed is dus strijken. Ik heb ook weleens een heel erg gekreukte was (vergeten uit de machine te halen) opnieuw gewassen. Op het kotste programma natuurlijk :-).

 7. Handig deze tip ! Ik heb ook wel eens gelezen over ijsklontjes in de droger. Geen idee of het werkt maar het klinkt een beetje hetzelfde. Tja gekreukte was… Wij vinden alletwee strijken niet zo leuk dus we proberen wel zo goed mogelijk de was zo te hangen of leggen dat ze niet gestreken hoven te worden. Maar soms moet een wasje wel eens opnieuw omdat het niet op tijd uit de machine is gehaald;( Nu drogen we veel buiten dat is wel erg fijn met dit weer.
  Diana en Ellis recently posted…MoederdagMy Profile

 8. Super handige tips, alleen gooi ik echt niks in de droogtrommel op mijn handdoeken na!
  Ik heb echt het idee dat mijn kleding er echt van slijt! Strijken is ook niet mijn hobby, maar toch strijk ik bijna alles! En dan dragen mijn kids, ikzelf en vriend ook nog eens behoorlijk wat bloesjes :).

Leave a reply

CommentLuv badge