Happy planner: review

Posted april 4, 2016 in Product Review / 40 Comments

happy plannerIk ben dol op kantoorartikelen.

Pennen, notitieblokjes, schriften, mappen, tabbladen, agenda’s noem maar op. Ik vind het heerlijk om dergelijke artikelen te bekijken.

Dus toen ik las over de Happy Planner, een agenda, voelde ik het kriebelen. Ondanks mijn Moleskine agenda. Uiteindelijk bezweek ik voor de verleiding en kocht een Happy Planner bij Scrobby.

Maar was ik happy met de Happy Planner?

Happy Planner: wat is dat voor soort agenda?

De Happy Planner is een Amerikaanse uitvinding. Het is een agenda met een ringband.

Happy Planner: een agenda met een ringband

Dat is meteen één van de eigenschappen die de Happy Planner uniek maakt: je kunt er vrij makkelijk blaadjes uithalen en weer toevoegen. Wel belangrijk om hierbij te zeggen: de Happy Planner werkt niet als een multomap.

Je kunt de ringband dus niet openklikken en er bijvoorbeeld papier van de Hema in doen. Je kunt bladen toevoegen, maar dat moeten dan wel speciale Happy Planner blaadjes zijn. Tenzij je de Happy Planner Punch koopt. Want daarmee kun je in gewoon papier de juiste gaatjes schieten!

happy planner punch

De ringen van de Happy Planner zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Voor wie ‘add ons’ gebruikt in haar Happy Planner zijn de grote ringen handig. Heb je een dunne Happy Planner dan heb je genoeg aan kleine ringen.

Happy Planner: indeling is verticaal met vierkantjes

De indeling van de Happy Planner is als volgt: je hebt een week op 2 dagen. Dat is een vrij standaard layout voor agenda’s. Maar bij de Happy Planner zijn de dagen verdeeld in 3 vierkantjes per dag. Elk vierkantje staat voor een dagdeel: ochtend, middag, avond. Helemaal links is ruimte voor notities.

Elke maand heeft zijn eigen tabblad, zodat je snel naar de juiste maand kunt bladeren. Elke nieuwe maand begint met een overzichtspagina van de maand. Daarop is ruimte voor verjaardagen, doelen, gebeurtenissen etc.

Daarna volgen de weken.

Happy Planner: add-ons

Wat de Happy Planner verder bijzonder maakt is dat je er allerlei losse ‘add-ons‘ voor kunt kopen, oftewel losse blaadjes en onderdelen. Zo kun je plastic hoezen kopen voor je Happy Planner, waarin je vervolgens foto’s of mooie kaarten kunt doen. Verder zijn er stickers, bijpassende washitapes, pocket pages etc.

happy planner review
Hier zie je inhoud van de Happy Planner die ik kocht

Samengevat: wat is er zo leuk aan de Happy Planner?

 • De Happy Planner is makkelijk te personaliseren
 • De Happy Planner gaat 18 maanden mee, dus je bent een tijd onder de pannen
 • Je kunt de Happy Planner makkelijk uitbreiden met meer mogelijkheden
 • Door de ringband blijft hij goed open liggen
 • Hij is een lust voor het oog
 • Als je van het tijdschrift Flow houdt, dan zul je vast ook de Happy Planner waarderen

Een kijkje in de Happy Planner die ik kocht

In onderstaande video wordt de Happy Planner die ik kocht gedemonstreerd.

Waarom ik het toch bij mijn Moleskine houdt

Toen ik de Happy Planner thuisbezorgd kreeg was ik helemaal blij! Eindelijk! Maar toen ik hem uit de doos haalde en hem opensloeg, was ik teleurgesteld. Want voor mij is de indeling in vakjes niet handig. Die dwingt me mijn activiteiten te ordenen in ochtend, middag en avond en dat vind ik niet fijn. Bovendien biedt de Happy Planner mij niet genoeg ruimte om alles op te schrijven.

In mijn Moleskine agenda staat op de linkerpagina de hele week, en de hele rechterpagina bestaat uit gelinieerd papier. Links schrijf ik alle afspraken, studiedagen van de kinderen etc. En rechts noteer ik mijn werkzaamheden als blogger. De ruimte die mijn Moleskine agenda mij biedt is wat dat betreft ideaal. Links zie ik in één oogopslag wat er die week moet gebeuren, en rechts kan ik mijn werkzaamheden bijhouden en plannen.

Daar komt nog bij dat mijn Moleskine agenda neutraler oogt. De Happy Planner heeft een hoog Flow-gehalte. Ik merk dat ik makkelijker mijn Moleskine uit mijn tas haal dan zo’n happy-de-peppie Happy Planner.

Retourneren

Gelukkig kun je de Happy Planner binnen 100 dagen retourneren aan Scrobby, mits je dat doet in de originele verpakking. En die had ik gelukkig nog. De afhandeling was keurig. Ik stuurde de Happy Planner op maandag terug, en donderdag was mijn geld teruggestort.

Conclusie over de Happy Planner

De Happy Planner is een erg leuke agenda, maar voor mij biedt hij helaas te weinig ruimte voor notities. Dat vind ik best jammer, want ik ben dol op de bloemetjes en mooie zwierige letters in deze agenda. Maar als je je agenda vooral gebruikt voor afspraken, is de Happy Planner een leuke agenda.

Ik vind de Happy Planner een slimme uitvinding, en de dames die hem bedacht hebben melken het concept uit voor wat het waard is met alle add-ons en dergelijke. Als je van knutselen, plakken, knippen en scrappen houdt dan kun je echt je hart ophalen aan de Happy Planner! Het kan dan echt een heel persoonlijk tijdsdocument van je worden.

Praktische informatie over de Happy Planner

De Happy Planner is in Nederland te koop bij scrobby.nl en Jojo’s Scrapshop. Ze kosten 26,95 excl. verzendkosten bij Scrobby. Bij Jojo’s Scrapshop betaal je zelfs 29,95 excl. verzendkosten.

Scrobby is dus voordeliger voor Happy Planners.

Soms wordt er wel eens Happy Planner op marktplaats aangeboden. In Amerika bestellen heeft niet veel zin, want dan ben je duurder uit vanwege de hoge verzendkosten.

Wat vind jij van deze Happy Planner? En wat is jouw favoriete indeling voor een agenda?


40 responses to “Happy planner: review

   • Ik zou echt niet zonder agenda kunnen. Dan moet die weer naar de kapper, en die naar de dokter, dan moet de poes naar de dierenarts, dan weer vergadering, dan heeft die weer een speelafspraakje… We hebben zoveel afspraken die ik zonder agenda echt zou vergeten.

 1. De Happy Planner ziet er wel erg vrolijk uit, maar ook wel fixed. Ik gebruik zelf een eenvoudige agenda van de Kruidvat en daar noteer ik alleen maar mijn afspraken in. Mijn actiepunten -zowel zakelijk als privé – zet ik op een aparte lijst. Dat zijn er teveel om in mijn agenda op te schrijven.

 2. Ik hoorde al wel veel over de happy planner, maar twijfelde daar ook over. Nu ik dit lees ben ik blij dat ik gewoon voor een Filofax en een Webster Page Planner heb gekozen. Die kan ik, geheel naar eigen wens, zelf inrichting.

  • Ja, de layout is vrij vast bij de Happy Planner. Hoewel daar tegenover staat dat je allerlei inserts kunt kopen. Ik denk dat dat ze bij Happy Planner erg happy zijn met hun planner, want ze halen er uit wat er in zit met allerlei extra’s.

 3. Wel leuk hoor!
  Ik koop soms ook nog een agenda erbij puur voor de mooi zeg maar.
  Maar dit jaar heb ik een zwarte Moleskine en die is wel handig inderdaad met een lege rechterpagina.
  Hiervoor kocht ik altijd een dagagenda waar dus elke dag 1 pagina heeft en die vond ik nóg fijner dus die wordt het volgend jaar weer.
  Maar wie weet koop ik er dus nog 1 bij voor het mooie…haha..

  • Een dag per pagina geeft lekker veel ruimte. Maar dan mis je weer het overzicht per week vond ik. Ik heb dus dezelfde Moleskine als jij. Die biedt en veel ruimte voor notities en een weekoverzicht.

 4. ik vind de happy planner superleuk om te zien,
  op dit moment gebruik ik mijn agenda niet super veel, maar zo iets als dit zou ik toch als agenda en notitieboek gebruiken en dan kom ik ook ruimte te kort

  • Filofax heb ik ook geprobeerd. Maar de standaard versie vind ik de blaadjes te smal. De kleine multomap versie: zelfde probleem.

   Toen kocht ik de A4 versie maar dat is een vreselijk bakbeest. Toen had ik wel genoeg ruimte in mijn agenda, maar niet meer op mijn bureau : (

   Vandaar dat ik bij Moleskine ben uitgekomen.

 5. Ik vind hem superleuk en erg vrolijk. Wel een beetje prijzig. Ik gebruik nu een app als agenda die we samen kunnen bijhouden. Voor de blog heb ik vorige week bij een swap een zelfgemaakte planner gekregen.

 6. Weet je, ik heb gewoon een planner aan de muur hangen, en een simpel schriftje voor de zaken die lopen. Ik kan het helemaal indelen zoals ik zelf wil, en wat we nodig hebben op dat moment. Eigenlijk gebruik ik al sinds mijn schooltijd geen agenda;s meer. En in de laatste jaren van mijn middelbare school maakte ik mijn agenda’s ook zelf, omdat ik niet kwijt kon wat ik wilde in de standaard agenda’s.
  Tijden mijn studie was mijn academische agenda en daarna de moleskin mijn vriend. Zelf maken vind ik nog steeds handiger. Maar als ik weer eens een echte agenda nodig heb, dan wordt het weer een kleine moleskin. Lekker onopvallend.

  • Somnmige mensen maken inderdaad een hele agenda zelf. Ik heb dat op de middelbare school ook wel gedaan. Maar nu vind ik dat te veel tijd kosten om alle dagen en data op te gaan zitten schrijven voor een heel jaar.

 7. De bloemetjes en mooie zwierige letters daar hou ik ook van. Ik weet dat voor veel mensen Planner is ondenkbaar. Ik heb het ook, maar ik schrijf altijd op een stuk papier wat moet ik doen op deze dag en het werkt bij mij. Dus de aankoop is voor niks geweest. Al zijn ze allemaal schattig. 😉

 8. Ik vul al jaren mijn pip omslag aan met een setje van de Hema. Het wordt wel eens tijd voor een nieuwe maar ik vind m zo leuk en handig.
  Op zich schrijf ik er niet superveel in, maar in je filmpje vind ik de schrijfvakjes ook erg smal.

 9. Oeh, ik word helemaal wild van dit soort dingen. Prachtig! Ik vind het er super uit zien, maar hou ook niet zo van het ‘dwingende’ qua plannen. Ik gebruik zelf ook een moleskine agenda, maar dan 1 met 1 pagina per dag. Zo kan ik makkelijk to do lijstjes maken en bijhouden, genoeg ruimte om te schrijven! Soms nog lekker felle post-its er bij in, ik hou er van. Verder heb ik een klein formaat moleskine agenda, omdat mijn tas al zo vol is. Deze is denk ik te groot voor mijn tas. Wel erg prachtig om te zien!

 10. Ik heb graag een ‘ouderwetse’ agenda, verder niets geks…
  Heb regelmatig andere soorten agenda’s en planners gekocht maar na een paar weken liggen ze te verstoffen en heb ik mijn oude agenda er weer bij gepakt.

 11. Annemiek

  De planner is volgens mij populair geworden toen de ontwerpers van Project Life zich erop gingen storten .
  In het PL wereldje zijn ze razend populair , er worden min of meer dagboeken van gemaakt met foto’s en met alle toeters en bellen die je erbij kunt kopen ( en daar zijn we allemaal dol op )
  Ikzelf heb er geen , zie het nut er niet van in ..
  Mijn afspraken zet ik op een maandkalender die op het toilet hang en mijn werkrooster kan ik tegenwoordif digitaal bekijken .
  En voor mijn foto’s gebruik ik gewone PL albums …..
  De winkels die je noemt zijn mij ook bekend , bestel daar regelmatig , goede service idd !

   • Fran

    Je bent niet gedwongen om die indeling te gebruiken zoals jij zegt. Heb deze ook net ontvangen en waar de vroegere Happy Planners echt ochtend, middag en avond naast of boven die vakjes had staan, zijn deze nu gewoon vrijgelaten, dus je kan met die vakjes doen wat je zelf wilt. Er is dus niemand die zegt dat je ze voor ochtend, middag en avond moet gebruiken. Heb zat videos gezien waar mensen bijvoorbeeld een vakje houden voor hun To Do’s en een andere voor afspraken etc. En sommige vakjes puur decoreren. Ik zelf moet nog gaan zien of hij me gaat bevallen. Maar ik vindt hem tot nu to prachtig al is hij groter dan ik gewend ben van een planner. Maar vindt de tabs voor de maanden en de maand/week indeling al een plus, als ik nu even snel wat op moet zoeken kan ik gewoon direct naar de des betreffende tab gaan. Ben van plan de Punch te kopen als de planner me bevalt, zodat ik zelf notitie papier toe kan voegen en dus niet elke keer het papier van hun hoef te kopen, want net als jij wil ik wel de optie hebben om wat meer op te kunnen schrijven indien nodig, zoals ik gewend ben met mijn Bullet Journal.

 12. Ja, de Happy Planner, mooie planner hoor! Ik heb uren op YouTube gezocht naar planners en ook uitgebreid naar de Happy Planner gekeken. Ik heb hem ook niet gekocht vanwege de indeling. Ik ben uiteindelijk op een Filofax uitgekomen en leuk die af en toe wat op met washi tape. Maar eigenlijk ben ik daar te lui voor.. Ik wil wel nog een keer een Home Management Binder maken en dan wil ik iets groters, iets wat gewoon thuis blijft staan. Die zoektocht is nog steeds gaande. Misschien dat ik zelf iets ga verzinnen als ik de tijd ervoor kan vinden 😉

 13. Jaaaa de happy planner! Ik vind ze echt heel mooi en leuk. Heb hem laatst besteld en ben er tot nu toe heel blij mee, maar kan hem pas vanaf juli gaan gebruiken dus weer dan of ik er nog steeds blij mee ben. Ik houd de dagdeling niet aan denk ik, maar doe iets van afspraken, blog, sporten ofzo.

 14. Sophie Pieters

  Ik ben erg blij met de happy planner. Zeker nu er ook mini planners zijn en coverdeluxe.
  Je schrijft overigens dat je je dag MOET indelen in ochtend middag avond. Maar met de huidige gedateerde happy planners hoeft dat niet. Met de oude overigens ook niet als je er een sticker (header) overheen plakt.
  Velen gebruiken de indeling alsvolgt: ToDay, ToDo, Little Things.
  Of bv het eerste vak voor zichzelf. tweede vak voor de kids en derde vak voor overig.

  De binnenkant ven de happy planner verschilt nogal. Dus je kunt gaan voor strak of voor bloemetjes.

  Heb een aantal planners, waaronder webster en Carpe Diem. Heb nu mijn Happy planner in de carpe diem, dus erg blij dat MAMBI nu zelf komt met covers.

  Maar planner zijn heel persoonlijk. Vind de happy planner redelijk groot. maar toch kan ik er alles in kwijt. Dus dan maar een grotere tas.. haha.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.